20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ruski zakonodajalci želijo po pogodbah dovoliti kripto plačila

Ruski zakonodajalci želijo po pogodbah dovoliti kripto plačila

Russian Lawmakers Move to Allow Crypto Payments Under Contracts

Člani Državne dume so zdaj dela na spremembah, ki bodo dovolile uporabo kriptovalute kot pogodbenega plačilnega sredstva. Digitalna finančna sredstva se po ruski zakonodaji štejejo za lastnino in spremembe bodo legalizirale kripto plačila med pogodbenimi strankami.

Državna duma za spremembo civilnega zakonika za legalizacijo pogodbenih kripto plačil

Spodnji dom ruskega parlamenta, Duma, se pripravlja na odpravo ovir za uporabo kriptovalut pri pogodbenih plačilih. Predlogi so predmet stalnega pregleda, vendar je po besedah ​​predsednika Odbora za zakonodajo Pavla Krasheninnikova glede tega soglasje. Zakonodajalec je v govoru na pravnem forumu v Sankt Peterburgu izjavil:

Menimo, da je treba spremeniti Civilni zakonik. Zdaj smo v ustreznem postopku odobritve, vendar obstaja razumevanje, da so lahko digitalne denarne enote, kot so jih poimenovali, pogodbeno plačilno sredstvo.

Krasheninnikov je opozoril, da čeprav kriptovaluta v Rusiji ni zakonito plačilno sredstvo, avtorji sprememb menijo, da jo je mogoče uporabiti za plačila v okviru pogodbenega prava. Po poročanju tiskovne agencije Interfax je dodal, da digitalne valute ne bodo obravnavane kot vrednostni papirji. “Verjamemo, da je to lastnina,” je dejal zakonodajalec.

Rubelj Še vedno zakonito plačilno sredstvo Vsi Must Accept

Rusija je kriptovalute uredila z Zakonom o digitalnih finančnih sredstvih in digitalnih valutah, ki je začel veljati 1. januarja. Zakonodaja klasificira kriptovalute, kot so bitcoin kot predmet lastnine in prepoveduje njihovo uporabo pri plačilih za blago in storitve. Rubelj ostaja edino zakonito plačilno sredstvo v Ruski federaciji. Februarja je Državna duma predložila nov zakon, ki potrjuje njihov premoženjski status.

Russian Lawmakers Move to Allow Crypto Payments Under Contracts

Rubelj ostaja edino zakonito plačilno sredstvo, ki so ga dolžni sprejeti vsi subjekti v državi, vendar lahko druge pogodbene plačilne pogodbe sprejmejo po dogovoru. Centralna banka Rusije (CBR) nasprotuje kakršni koli uporabi kriptovalut za plačila. To je kljub temu, da je regulator lani v svoj regulativni peskovnik sprejel tri projekte, povezane s kripto. Dejstvo, da Banka Rusije dela na svojem digitalnem rublju, je morda vplivalo tudi na njeno stališče do decentraliziranega denarja.

In medtem ko ruska podjetja in rezidenti ne smejo sprejemati kriptovalut, spremembe zakonika o upravnih prekrških, ki bi uvedle pravno odgovornost za take kršitve, še niso vložene. Ministrstvo za finance je predlagalo upravno globo v razponu od 20 – 200, 000 rubljev (2 USD, 700). Vendar pa predsednik Odbora za finančni trg Anatolij Aksakov meni, da je treba pravno opredelitev digitalne valute pojasniti v zvezi s celotno paleto valut, vključno s kriptovalutami, stabilnimi kovanci in digitalnim rubljem.

Ali menite, da bo Rusija dovolila uporabo kriptovalut kot pogodbenega plačilnega sredstva? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

US Congress Will Not Pass Cryptocurrency Legislation Anytime Soon, Says Lawmaker

Bitcoin Mining Operations Btc.top and Hashcow Cease Offering Services in China

Oznake v tej zgodbi

pogodba, pogodbena, kripto, kriptovalute, kriptovaluta, poslanci, digitalna valuta, digitalni ruševin, Duma, finančna sredstva, zakonodajalci, zakonito plačilno sredstvo, sredstva plačilo, parlament, plačila, Rusija, ruščina, državna duma

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments