0.2 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Rusija razmišlja o prodaji električne energije Kazahstanu zaradi primanjkljaja, ki ga povzročajo...

Rusija razmišlja o prodaji električne energije Kazahstanu zaradi primanjkljaja, ki ga povzročajo rudarji kriptovalut

Russia Considers Selling Power to Kazakhstan Amid Deficit Caused by Crypto Miners

Ruski energetski velikan v državni lasti Inter RAO zdaj razpravlja o dobavi električne energije za Kazahstan, kjer naj bi kripto-rudarji letos povzročili porast porabe. Država pričakuje, da bo primanjkljaj električne energije med povpraševanjem dosegel 600 megavatov zima se še poveča.

Kazahstan bo verjetno kupoval električno energijo od Ruske federacije za spopadanje s pomanjkanjem

Inter RAO, velik proizvajalec električne energije v Rusiji, vodi pogovore o možni dobavi električne energije za Kazahstan od novembra dalje, je novinarjem povedal visoki predstavnik. Alexandra Panina, članica vodstva podjetja, je pojasnila, da je rast porabe v Kazahstanu okrog 7-odstotna, pri čemer je opozorila, da se država prvič sooča s primanjkljajem v mrzlih zimskih mesecih. Kot citira tiskovna agencija Interfax, je izjavila:

Zdaj razpravljam o možnosti komercialne dobave ruske električne energije v Kazahstan novembra.

Pomanjkanje v Kazahstanu naj bi znašalo 720 megavatov (MW), ko povpraševanje doseže vrhunec v prihajajoči zimski sezoni, in ocene kažejo, da bi primanjkljaj lahko presegel 1 gigavat (GW) v prihodnosti, je dodal Panina. Razkrila je tudi, da Inter RAO pregleduje zahtevo Kirgizistana za dodatne dobave prek kazahstanskega omrežja.

Podjetja za rudarjenje kriptovalute se selijo v srednjeazijsko državo, ki so jih pritegnile nizke cene energije med nenehno zatiranje industrije na Kitajskem. Oblasti v Nur-Sultanu so prejšnji teden sporočile, da se je poraba električne energije povečala na skoraj 10 milijardo kilovatnih ur (kWh) v prvih devetih mesecih leta, pri čemer je navedeno, da so za prenapetost odgovorni predvsem rudarji.

Rusija za težave z dobavo krivi razcvet kazahstanskega sektorja kripto rudarjenja

Alexandra Panina je izpostavila dva glavna razloga za trenutne težave Kazahstana. Prepričana je, da je njena zgornja meja cen električne energije povzročila nezadostne naložbe v posodobitev in nadgradnjo vznemirljive infrastrukture in proizvodnih zmogljivosti države. Potem je poceni elektrika pripeljala številne rudarje kriptovalut v državo, ki ni bila pripravljena na priliv. Rudarji so postali velika težava za Kazahstan, je poudaril ruski energetski izvršni organ.

Uvoz električne energije je v Kazahstanu prepovedan z zakonom, razen če nacionalni operater omrežja KEGOC sporoči, da obstaja nevarnost električne energije primanjkljaja, kar je trenutno prav tako. To omogoča pridobivanje električne energije iz sosednje Ruske federacije.

V začetku tega meseca je ruski minister za energijo Nikolaj Šulginov med srečanjem z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom dejal, da je njegov resor zaskrbljen zaradi primanjkljaja električne energije v Kazahstanu, ki je med drugimi dejavniki, ki niso bili načrtovani, posledica energetsko intenzivnega pridobivanja digitalnih valut.

»To vpliva na delovanje naših elektrarn ker se uporabljajo, prvič – v neučinkovitih načinih, drugič – smo jih pogosto prisiljeni hitro vklopiti,« se je pritožil Šulginov v Kremlju. Alexandra Panina je potrdila, da je zadeva dosegla “resno politično raven” in pozvala k vrnitvi v komercialno sfero, obenem pa namignila, da bi Rusija lahko zvišala izvozne stopnje za Kazahstan.

Ali menite, da bo Kazahstan prisiljen kupovati električno energijo iz Rusije, da bi zadovoljil naraščajoče povpraševanje rudarjev kriptovalut? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Kazakhstan Expects $1.5 Billion From Crypto Mining in 5 Years, Estimates Suggest

Kazakhstan Expects $1.5 Billion From Crypto Mining in 5 Years, Estimates Suggest

Kazakhstan Expects $1.5 Billion From Crypto Mining in 5 Years, Estimates Suggest

Kazakhstan Expects $1.5 Billion From Crypto Mining in 5 Years, Estimates Suggest Bitfarms Mega-Mining Facility Raises Concerns Among Legislators in ArgentinaKazakhstan Expects $1.5 Billion From Crypto Mining in 5 Years, Estimates Suggest

Kazakhstan Expects $1.5 Billion From Crypto Mining in 5 Years, Estimates Suggest Oznake v ta zgodba

Kripto, kripto rudarji, kripto rudarjenje, kriptovalute, kriptovaluta, primanjkljaj, električna energija, dobavitelj električne energije, energija, energetsko podjetje, energetski velikan, izvoz, uvoz, Inter RAO, Kazahstan, Panina, energija, proizvodnja električne energije, Putin, Rusija, ruščina , Ruska federacija, pomanjkanje, zaloge

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments