17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ruski zunanji minister Crypto ima lahko pomembno vlogo v naseljih

Ruski zunanji minister Crypto ima lahko pomembno vlogo v naseljih

Russian Foreign Minister

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je govoril o prihodnjem pomenu kriptovalut kot sloj mednarodnih naselij na Primakovskem bralnem forumu. Lavrov je ta sredstva označil za “pomembno vlogo” v prihodnosti. Rusija si prizadeva za dedolarizacijo nekaterih svojih dejavnosti in ta izjava bi lahko ponudila vpogled v prihodnje načrte.

Ruski zunanji minister pravi, da bi lahko kripto igrala pomembno vlogo v naseljih

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je omenil prihodnji pomen kriptovalut kot dela sloja mednarodnih poravnav. Lavrov se je na to skliceval, ko se je prejšnji teden udeležil foruma Primakov Readings, pomembnega diplomatskega srečanja. Ruski zunanji minister je bil optimističen glede uporabe kriptovalut za poravnavo dolgov med državami. Lavrov je izjavil:

Mislim, da bo neizogibno prišel čas, ko bodo kriptovalute igrale zelo pomembno vlogo in zasedale zelo pomemben segment v mednarodnem poravnave.

Rusija spreminja način pristopa k mednarodnim poravnavam in plačilom. Glede te teme je Lavrov poudaril, da preučujejo uporabo nacionalnih valut pri dvostranskem poslovanju. Ruski zunanji minister je opozoril:

Prizadevamo si, da se vedno bolj zanašamo na druge valute. O nacionalnih valutah, ko gre za dvostransko trgovino z našimi partnerji – s Kitajsko, drugimi članicami ŠOS, številnimi drugimi državami … «

Rusija si prizadeva za dedolarizacijo dela svoje naložbene infrastrukture kot način zaščite pred morebitnimi povečanimi sankcijami. V začetku tega meseca je finančni minister Anton Siluanov poročal, da bo nacionalni premoženjski sklad dolar odstopil za druge valute. Sklad, ki je trenutno vreden več kot milijardo dolarjev 600 milijard, bi podpiral juan in evro Namesto tega temeljijo naložbe.

Mnogi menijo, da so ta dejanja odločna politična izjava, ki kaže, da lahko Rusija preživi, ​​ne da bi za trgovanje potreboval dolar. Po mnenju nekaterih strokovnjakov Rusi kot pomemben del te strategije profilirajo tudi kriptovalute.

Digitalni rubelj

Izdaja digitalnega rublja bi lahko v prihodnosti prav tako imela ključno vlogo pri tem prizadevanju za dedolarizacijo. Lavrov je izjavil, da v Rusiji že poteka razvoj digitalne valute centralne banke. Pravzaprav je ruska banka razkrila, da bodo izdelali prototip do konca leta. Valuta bo zasnovana tako, da bo delovala na enak način, kot deluje digitalni juan, vlada pa bo nadzirala protokol. Vendar bodo komercialne banke imele možnost ponuditi tudi posredniške storitve.

Kriptovalute so tudi v sektorju nakazil bolj vroče. El Salvador je prejšnji teden Bitcoin razglasil za zakonito plačilno sredstvo – nekaj, kar bi lahko olajšalo vstop milijonov državljanov v kripto svet. Nakazila Bitcoinov v državi so se po sprejetju zgodovinske zakonodaje zvišala, vendar so še vedno le delček primerkov na osnovi dolarjev.

Kaj menite o vlogi, ki jo bodo kriptovalute igrale v mednarodnih poravnavah? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

One in Five Kiwis Bullish on Crypto Investments, New Poll Suggests

Fidelity Executive Believes Bitcoin's Price 'Bottom Is in' After Last Month's Market Carnage

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments