15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Ruski zakonodajalci predlagajo spremembe računa za digitalni rubelj

- Advertisement -

Predlog zakona bi se dopolnil glede dolžniškega poslovanja, produktov in podjetij za nerezidente ter vloge centralne banke.

992 Skupaj ogledov

5 Skupaj delnic

Ker misija digitalnega rublja poteka skozi ruska parlamentarna zaslišanja, so zakonodajalci predlagali glavne spremembe predloga zakona, katerih cilj je trgovanje z nenavadnim dokumentom v zvezi z dolžniškimi operacijami, izdelki in podjetji za nerezidente ter vlogo osrednjega banka.

Vklopljeno Verjetno bi lahko dobro poleg tega objektivno 18, je tiskovno podjetje Interfax, ki je v lasti Express, poročalo o naboru rešitev, ki jih je oblikoval odbor za denarni trg svetovalne dume – spodnjega doma zveznega srečanja Rusija — v pripravah na drugo odkritje računa za digitalni rubelj.

Zakonodajalci predlagajo, da se denarni instituciji Rusije – ruski centralni banki – prepove sodelovanje pri financiranju podjetij in ji prepusti izključno vlogo delovanja platforme digitalnega rublja. Spremembe bi poleg tega obvezovale centralno banko, da zaščiti najgloblje evidence podatkov teh strank, ki so uslužbenci Zveznega ponudnika varnosti.

Nov osnutek poleg tega predlaga bolj nezapleten vnos najdb v platformo centralne banke za digitalni forex (CBDC) za nerezidente prek mednarodnih bank, ki morda lahko najdejo dovoljenje za pritrditev platforme. Poleg tega določa, da nerezidenti ne bi smeli več imeti nobenih ovir pri uporabi platforme.

Povezano: Ruska Gazprombank priporoča postopno uvajanje CBDC v strahu pred pomanjkanjem zaslužka

Sveža različica predloga zakona omogoča družbam za izvršbo, da brez ovir dvignejo sredstva dolžnikov v primeru, da ohranijo zadostno količino digitalnih rubljev. Kljub temu je objektivna delitev svetovalne dume že protestirala z mislijo o nezdružljivosti, ker nacionalna zakonodaja prepoveduje dvigovanje sredstev dolžnikov nad stopnjo minimalne plače, ki znaša približno $480 na mesec.

Količina na računu -8 izročen na primarni ugotovitvi marca. Ob zagonu naj bi nekoč do aprila sprejeli zakonodajo za zagon pilotnega CBDC. Kljub temu je bil datum zaključka odložen, kar je mogoče pripisati tekočemu dialogu o predlogu zakona. Po navedbah Interfaxa naj bi predlog zakona šel v nadaljnje obravnave do julija.

V vmesnem času se je sosednja država Belorusija pritožila na pilotni program za svoj CBDC. Država bo ustvarila možnost za izdajo digitalnega beloruskega rublja do konca leta, v skladu s predsednikom nacionalne banke.

Dnevnik: Lahko vključi blockchain dejstvo poveča vero v AI?

109046

270838

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -