19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ruska centralna banka je "kratkovidna" v zvezi s kripto, pravi zakonodajalec

Ruska centralna banka je “kratkovidna” v zvezi s kripto, pravi zakonodajalec

Dolgoletni poslanec ruske državne dume je kritiziral pristop centralne banke do digitalnih sredstev.

5120 Skupno število ogledov

9 Skupaj delnice

Russian central bank ‘short-sighted’ regarding crypto, lawmaker says

Član ruske državne dume je razkril trdo stališče centralne banke do industrije kriptovalut zaradi ignoriranja naraščajočega povpraševanja po kripto v državi.

Fedot Tumusov, član “A Stranka pravična Rusija, ki zastopa sibirsko regijo Jakutsk, je po torkovem plenarnem zasedanju državne dume kritizirala pristop Banke Rusije k regulaciji kripto industrije.

V torek Tumusov je v Telegramu objavil naraščajočo potrebo po ustvarjanju ekosistema, ki ruskim prebivalcem omogoča naraščajoče povpraševanje po nakupu kriptovalut, kot je Bitcoin (BTC). Uradnik je trdil, da je Banka Rusije kljub temu, da je Rusija letos izvrševala kripto zakonodajo, malomarna in lokalnim bankam ni dovolila, da ponujajo storitve kripto naložb.

Tumusov je dejal, da guvernerka banke Elvira Nabiullina je odkrito govorila o tem, da se banka ne želi ukvarjati z decentraliziranimi kriptovalutami, namesto tega pa se je osredotočila na digitalni rubelj pod nadzorom države. »Nenaklonjeni ali ne, to ne bo spremenilo razmer. Nujno je, da se ne borimo z resničnostjo, temveč se ji prilagodimo in se odzovemo na izzive časa, “je trdil Tumusov.

Zakonodajalec je ugotovil, da so številne države okoli svet ponuja jasne davčne zakone in politike, ki industriji omogočajo razvoj. Izjavil je, da Rusija potrebuje metode za boj s kripto, ki niso samo prepovedi:

“Kratkovidnost je lahko draga za Rusijo. Kriptovalute so resničnost. Ali ga bomo sprejeli ali pa bomo izgubili. «

Povezano: Ruski kritik Bitcoin pravi, da bi kupil BTC za 100 rubljev

Pripombe Tumusova na kripto prihajajo kmalu po tem, ko so poročila potrdila, da velike ruske banke, kot je zasebna banka Tinkoff, zaradi ostrega stališča Banke Rusije do digitalnih sredstev niso mogle ponuditi kripto storitev. Medtem državne banke, kot sta Sberbank in VTB, večinoma kritizirajo panogo in trdijo, da jim bitcoin ni všeč, ker je preveč tvegan.

Medtem ko ruske banke oklevajo z Potopite se v digitalna sredstva, so glavna kripto podjetja, kot je Binance, prisotna v državi. Po junijskem poročilu kripto obveščevalnega podjetja Chainalysis je Rusija uvrščena na peto največjo državo na svetu glede na ocenjeni realizirani dobiček Bitcoinov leta 2020, po ZDA, Kitajski, Japonski in Združenem kraljestvu.

Prejšnji članekV petih letih bodo ameriški hedge skladi imeli 10,6% sredstev v kripto
Naslednji članekB.Protocol napoveduje platformo v2 za likvidacije DeFi

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments