2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Rusko ustavno sodišče pričakuje, da se bo soočilo s primeri, povezanimi s...

Rusko ustavno sodišče pričakuje, da se bo soočilo s primeri, povezanimi s kripto

Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases

Ustavno sodišče Ruske federacije Zveza se bo morala vse pogosteje ukvarjati s primeri novih vrst pravic posameznika, je nedavno priznal njen vodja. Nekateri od njih bodo povezani s kriptovalutami in tehnologijo veriženja blokov, meni uradnik.

Ustavno sodišče Rusije za obrambo pravic v zvezi s kriptovalutami

Na ustavno pravosodje bo, kar zadeva varstvo človekovih pravic, vse bolj vplival pojav nove generacije pravic, je priznal Valery Zorkin, predsednik ustavnega sodišča Rusije. To so različne pravice, vključno z okoljskimi, reproduktivnimi in informacijskimi, pravi Zorkin v članku, ki ga je objavila Rossiyskaya Gazeta, uradni vladni dnevnik.

Ko je to priznal, je visoki predstavnik rusko sodstvo ugotavlja, da bo moralo ustavno sodišče v zelo bližnji prihodnosti te nove pravice posameznikov, ki izhajajo iz znanstvene in tehnološke revolucije, upoštevati pri obravnavi pritožb, vloženih pri instituciji.

Življenje se hitro spreminja in pojavljajo se novi predmeti pravne ureditve, razlaga Zorkin, kot so »roboti, umetna inteligenca, biotehnologija, nove vrste transporta itd.«. Ustavni sodnik dodaja:

Da ne omenjam stvari, ki so že postale običajne, kot so novi finančni instrumenti, blockchain ( porazdeljena knjiga), kriptovalute itd.

Vendar tudi Valery Zorkin opozarja, da lahko inovacije prinesejo koristi in tveganja. »Navsezadnje je človeška narava takšna, da kar so si izmislili nekateri za izboljšanje življenja ljudi, drugi lahko ugotovijo, kako to spremeniti v zlo,« pravi.

Po Zorkinovem mnenju nihče ne more napovedati, ali bi bile izgube v določenem trenutku večje od dobičkov. Vlogo sodišča vidi kot “univerzalnega regulatorja”, katerega naloga je preprečiti kakršne koli negativne posledice teh dogodkov, hkrati pa zagotoviti, da ne ovira napredka.

Zorkinovi komentarji prihajajo v trenutku, ko je Rusija le delno regulirala kriptovalute in z njimi povezane dejavnosti. Medtem ko zagotavlja ključne pravne definicije v kriptoprostoru, zakon »O digitalnih finančnih sredstvih«, ki je začel veljati januarja letos, ne uvaja nobenih pravil za kroženje digitalnih kovancev v državi.

Tudi rudarjenje kriptovalut ni ustrezno urejeno, kljub čedalje večjim pozivom uradnikov, naj ga priznajo kot podjetniško dejavnost. Prav tako je treba obravnavati vidike, povezane z obdavčitvijo dohodkov, dobičkov in transakcij iz virtualnih valut.

Prejšnji teden je Rusko združenje za kriptoekonomijo, umetno inteligenco in veriženje blokov (Racib) , glavna organizacija kriptoindustrije v državi, je obtožila oblasti v Moskvi, ker ne storijo “popolnoma nič”, da bi sektor izvlekli iz sive ekonomije. Kritike prihajajo štiri leta po tem, ko je predsednik Vladimir Putin naročil sprejetje zakonodaje, prilagojene za opredelitev pravnega statusa digitalnih tehnologij, ki se uporabljajo v finančnem sektorju, do julija 1280.

Ali menite, da bo moralo rusko ustavno sodišče v prihodnosti pregledati veliko primerov, povezanih s kriptovalutami? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Australian Police Confiscate Cryptocurrency Worth $1 Million With Help From FBI

Australian Police Confiscate Cryptocurrency Worth $1 Million With Help From FBI

Australian Police Confiscate Cryptocurrency Worth $1 Million With Help From FBI

Australian Police Confiscate Cryptocurrency Worth $1 Million With Help From FBI Indian Crypto Regulation Is Planned for February: ReportAustralian Police Confiscate Cryptocurrency Worth $1 Million With Help From FBI

Australian Police Confiscate Cryptocurrency Worth $1 Million With Help From FBI Oznake v ta zgodba

Blockchain, primeri, predsednik, predsednik, pritožbe, ustavno sodišče, ustavno pravosodje, ustavno pravo, kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, digitalna sredstva, porazdeljena knjiga, finančni instrumenti, sodnik, zakon, uredba, predpisi, pregled, Rusija, ruski, Sodišče Ruske federacije, Valery Zorkin

Indian Crypto Regulation Is Planned for February: Report Australian Police Confiscate Cryptocurrency Worth $1 Million With Help From FBI

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, W iki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments