19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Ruska centralna banka bo preučevala kripto naložbena tveganja

Ruska centralna banka bo preučevala kripto naložbena tveganja

Banka Rusije zbira podatke od 15 kreditna podjetja in plačilni sistemi, kot sta Visa in Mastercard.

166 Skupno število ogledov

2 Skupaj delnice

Russia’s central bank to study crypto investment risks

Ruska centralna banka je napovedala oceno tveganja za kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC), v skladu s presejalnim programom Banke Rusije za drugo polovico leta 2021.

Pri preučitvi potencialnih tveganj naložb v kriptovalute bomo upoštevali “sistemska tveganja, povezana z naložbami kriptovalut s strani ruskih posameznikov in subjektov.”

V okviru preiskave bo Banka Rusije zbirala podatke od 15 kreditne organizacije, vključno z večjimi bankami, kot so Sberbank, VTB in Tinkoff Bank, plačilni sistemi, kot sta Visa in Mastercard, ter ponudniki elektronskih plačil, kot so Western Union, Qiwi in WebMoney.

Banka Rusije prav tako želi objaviti študijo o kapitalskih naložbah nerezidenčnih vlagateljev do oktobra ali novembra 2021.

Ocena Banke Rusije o tveganjih, povezanih s kripto, je med naraščajočimi kritikami lokalnih zakonodajalcev in poslovneži glede trde drže institucije do kripto industrije.

Povezano: Direktorji vodilnih ruskih bank Sberbank in VTB razstreljujejo Bitcoin

Sredi junija me je ruska državna duma mber Fedot Tumusov je dejal, da je bila Ruska banka kratkovidna v zvezi s kripto, medtem ko je industrijski tajkun Oleg Deripaska centralno banko izsilil zaradi pritiska na lokalno industrijo, naj se izogne ​​kriptovalutam.

V začetku tega tedna je Banka Rusije je ustanovila prvo pilotno skupino za testiranje digitalne valute centralne banke države, digitalnega rublja.

Prejšnji članekCena Ethereum Classic se je skoraj podvojila dni po stavi skupine Digital Currency Group v višini 50 milijonov USD
Naslednji članekNYDIG naj bi Bitcoin sprejel v 650 ameriških bank in kreditnih zadrug

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments