2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ruski nacionalisti pripravljajo zakon o ureditvi rudarjenja kriptovalut

Ruski nacionalisti pripravljajo zakon o ureditvi rudarjenja kriptovalut


Russian Nationalists Prepare Bill to Regulate Cryptocurrency Mining

Poslanci iz Liberalno-demokratske stranke Rusije se pripravljajo na uvedbo osnutka zakona, namenjenega urejanju rudarjenja kriptovalut. Nacionalisti pravijo, da bo zakonodaja koristila tako ruskim državljanom in državi, kot tudi tistim, ki se želijo v posel vključiti zakonito.

Nacionalisti predlagajo uredbe za ruske kripto rudarje

Priljubljenost kriptovalut, ki narašča z njihovo tržno vrednostjo, je pritegnila pozornost nacionalistične frakcije v Državni dumi, spodnjem domu ruskega parlamenta. “Nezavarovani” bitcoin se zdaj trguje za $000, na kovanec, je eden od njegovih članov, Andrej Lugovoy, ta teden v komentarjih za lokalne medije dodal:

Če bi nekdo pred tremi leti vložil 1 milijon rubljev, bi zdaj imel 5 milijard.

Poslanec je razkril, da bo njegova Liberalno-demokratska stranka Rusije (LDPR) vložila osnutek zakona o ureditvi rudarjenja kriptovalut. Kovanje digitalnih kovancev se je razširilo tudi v obsežni in energijsko bogati državi, kjer se še vedno razvija brez celovitih vladnih predpisov za sektor.

Donosnost rudarjenja je pritegnila številna podjetja in navadni Rusi, da se pridružijo industriji. Lugovoy meni, da je čas, da se kripto rudarjenje uredi s sprejetjem nove zakonodaje. Po citiranju tiskovne agencije Regnum je zakonodajalec izjavil:

Ne moremo hiteti levo in desno. To bi morali strogo prepovedati in prilagoditi sistem kazenskega pregona , čeprav res ne razumem, kako bi se to dalo narediti, glede na to, da je to virtualna resničnost, kot pravijo. Ali pa dovolimo.

Nacionalist vztraja, da bo zadnja rešitev zagotovila zaščito za ruske državljane, poenostaviti obdavčitev, zagotoviti transparentnost in omogočiti državi nadzor nad sektorjem, hkrati pa povečati proračunske prejemke. Hkrati bodo podjetniki dobili priložnost za zakonito poslovanje, je pojasnil poslanec.

Andrey Lugovoy je tudi pripomnil, da je izvajanje regulativnih norm še posebej pomembno za regije z bogatimi energetskimi viri, kot je Irkutska oblast, ki ohranja nizke cene električne energije. Poceni energija, ki je na voljo tam in v drugih delih države, privablja številne rudarje kriptovalut, je poudaril zakonodajalec.

Russian Nationalists Prepare Bill to Regulate Cryptocurrency Mining

Andrej Lugovoy

Kriptovalute so bile le delno urejeno v Ruski federaciji z zakonom »O digitalnih finančnih sredstvih«, ki je začel veljati januarja. Čeprav uvaja pravila za sorodne dejavnosti, kot je »izdajanje digitalnih valut«, ne omenja izrecno rudarjenja kriptovalut.

Zamisel o prepoznavanju rudarjenja kot podjetniške dejavnosti postaja vse večja. Podpora v vladnih krogih in uradniki v Moskvi pravijo, da bi ta poteza oblastem omogočila ustrezno obdavčitev dobička rudarjev. Septembra je ta pristop podprl predsednik pomembnega odbora za finančni trg v Dumi Anatolij Aksakov, ki je razkril, da bodo na rudarstvo verjetno vplivale številne prihajajoče zakonske spremembe na jesenskem zasedanju.

Ali menite, da bo državna duma sprejela zakonodaja o rudarjenju kriptovalut, ki so jo predlagali ruski nacionalisti? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Bitcoin’s Hashrate Soars 42% Higher Over the Last 3 Months Following Crypto Asset’s 36% Price Increase

Meet the Antminer S19 XP — Bitmain Reveals ASIC Manufacturer's Most Powerful Bitcoin Miner

Meet the Antminer S19 XP — Bitmain Reveals ASIC Manufacturer's Most Powerful Bitcoin Miner

Oznake v tej zgodbi

Andrey Lugovoy, račun, Bitcoin, Crypto, kripto rudarji, kripto rudarjenje, kriptovalute, kriptovaluta, namestnik, osnutek zakona, duma, hiša, zakon, zakonodajalec , zakonodajalci, LDPR, rudarstvo, nacionalisti, parlament, stranka, uredba, predpisi, pravila, Rusija, ruščina, državna duma

Meet the Antminer S19 XP — Bitmain Reveals ASIC Manufacturer's Most Powerful Bitcoin Miner

Meet the Antminer S19 XP — Bitmain Reveals ASIC Manufacturer's Most Powerful Bitcoin Miner

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

13084018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments