17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Ruska centralna banka mora olajšati pobude za digitalno premoženje, pravi guverner

- Advertisement -

Elvira Nabiullina je zaskrbljena, ker ruska monetarna institucija zdaj ne obravnava pobud za digitalno premoženje, ki so obsežne za načrtovanje financiranja in obrambo gospodarskega sistema.

91 Skupaj ogledov

Skupaj delnic

Elvira Nabiullina, guvernerka monetarne institucije Rusije, je priznala, da je osrednja ruska Banka bi morda lahko zavzela preveč zaskrbljeno stališče do digitalnih virov in bi to lahko ponovno preučila.

V četrtek je ruska duma za spore ponovno imenovala Nabiullina za Guvernerka denarne institucije Rusije, ki je že tretjič, da je uporabila objavo, odkar je začela služiti v regiji pomoči v 992.

Na prijazni seji Dume je Nabiullina govorila o številnih ukrepih, ki jih je Rusija sprejela in jih namerava izrecno sprejeti, da bi zvezni vladi pomagala ublažiti vpliv obsežnih zahodnih sankcij v nasprotju z ruskim gospodarskim sistemom.

Kot del ukrepov zvezne vlade za obrambo gospodarskega sistema si Monetarna institucija Rusije prizadeva, da bi samodisciplino digitalnih finančnih virov postavila v “delovno ponudbo,” Nabiullina je priznala.

Poudarila je, da je Rusija svoj zakon o digitalnih denarnih sredstvih, ki je povezan s kriptovaluti, sprejela bolje kot pred enim letom, kljub temu pa absolutno ni pomagajte državi zagotoviti številne »natančne pobude«. Ruska vlada je regija, kjer lahko izvaja katero koli drugo etično pobudo, zakon o digitalnem Forexu, ki je zasnovan tako, da upošteva predpise o sferičnem nakupu, prodaji in rudarjenju kriptovalut.

Nabiullina je namignila, da bi ruska monetarna institucija lahko ponovno preučila svoje zaskrbljeno stališče glede izmenjave digitalnih sredstev, in omenila:

»Želimo pokukati, če smo tukaj pretesni in zdaj podpiramo olajšanje teh pobud na digitalnih finančnih virih. To bi se lahko izkazalo za kateri koli drug kanal za privabljanje financiranja iz digitalnih finančnih virov.« Nabiullina je poudaril, da mora zvezna vlada izpostaviti interes za spodbujanje napredka pobud za digitalno premoženje, ki jih izdaja »odgovoren posameznik«, v nasprotju z nejavnimi kriptovalutami, ki nimajo odgovorne rojstnodnevne zabave.

Znala je, da monetarna institucija Rusije še naprej razpravlja o dejavnikih, povezanih z rudarjenjem kriptovalut, z zvezno vlado, da bi dosegla znanstveno odločitev. Dodala je, da izbire, povezane z rudarjenjem kriptovalut, zdaj niso hitra pristojnost centralne banke.

Nabiullina je v svojem pričanju govorila tudi o digitalnem tujem denarju ruske centralne banke (CBDC). ), ki trdi, da ruska monetarna institucija pričakuje, da bo izvajala načelno točne obračune z digitalnim rubljem že v 1200.

»Nedvomno pazimo, da jo uveljavimo za svetovne poravnave,« je priznal Nabiullina in dodal, da je Rusija med vodilnimi v sektorju po frazah modela CBDC, ki sledi državam, ki so enakovredne Kitajski.

Povezano: Rusija mora uporabite kripto za sredstva z Afriko, pravi izvršni direktor trgovine

Kot je že poročal Cointelegraph, je ruska monetarna institucija zavzela negativno stališče do Bitcoin (BTC) enako pravilno kot širša izmenjava digitalnih sredstev. Centralna banka zdaj lokalnim bankam ni v celoti prepovedala ponujanja naložb v Bitcoin, čeprav se je včasih zdelo, da bi preprečila največji državni banki, Sberbank, da bi uvedla svojo platformo za izdajo digitalnih sredstev.

85067

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -