25.8 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Rusko sodišče prepoveduje spletna mesta, ki pojasnjujejo, kako trgovati z bitcoini

Rusko sodišče prepoveduje spletna mesta, ki pojasnjujejo, kako trgovati z bitcoini

Russian Court Bans Websites Explaining How to Trade Bitcoin

Sodišče v ruski regiji Perm se je odločil blokirati številna spletna mesta, ki opisujejo, kako zamenjati kriptovaluto za fiat gotovino. Lokalni tožilci trdijo, da je razširjanje tovrstnih informacij v Rusiji v nasprotju z zakonodajo, saj lahko olajša pranje nezakonitih sredstev.

Mestno sodišče Kungur blokira spletna mesta, povezana s kripto

Mestno sodišče Kungur v ruski regiji Perm Krai je ugodilo zahtevi okrožnega tožilstva Berzozovskega za odstranitev več spletnih mest, ki podrobno opisujejo različne načine izplačevanja bitcoinov. Tožilci, ki so odkrili kripto platforme, vztrajajo, da objava takšnih vsebin krši rusko zakonodajo o boju proti legalizaciji premoženjske koristi, pridobljene s kaznivimi dejanji.

“Ugotovljeno je bilo, da informacije o metodah izterjave Bitcoinov kriptovaluta je bila prosto dostopna za ogled in uporabo na določenih internetnih virih, «so v sporočilu za javnost pojasnili še:

Ob upoštevanju Ker zakonodaja izmenjavo virtualnih valut obravnava kot potencialno vpletenost v dvomljive transakcije, je tožilec sodišču poslal zahtevo za omejitev dostopa do teh informacij.

Število prizadetih spletnih mest in njihovih domenskih imen ni bilo razkrito, Forklog pa je navedel tožilstvo, da je bilo od začetka leta vloženih pet takšnih zahtev. . Po navedbah objave se ena od trditev nanaša na videoposnetek na Youtube, ki opisuje načine zamenjave bitcoinov za ruske rublje.

Ruska zatiranja spletnih strani Bitcoin se nadaljujejo

Dostop do spletnih mest, za katere velja zadnja odločba mestnega sodišča Kungur, bo po začetku veljavnosti sodbe v Permu omejen Tožilstvo je sporočilo brez podrobnosti. Prepovedana spletna mesta se bodo pridružila vedno večjemu številu prodajnih mest, povezanih s kripto, ki so jih ruske oblasti v zadnjih nekaj letih uničile.

Avgusta lani je ruski nadzorni organ Roskomnadzor blokiral spletno mesto za nadzor kripto izmenjave, Bestchange.ru, tretjič, ko je platforma prenehala delovati, kot poročajo Bitcoin.com News Priljubljeno spletno mesto rusko govorečim uporabnikom pomaga najti najboljše tečaje kripto-fiat, ki so na voljo. Poskusi Roskomnadzorja, da bi agregator uvrstil na črni seznam, so se začeli že leta 2017.

Russian Court Bans Websites Explaining How to Trade Bitcoin
Roskomnadzor

V marcu 2020 je agencija v svoj register prepovedanih internetnih virov dodala pet kripto spletnih mest. Platforme so ponujale različne storitve, od kripto izmenjave do mobilnih dopolnil z bitcoini, ena izmed njih pa je bil tudi informacijski portal. Ciljni forum je bil tudi v prodajalni kriptovih novic Bits.media.

Operaterji spletnega mesta Crypto so v preteklosti uspešno izpodbijali nekatere od teh cenzurnih ukrepov na ruskih sodiščih. Marca 1280 je mestno sodišče v Sankt Peterburgu izrekel prepoved 40 spletna mesta, ki objavljajo informacije in ponujajo storitve, povezane s kriptovalutami. Aprila istega leta je Vrhovno sodišče Ruske federacije razveljavilo odločitev o blokiranju portala Bitcoininfo.ru. Maja 2019 je bil Roskomnadzor prisiljen odstraniti Bestchange .ru s svojega črnega seznama, potem ko so se tožilci odrekli prizadevanjem za blokiranje spletnega mesta.

Kaj menite o poskusih Rusije, da blokira spletna mesta, povezana s kripto? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

IMF Voices Concerns Over El Salvador Making Bitcoin Legal Tender

South African Court Submissions Expose Lies and Deceptive Tactics Used to Perpetuate MTI Bitcoin Ponzi Scheme

Oznake v tej zgodbi

prepoved, Beryozovka, Beryozovsky District, Bitcoin , Sodišče, kripto, kripto valuta, kriptovaluta, odločba, Kungur, Perm, Perm Krai, platforme, tožilec, tožilstvo, tožilstvo, Roskomnadzor, sodba, Rusija, ruščina, spletna mesta, spletna mesta

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments