0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ruski uradniki podpirajo zamisel, da bi rudarje kriptovalut prepoznali kot podjetnike

Ruski uradniki podpirajo zamisel, da bi rudarje kriptovalut prepoznali kot podjetnike

Russian Officials Back Idea to Recognize Crypto Miners as Entrepreneurs

Rudarjenje kriptovalut je treba priznati kot podjetniška dejavnost po ruski zakonodaji in ustrezno obdavčena, so navedli predstavniki ključnih ministrstev v Moskvi in ​​parlamentu. Uradniki menijo, da bi regulativna poteza koristila tako državi kot kriptoindustriji.

Ruska vlada bo po legalizaciji kripto rudarjenja pobrala milijone dolarjev davkov

Medtem ko zakon »o digitalnih finančnih sredstvih« – ki je začel veljati januarja letos – ureja nekatere dejavnosti, povezane s kriptovalutami, kot je »izdajanje digitalnih valut«, rudarjenje kriptovalut izrecno ne omenja. Sektor ostaja nereguliran, je nedavno v komentarjih lokalnemu tisku priznalo rusko ministrstvo za finance. Industrija se širi v Rusiji, ki je bogata z energetskimi viri in se uvršča med vodilne svetovne destinacije po deležu globalnega hashrata.

Po podatkih Ministrstva za gospodarski razvoj, Izvestia je v članku zapisala, da bi bilo treba rudarstvo urediti ravno kot podjetniško dejavnost, kot se ujema z zakonsko opredelitvijo iz civilnega zakonika. Poudaril je, da bi to vladi omogočilo, da obdavči prihodke rudarjev in poveča proračunske prejemke. Aleksej Minajev, namestnik direktorja oddelka za razvoj digitalnega gospodarstva pri ministrstvu, je za ruski dnevnik povedal:

To je točno področje v ki jih država lahko koristi v obliki davkov, ljudje pa legalizirajo svoje dohodke, se za to vedno bolj zanima tudi veliki biznis.

Valery Petrov, podpredsednik za razvoj trga in regulacijo pri Ruskem združenju kriptoekonomije, umetne inteligence in veriženja blokov (Racib), je opozoril, da rudarji redko vrnejo izkupiček od kovane kriptovalute v Rusijo, saj se težko dokazati, da so bila sredstva pridobljena zakonito.

Samo letni prihodki od rudarjenja bitcoina (BTC) so bili ocenjeni na $

.7 milijard, pri čemer Rusija predstavlja približno 11 % celotnega zneska ali 2,4 milijarde dolarjev. Petrov trdi, da je Ruska federacija v zadnjih letih izgubila milijone dolarjev zaradi neuspeha vlade pri regulaciji in obdavčevanju poslovanja.

Zamisel, da bi rudarstvo prepoznali kot podjetniško dejavnost, je podprlo Ministrstvo za energetiko, ki meni, da bi s tem oblastem omogočilo razlikovanje med porabo električne energije za zasebno in poslovno rabo. Ta poteza je dobila podporo tudi v državni dumi, spodnjem domu parlamenta, kjer je predsednik pomembnega odbora za finančne trge Anatolij Aksakov že septembra pozval k takšni rešitvi.

Ob priznanju, da rudarjenje še zdaj ni prepovedano, je zakonodajalec opozoril, da njegova obdavčitev še ni jasna. Aksakov je tudi predlagal, da je vredno razmisliti o dvigu tarif za elektriko za rudarje kriptovalut, saj trenutno kupujejo elektriko po rednih cenah. Poslanec je ugotovil, da večina subjektov v sektorju trenutno ne plačuje davkov in dodal, da bi velika rudarska podjetja želela biti legalizirana. digitalnega denarja je Banka Rusije izjavila, da ne podpira nobenih pobud, ki spodbujajo nastanek “denarnih nadomestkov”, izraz, ki ga pogosto uporablja za opis kriptovalut. Centralna banka nasprotuje njihovi legalizaciji v državi in ​​trdi, da je rubelj edino zakonito plačilno sredstvo po ruski zakonodaji. Ministrstvo za finance pa vztraja, da je treba pravni status rudarjenja kriptovalut določiti kot del pravil o obtoku digitalnih valut.

Ali menite, da bo Rusija sprejela poslovno prijazne predpise za svojo rastočo industrijo rudarjenja kriptovalut? Delite svoja pričakovanja v spodnjem razdelku za komentarje.

Iran Continues Crackdown on Illegal Crypto Mining, Seizes Hundreds of Mining Rigs

Iran Continues Crackdown on Illegal Crypto Mining, Seizes Hundreds of Mining Rigs

Iran Continues Crackdown on Illegal Crypto Mining, Seizes Hundreds of Mining Rigs

Iran Continues Crackdown on Illegal Crypto Mining, Seizes Hundreds of Mining Rigs Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends IndustryIran Continues Crackdown on Illegal Crypto Mining, Seizes Hundreds of Mining Rigs

Iran Continues Crackdown on Illegal Crypto Mining, Seizes Hundreds of Mining Rigs Oznake v ta zgodba

Anatolij Aksakov, Banka Rusije, proračunski prejemki, Centralna banka, kripto, rudarji kriptovalut, kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, električna energija, podjetniška dejavnost, podjetniki, ideja, dohodek, rudarji, rudarstvo, ministrstva, parlament, stopnje, uredba Predpisi, prihodki, pravila, Rusija, Rusija, Ruska federacija, Državna duma, tarife, davki, obdavčitev

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments