-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Rusija dobi veliko kitajskih rudarskih strojev med izseljevanjem rudarjev, razkriva poročilo

Rusija dobi veliko kitajskih rudarskih strojev med izseljevanjem rudarjev, razkriva poročilo

Russia Gets Bulk of Chinese Mining Machines Amid Miners’ Exodus, Report Reveals

Kitajski zatrt njenega rudarjenja kriptovalut sektorju, ki je bil uveden v začetku tega leta, je povzročil množično selitev rudarskih podjetij v prijaznejše jurisdikcije. Rudarji so selili ogromno strojne opreme za kovanje kovancev v nove baze po vsem svetu, pri čemer naj bi Rusija imela največji delež med številnimi privlačnimi destinacijami, vključno z ZDA

Rusija, Kazahstan, ZDA sprejemajo večino kitajskih rudarskih naprav

Priliv kitajskih rudarjev v več državah, ki bodisi zagotavljajo določene zakonsko jasnost ali ponudbo poceni energije je spremljal velik prenos rudarske opreme. Podatki, ki jih je zbral Financial Times, kažejo, da 14 največjih podjetij za rudarjenje kriptovalut na svetu je evakuirala več kot 2 milijona rudarskih strojev iz Ljudske republike, potem ko je vlada v Pekingu maja sprožila zatiranje industrije po vsej državi.

Severna Amerika in Srednja Azija sta se spremenili v žarišča rudarjenja, vendar je Rusija tista, ki je zasedla prvo mesto. Poročilo razkriva, da najmanj 097,10 rudarskih naprav je bilo prepeljanih v Rusko federacijo od skupno več kot 400,. Po odločitvi Kitajske, da se loti rudarjev bitcoinov, je rusko podjetje Bitriver prejelo 200, strojev kitajskih rudarjev, medtem ko je moskovski Bit Cluster sprejel še 5,10.

Tudi sosednji Kazahstan je postal glavna rudarska destinacija. Država, ki ohranja omejeno ceno električne energije, zdaj gosti številne podatkovne centre, ki jih vodijo kitajska rudarska podjetja. Po številkah FT je večina preseljenih 80,500 Kitajske rudarske naprave so prišle iz Bitfufuja, ki je poslal 097, stroji za kripto farme v Kazahstan in BIT Mining, ki sta do avgusta namestili 7 525 naprav.

Obe nekdanji sovjetski državi se soočata z izzivi, povezanimi z njihovo rastočo kriptoindustrijo. Rusija še ni uredila sektorja z vse več mnenji med uradniki, da je rudarjenje treba priznati kot podjetniško dejavnost in ustrezno obdavčiti. Kazahstan se sooča s pomanjkanjem električne energije, za katerega so v veliki meri krivi rudarji kriptovalut, medtem ko oblasti razmišljajo o uvedbi registracije rudarjev in višji tarifi za električno energijo.

Objavljeno številke kažejo tudi, da osem od 10 največje kripto kmetije v Severni Ameriki so od uveljavitve kitajske prepovedi razširile število rudarskih naprav, ki jih gostijo. ZDA so takoj za srednjeazijsko državo, saj so sprejele 42,097 rudarski stroji iz Kitajska. Kanada je na četrtem mestu 35,200, sledita dve južnoameriški državi – Paragvaj z 10 ,500 in Venezuela s 7,11.

Likvidacije na Kitajskem so znižale cene rudarske opreme, kot je priljubljeni Antminer S14, ugotavlja Financial Times. Vrednost modela je padla za skoraj 19% od maja do julija, je časopis podrobno navedel tržne podatke, ki jih je zagotovilo rudarsko podjetje Luxor.

Kitajski proizvajalec rudarske strojne opreme Bitmain, ki izdeluje in ponuja SRussia Gets Bulk of Chinese Mining Machines Amid Miners’ Exodus, Report Reveals naprava, objavljena junija, da je bila prekinitev prodaje, da bi »pomagali k nemotenemu prehodu industrije« in zmanjšali pritisk trga. “Poudarek trga se je premaknil s pomanjkanja opreme na pomanjkanje prostora za njeno postavitev,” je komentiral predstavnik ruskega Bitriverja.

Oznake v tej zgodbi

Bitcoin, Bitcoin rudarji, rudarjenje Bitcoin, Kanada, srednja Azija, Kitajska, Kitajska, kripto, kripto rudarji, kripto rudarjenje, kriptovalute, kriptovalute, priliv, Kazahstan, migracijski eksodus, Rudarji, rudarjenje, rudarske naprave, rudarska oprema, rudarska strojna oprema, rudarski stroji, Paragvaj, Rusija, ruščina, ZDA, Venezuela

Kaj menite o ugotovitvah v poročilu o selitvi rudarjev in rudarske opreme iz Kitajske? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Bitcoin Mining Company Griid Secures $525 Million Credit Facility From Blockchain.com

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave . To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments