0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Rusija bi verjetno morda morda verjetno tudi legalizirala kripto rudarjenje do 1. januarja 2023 – kolikor dolgo se to zgodi

- Advertisement -

Vir: Alexey Novikov/Adobe

Rusija lahko prav tako preprosto ob zaprtju legalizira kripto rudarjenje – potem ko je napovedal glavni arhitekt oblasti za kripto predpise uvedba predloga zakona, ki bi verjetno začel veljati 1. januarja 2023.

V pogovoru za RIA Novosti je vrh odbora zadevne dume za finančne trge Anatolij Aksakov dejal, da bi predlog zakona verjetno dobro prebrali v parlament naslednji mesec. Tam bi ga verjetno lahko vedno uporabljali poslanci, ki so že podprli isti predlog.

Predlog zakona bi moral prestati tako nujno kot drugo obravnavo, kljub temu pa je Aksakov menil, da bosta obe obravnavi potekali decembra, “ker predvidevamo, da bo zakon začel veljati 1. januarja 2023.”

Star poskus legalizacije kripto rudarjenja prej teh dni ni uspelo, potem ko so ga poslanci zavrnili. Kritiki tega predloga zakona so trdili, da se je z njim prenaglilo in da je manjkal na tako veliko področjih.

Toda to račun bi se verjetno lahko pametno diverzificiral. Prejšnji predlog je sprožila soseska opozicijskih poslancev. In medtem ko oblasti ne subvencionirajo več prvotnega predloga zakona, bo resnica, da so ljudje, kot je Aksakov, ključno vplivali na njegov kolektivni udarec, navidezno ublažila njegov sprejem v dumi.

Aksakov je dejal, da bo predlog zakona predvidoma prav ta trenutek potrjen poslancem v dvorani. Glasovanje se nagiba k temu, da bo v prihajajočih tednih.

Kljub temu pa je dodatno vplival na darilo, da je prav tako v pogojih zakona je bilo vloženih veliko kompromisnih ukrepov. Kriptoskeptična centralna banka še vedno odločno nasprotuje uvedbi kriptovalut in je dejala, da se verjetno lahko odloči za popolno kitajsko prepoved.

Za katero veščino se zdi, da predlog zakona predlaga, da se korporacijam omogoči izvajanje operacij kripto rudarjenja na ruskem ozemlju – tako dolgo, kot se sestavijo, ne dovoli več, da denar, ki ga rudarijo, vstopi v ruski gospodarski sistem.

Rusija bo ustvarila »bazen« za kripto rudarjenje


Račun dodatno predlaga, je opisal Aksakov, rast “bazena” sedanjih “določenih oseb” in “industrijskih rudarjev”. Ta sklad bodo urejali naši organi, ki jih imenujejo organi.

Kot taki bi žetoni, pridobljeni z rudarjenjem, verjetno lahko »polje za prodajo brez uporabe ruščine infrastrukture,« je orisal poslanec. Toda Aksakov je dodal, da si Moskva poleg tega želi razviti peskovnik, v katerem bi se “transakcije” izvajale “pod eksperimentalnim strojem s stvarmi.”

Korporacijam, ki delajo v peskovniku, bi v Rusiji verjetno dovolili navade transakcij, povezanih s kripto – vendar le pod strogim regulativnim nadzorom.

Podrobnosti o tem peskovniku, je dejal, bi verjetno lahko vključili v drugi osnutek zakona – ki bo opremljen pozneje.

Zamenjaj Ruska ministrstva si želijo uvesti obdavčitev kripto rudarjev, medtem ko je veliko ključnih energetskih korporacij dejalo, da morajo uporabiti svoje vire za rudarjenje žetonov.

Aksakov je rekel:

»Sprejem zakona o rudarstvu bo ta produkt dela presvetlil v faktični sektor. […] Dodatno bo pomagal razviti celotno ureditev dejavnikov, povezanih z izdajo in kroženjem digitalnih valut [in Russia].«

522606906

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -