21.8 C
Ljubljana
Thursday, May 26, 2022

Rusko varnostno podjetje želi izmenjave podatkov s preiskovalci kriminala

- Advertisement -

Ukrep prihaja skupaj s predlagano prepovedjo trženja kripto podjetij brez licence.

884 Celotni pogledi

00 Popolne delnice

Ruska zvezna varnostna služba (FSB) in ministrstvo za notranje zadeve (MVD) sta predložila svoja poročila o pregledu prihajajočega “zakona za kriptovalute”, ki ga je razvilo ministrstvo za finance države. Podjetja za uveljavljanje predpisov si prizadevajo, da bi kriptovalute od podjetij zahtevale, da podatke o transakcijah ločijo od preiskovalcev, in za pojasnitev pogojev, pod katerimi bi lahko bila digitalna sredstva morda zasežena.

Lokalni časnik Izvestia je v četrtek poročal o delu preglednih zapiskov, da sta varnostna služba in policijsko ministrstvo na ministrstvo za finance vložili osnutek zakona o digitalni valuti. Eden od predlogov naj bi bil priljubljen na ministrstvu, medtem ko so se drugi povečali, da bi se izkazalo za zavrnjene.

Ministrstvo za finance je pozvalo FSB k nasvetu, naj storitve kriptovalute obveže, da podatke delijo ne le s sodišči, ampak tudi s preiskovalci kriminala. Poleg tega se je strinjal, da je bilo včasih pomembno opredeliti področje zahtev za shranjevanje podatkov o kripto transakcijah.

Še en komentar je prišel iz MVD, ki je zloglasno, da predlog zakona nima postopkovnih podatkov o zasegu in shranjevanju kriptopremoženja. Zvezna davčna služba (FNS) je dodatno prispevala predlog za zaostritev zahtev za nelicencirane menjalnice in denarnice – trženje takšnih podjetij bi bilo verjetno nezakonito. Te koncepte je ministrstvo za finance kot uspešno populariziralo.

Česar ministrstvo ni sprejelo, je bil predlog FSB o večji transakciji kakršnih koli izkopanih valut licenčnim borzam in podjetju predpisov o preprečevanju pranja denarja za rudarjenje.

Povezano: Rusija naj vsebuje kriptovalute v svoji davčni kodi: Tukaj je, kaj bi pravila morda morda pregledala

Ministrstvo za finance je označilo za “preveč podrobno in tesno zakon” neizvedljivo na tej ravni, saj bi se verjetno dobro, verjetno verjetno prestrašilo kripto strank in vlagateljev. Mnenje FNS, da bankam prepove razvoj kriptotransakcij z nelicenciranimi subjekti, si zasluži dodatno razpravo, so komentirali na ministrstvu.

V skladu z vrhom odbora za denarni trg direktne dume, Anatolijem Aksakovom, naj bi bil končni osnutek “zakona o kriptovalutih” predvidoma predstavljen v parlamentu maja. mogoče mogoče.

Preostali teden je Reuters poročal, da se je regionalni vodja nadomestne kriptovalute Binance strinjal, da bo ruski enoti za finančno obveščanje, Rosfinmonitoring, predstavil podatke o kupcih, ki so nedvomno povezani z donacijami opozicijskemu aktivistu Alekseju Navalnemu. . Podjetje je to obtožbo v svojem blogu označilo za “kategorično neutemeljeno”.

85448

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -