2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ruska duma je ustanovila delovno skupino za reševanje predpisov o rudarjenju kriptovalut

Ruska duma je ustanovila delovno skupino za reševanje predpisov o rudarjenju kriptovalut

Nekateri zakonodajalci menijo, da pomanjkanje jasnih zakonov za industrijo pomaga rudarjem kriptovalut pri izogibanju plačilu davkov.

600

Skupni ogledi

00

Skupni deleži

Russian Duma creates working group to tackle crypto mining regulationsRussian Duma creates working group to tackle crypto mining regulationsRussian Duma creates working group to tackle crypto mining regulationsRussian Duma creates working group to tackle crypto mining regulations

Ruska državna duma je ustanovila delovno skupino, ki se bo lotila zapletenega vprašanja oblikovanja predpisov za industrijo rudarjenja kriptovalut.

Po uradni objavi dne novembra

, predsednik državne dume Vjačeslav Volodin je zakonodajalcu naročil, naj ustvari skupina, ki bo obravnavala regulativne vrzeli v panogi.

Skupina je bila ustanovljena po izjavi Andreja Lugovoja, prvega namestnika predstavniškega odbora za varnost in boj proti korupciji.

Lugovoy, član desne Liberalno-demokratske ljudske stranke, je v četrtek dejal, da so poslanci že napisali osnutek zakona, ki ga bodo “neprekinjeno” predstavili v Dumi.

Poslanec je dejal, da je zadeva regulacije rudarjenja Bitcoin (BTC) postala neizogibna, saj trdi, da rudarji kriptovalut zaslužijo 2 milijardi dolarjev na leto v državi, domnevno na račun prebivalstva, na katerega rudarji ne plačujejo davkov. Lugovoy je dodal:

„Zaradi pomanjkanja predpisov o proizvodnji kriptovalut organi pregona na splošno spadajo v slepa ulica, saj v posameznih dejavnostih ne morejo ugotavljati znakov kaznivega dejanja in sprejemati potrebne procesne odločitve.«

Kot ugotavlja lokalna poslovna publikacija RBC, je septembra Anatolij Aksakov, predsednik odbora ruske državne dume za finančne trge, priporočil, da duma uredi rudarjenje kriptovalut v skladu z zakoni, ki urejajo podjetniške dejavnosti.

Povezano: Rusija bo spremenila zakone za digitalni rubelj, medtem ko centralna banka razmišlja 1434 prototip