-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Rusija bo spremenila zakone za digitalni rubelj, medtem ko centralna banka razmišlja...

Rusija bo spremenila zakone za digitalni rubelj, medtem ko centralna banka razmišlja o prototipu leta 2022

Ruski zakonodajalci bodo menda začeli delati na pravnih prilagoditvah, potrebnih za izvajanje načrta za digitalni rubelj, ki je predviden za predčasno 2022.

1200
Skupaj ogledi

91

Skupaj deleži

Russia to change laws for digital ruble, while central bank mulls 2022 prototypeRussia to change laws for digital ruble, while central bank mulls 2022 prototypeRussia to change laws for digital ruble, while central bank mulls 2022 prototypeRussia to change laws for digital ruble, while central bank mulls 2022 prototype

V torek je Elvira Nabiullina, guvernerka ruske centralne banke, dejala, da bo država imela pripravljen prototip svoje platforme za digitalni rubelj do zgodaj 2022 in jo bo uvedla za poskusno uporabo naslednje leto, preden bo sprejela končno odločitev o izdaji lastne digitalne valute ali ne, v skladu s poročilom Reutersa.

Medtem bodo ruski zakonodajalci po poročanju začeli delati na pravnih prilagoditvah, potrebnih za izvajanje načrta za digitalni rubelj za prilagoditev digitalni valuti. Kot poroča Izvestia, je vodja odbora Državne dume za finančni trg Anatolij Aksakov izjavil, da se bodo te zakonske spremembe začele takoj, ko bo uvedeno preizkus digitalne valute centralne banke (CBDC).

Da bi digitalni rubelj začel veljati, je treba spremeniti najmanj osem zveznih zakonov in pet kodeksov, vključno s civilnim zakonikom, davčnim zakonikom, proračunskim zakonikom, kazenskim zakonikom in upravnim zakonikom. Nova pravila bodo obravnavala več tem, kot so pristojnost Centralne banke Rusije (CBR) za vzpostavitev obtoka za novo valuto, njeno sprejemanje kot plačilno sredstvo in tako naprej, je zapisano v poročilu.

Sojenje bo v skladu s poročilom potekalo v več fazah. V prvi fazi bo CBR zagotovila digitalno valuto. Velikost omrežja pilotnega projekta se bo povečala, začenši z 12 banke.

CBR je v skladu s prejšnjimi poročili ustanovila skupino finančnih podjetij, da bi preučila svojo CBDC. Vendar pa se bo glede na nedavna poročila doseg bančnega sistema še razširil.

Sodelujoče banke vključujejo največje ruske banke, kot sta Sberbank in VTB s podporo države, pa tudi močne zasebne banke, kot je Tinkoff Bank. Moskovska banka, Transneftbank, Gazprombank, Promsvyazbank, Rosbank, Ak Bars Bank, Dom.RF, SKB-Bank, TKB in Soyuz banka so med bankami, ki so se prijavile za pilotni program digitalnega rublja.

Banka Rusije je svojo strategijo CBDC objavila pozno 2020. Januarja je Združenje ruskih bank kritiziralo projekt in navedlo, da bi lahko kateri koli model, ki ga predlaga Banka Rusije, vključeval več tveganj v zvezi s kibernetsko varnostjo in goljufijami.

V odgovor na vse večjo uporabo Bitcoin (BTC) in zmanjševanje uporabe gotovine, več centralnih bank po vsem svetu raziskuje možnost izdajanja CBDC. Ti med drugim vključujejo Evropsko centralno banko in Ljudsko banko Kitajske.