2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Rusi skupaj vložili več kot 67 milijard dolarjev v kriptovalute, odkopava zakonodajalec

Rusi skupaj vložili več kot 67 milijard dolarjev v kriptovalute, odkopava zakonodajalec

Russians Have Invested Over $67 Billion in Cryptocurrency, Lawmaker Reveals

Zanimanje za kriptovalute raste v Rusiji, zdaj ne nazadnje med vlagatelji brez licenc. Po nedavno navedenih ocenah Rusi že prihranijo več kot $11 milijarde na kripto trg, katerega kapitalizacija se je letos močno povečala.

Rusi so porabili približno 5 bilijonov rubljev za kripto

Prebivalci Rusije imajo zamenjanih 5 bilijonov svojega državnega fiata (več kot $16.5 milijard) s kriptovalutami, je razkril pretirano uvrščeni član Affirm Dume, ne da bi navedel časovno postavo. Vodja odbora za finančni trg Anatolij Aksakov je v ponedeljek na vseh zaslišanjih v spodnjem domu ruskega parlamenta omenil:

Po približno poročilih so Rusi že vložili 5 bilijonov rubljev v kriptovaluto.

Bitcoin in občudujejo V Rusiji je treba le celovito urediti, kjer je zakonodaja »O digitalnih finančnih virih«, ki je začela pritiskati v začetku tega leta, nudila nekaj nasvetov za najbolj veličastna povezana dejanja – izdajanje kovancev, da ponazorimo – vendar ključna področja, ki so enaka rudarjenju. in obdavčitev ostajata področje uporabe ruske zakonodaje.

Aksakov je pripomnil, da je trg kriptovalut pritegnil strast vlagateljev, vključno z običajnimi Rusi. Kot ga citira tiskovna hiša Tass, je dodatno poudaril, da je napočil čas, da oblasti v Moskvi prevzamejo, kaj naj v zvezi s tem predstavijo. Pojasnil je:

Resno je rešiti, kako bomo ta pojav obravnavali in v skladu s tem predpisovali obveznosti v okviru zakonodaje, je treba sestavljeno omejujemo ali omejujemo eno stvar.

Medijska poročila kažejo, da imajo ruske vladne institucije različna mnenja o tem, kako nadaljevati z zakonodajo o kriptovalutah. Trenutno se omenjajo in pretehtajo različni pristopi, od uvedbe splošne prepovedi do legalizacije naložb v kriptovalute in trgovine, ki jih je zadnji teden opremil Aksakov, citira Interfax.

S sklicevanjem na vire, zaprte za Central Finančna institucija Rusije (CBR) je Reuters razkrila, da je denarna oblast goreča do prepovedi nakupov kriptovalut, medtem ko je njen svež načrt eden izmed “celotne zavrnitve”. Na tiskovni konferenci je guvernerka Elvira Nabiullina ponovila skeptičen odnos regulatorja do kriptovalut in vztrajala, da se ruska monetarna infrastruktura ne sme več starati, da bi olajšala kriptovalute.

O zadevi so izrazili svoja mnenja tudi različni uradniki. Oktobra je namestnik finančnega ministra Aleksej Moisejev omenil, da Ruska federacija zdaj ne bo več študirala po stopinjah Kitajske in svojim volivcem prepovedala kupovati kriptovalute na čezmorskih borzah ali jih hraniti v čezmorskih državah, ki v prvi vrsti temeljijo na popolnoma kripto denarnicah. .

Ocene, ki jih citira finančna institucija Rusije v svojem nedavno razkritem Pregledu finančne stabilnosti za 2. in 3. četrtletje 2021 potrdil, da letni obseg digitalnih forex transakcij, ki jih opravijo Rusi, znaša okoli 5 milijard dolarjev. Denarna uprava je v svoji oceni opozorila, da operacije s kriptovalutami predstavljajo nevarnost za denarno stabilnost države in vlagatelje.

Oznake te zgodbe

Aksakov, Anatolij Aksakov, Finančna institucija Rusije, Bitcoin, CBR, Centralna finančna institucija, odbor, kriptovaluta, kriptovalute, kriptovaluta, Elvira Nabiullina, denarni trg, naložbe, trgovci, zakonodajalec, Nabiullina, parlament , Rusija, ruski, Rusi, Affirm Duma

Sestavite, ohranite, da bodo prihajajoči predpisi naredili vtis na navade ruskih kripto vlagateljev? Izrazite nam v spodnjem delu komentarjev.

Lubomir Tassev

Lubomir Tassev je novinar iz tehnološko podkovanega Jap Europe, ki mu je všeč Hitchensov citat: »Biti ustvarjalec je to, kar sem, v želji po tem, kar ustvarjam.« Poleg kriptovalute, blockchaina in fintecha sta mednarodna politika in ekonomija še dva vira navdiha.Crypto.com Signs Multi-Year Deal With LA's Angel City Football Club

Crypto.com Signs Multi-Year Deal With LA's Angel City Football Club

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je najbolj veličasten za informativne aplikacije. To ni več neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za zajemanje ali promocijo ali svetovanje ali potrditev katerega koli blaga, izdelkov in storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne bi več predstavljal naložbenih, davčnih, pravilnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli razpršitev ali izgubo, ki je posledica ali domnevno posledica uporabe ali zanašanja na katero koli artikulacijo, blago ali izdelke in storitve, ki so navedeni tukaj.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments