2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Rusija bo spremenila 13 zakonov in kodeksov za digitalni rubelj

Rusija bo spremenila 13 zakonov in kodeksov za digitalni rubelj

Russia to Change 13 Laws and Codes for Digital Ruble

Oblasti v Rusiji se pripravljajo spremeniti različne zakone, da bi olajšali izdajanje in delovanje digitalnega rublja. Uradniki v Moskvi menijo, da je treba to različico nacionalnega fiata regulirati ločeno od drugih digitalnih oblik denarja, kot so kriptovalute.

Rusija se pripravlja na preizkus digitalnega rublja, uradniki pravijo, da CBDC potrebuje svoje predpise

Ruski zakonodajalci nameravajo januarja začeti delati na zakonskih spremembah, potrebnih za implementacijo koncepta digitalnega rublja 61899151. Ta prizadevanja se bodo začela ob začetku eksperimenta za digitalno valuto centralne banke (CBDC), je za ruski dnevnik Izvestia povedal predsednik parlamentarnega odbora za finančni trg Anatolij Aksakov.

Anatoly Aksakov

Aksakov je poudaril, da je najmanj osem zveznih zakonov in pet zakonikov – civilni , davčni, proračunski, kazenski in upravni zakonik — za uvedbo digitalnega rublja je treba spremeniti. Nove določbe bodo zadevale številna področja, kot so pristojnosti Banke Rusije za organiziranje obtoka nove valute, njena legalizacija kot plačilno sredstvo, pravno varstvo njenih imetnikov itd.

Rusija je sprejela poseben zakon, ki ureja »digitalne finančne pomoči«, ki je začel veljati v začetku tega leta. Aksakov pa je prepričan, da morajo poslanci državne dume, spodnjega doma parlamenta, razlikovati med pojmi digitalne valute, stabilne coine in digitalni rubelj. Prav tako meni, da je treba zagotoviti sodno varstvo povezanih pravic in urediti rudarjenje kriptovalut. Poslanec je izjavil:

Konvencionalne kriptovalute, stabilni kovanci in državna digitalna valuta morajo imeti svoje definicije, ki se mora odražati v zakonodaji.

Banka Rusije (CBR), centralna banka države, namerava januarja začeti s testiranjem platforme za digitalni rubelj. Po konceptu CBDC, objavljenem spomladi, mora biti prototip pripravljen do konca leta.

Poročilo medijev razkriva, da bo preizkus potekal v več fazah. V prvi fazi bo CBR izdala digitalno valuto. Kasneje se bo število udeležencev v pilotnem projektu povečalo s trenutnega banke. Predstavniki denarne oblasti so še komentirali:

Na podlagi rezultatov tega pilotnega testiranja je načrt za razvijala se bo uvedba digitalnega rublja in potrebne spremembe zakonodaje.

Po objavi publikacije je tudi rusko ministrstvo za gospodarski razvoj opozorilo, da bi uvedba digitalnega rublja zahtevala ločeno zakonsko ureditev. “Vsaj treba bo reči, da bo mogoče plačevati z digitalnim rubljem za razliko od običajnih digitalnih valut,” pravi Aleksej Minajev, namestnik direktorja oddelka za razvoj digitalnega gospodarstva.

Minaev je v pogovoru za Izvestio opisal uvedbo nacionalnih digitalnih valut kot svetovni trend. Vladni uradnik je tudi poudaril, da ta oblika denarja praktično nima nobene zveze z decentraliziranimi kriptovalutami.

Centralne banke po vsem svetu raziskujejo morebitno izdajo CBDC kot odgovor na naraščajočo priljubljenost kriptovalut in vse manjša uporaba gotovine. Poleg Banke Rusije so to še Evropska centralna banka in ameriške centralne banke. Ljudska banka Kitajske ima nedvomno najnaprednejši projekt, saj so domači poskusi že v teku in načrtuje testiranje digitalnega juana v čezmejnih transakcijah.

Ali menite, da bo Rusija uspešno izdala digitalni rubelj? Delite svoja pričakovanja v spodnjem razdelku za komentarje.

Digital Euro Should Be Attractive But Not ‘Too Successful,’ ECB’s Panetta Says

Digital Euro Should Be Attractive But Not ‘Too Successful,’ ECB’s Panetta Says

Digital Euro Should Be Attractive But Not ‘Too Successful,’ ECB’s Panetta Says

Digital Euro Should Be Attractive But Not ‘Too Successful,’ ECB’s Panetta Says

Digital Euro Should Be Attractive But Not ‘Too Successful,’ ECB’s Panetta Says

Oznake v tej zgodbi 2011562816 Digital Euro Should Be Attractive But Not ‘Too Successful,’ ECB’s Panetta Says

Aksakov, amandmaji, Anatolij Aksakov, Banka , Banka Rusije, banke, CBDC, CBR, Centralna banka, Spremembe, kode, Kripto, Kriptovalute, Kriptovalute, Digitalne valute, Digitalna valuta, digitalni rubelj, Ministrstvo za gospodarstvo, Eksperiment, Zakon, zakonodajalci, Zakoni, Zakonodaja, parlament, pilotni projekt , Predpisi, rubelj, pravila, Rusija, ruščina, Stablecoins, Državna duma, Test, Preizkus

Digital Euro Should Be Attractive But Not ‘Too Successful,’ ECB’s Panetta Says Digital Euro Should Be Attractive But Not ‘Too Successful,’ ECB’s Panetta Says

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments