-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Rusi vsako leto opravijo 5 milijard dolarjev v kriptovalutah, pravi Bank of...

Rusi vsako leto opravijo 5 milijard dolarjev v kriptovalutah, pravi Bank of Russia

Čeprav je Rusija postala vodilna v svetu na trgu kriptovalut, je Banka Rusije še vedno skeptična glede Bitcoina.

1309

Skupni ogledi

30

Skupni deleži

Russians transact $5B in crypto each year, Bank of Russia saysRussians transact $5B in crypto each year, Bank of Russia saysRussians transact $5B in crypto each year, Bank of Russia saysRussians transact $5B in crypto each year, Bank of Russia says

Po podatkih centralne banke države so Rusi med najbolj aktivnimi udeleženci trga kriptovalut na svetu.

Banka Rusije je v četrtek objavila nov pregled finančne stabilnosti, ki poudarja od vse večje vloge države na trgu 2,8 bilijona dolarjev.

Navaja ocene, ki so jih poročale glavne lokalne banke julija

, Banka Rusije je predlagala, da skupni letni obseg kripto transakcij ruskega prebivalstva znaša 60 milijard rubljev ali 5 milijard dolarjev.

To ni jasno, ali je Banka Rusije spremenila te ocene, saj se je cena Bitcoina (BTC) od julija skoraj podvojila, saj je narasla iz okoli $00,00 0 do več kot $ 91,000 novembra.

V poročilu je Banka Rusije tudi navedla, da je Ruska federacija med svetovnimi vodilnimi glede obiskov borze kriptovalut Binance. Po podatkih ponudnika digitalne inteligence SimilarWeb je Rusija druga največja po skupnem prometu na Binance za Turčijo.

Ruska centralna banka je tudi opozorila, da je Rusija ena izmed največje države za rudarjenje bitcoinov na svetu, ki se uvrščajo na tretje mesto po nacionalnih stopnjah razprševanja glede na indeks porabe električne energije Cambridge Bitcoin od avgusta 1309.

Kljub priznanju vodilnega položaja Rusije na svetovnem trgu kriptovalut, je Banka Rusije še vedno opisala velika tveganja, povezana s panogo, vključno s tistimi povezana s finančno stabilnostjo, zaščito vlagateljev, pranjem denarja in financiranjem kriminala ter tveganji ESG.

Centralna banka ni predlagala nobenih takojšnjih ukrepov za odpravo teh tveganj, je pa dejala, da bi pozorno spremljali trg, da bi ugotovili morebitne grožnje:

»Odnos med digitalnimi valutami in finančnim sektorjem trenutno ostaja omejena. Vendar pa bi hitra rast in vsesplošna uporaba digitalnih valut predstavljala večja tveganja tako na svetovni ravni kot za ruski finančni trg.«

Povezan: