2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Salvador bo izdal 1 milijardo dolarjev bitcoin obveznice za financiranje "Bitcoin City"

Salvador bo izdal 1 milijardo dolarjev bitcoin obveznice za financiranje “Bitcoin City”

Bitcoin City

Predsednik Nayib Bukele, El Salvador je včeraj napovedal, da bo izdal 1 milijardo dolarjev “Bitcoin Bond” za izgradnjo prvega Bitcoin Cityja na svetu. Mesto ne bi imelo nobenih davkov, razen DDV, in bi bilo ogljično nevtralno, večina energije, ki ga napaja, prihaja iz geotermalnih virov. Bukele je tudi napovedal, da bo Salvador sodeloval z Blockstreamom in uporabil svoje likvidno omrežje za izdajo prej omenjene obveznice.

V Salvadorju objavljeno Bitcoin City

Salvador in njegov predsednik Nayib Bukele sta naredila naslednji korak, ki bo bitcoin še bolj integriral v življenja svojih državljanov. Bukele je včeraj na zaključnem dogodku Labitconf, Bitcoin konference s sedežem v Latamu, napovedal gradnjo prvega Bitcoin Cityja na svetu, ki bo financiran z izdajo 1 milijardo dolarjev Bitcoin obveznice.

El Salvador to Issue $1 Billion Bitcoin Bond to Fund 'Bitcoin City'

To mesto bi se nahajalo na vzhodu države, z njegovo infrastrukturo poganja geotermalna energija. Mesto bi imelo tudi nič davkov za svoje državljane. Ob tem je Bukele izjavil:

El Salvador to Issue $1 Billion Bitcoin Bond to Fund 'Bitcoin City'

Investirajte tukaj in zaslužite ves denar, ki ga želite. To je popolnoma ekološko mesto, ki deluje in ga napaja vulkan.

Edini davek, pobran v mestu bi bil davek na dodano vrednost, ki se bo uporabljal za financiranje gradnje mesta z obveznicami ter za vzdrževanje javne infrastrukture in storitev. Bukele je ponudil vpogled v zasnovo Bitcoin Cityja in prikazal krožni model, ki bo vseboval osrednji trg s simbolom bitcoina.

Podpirata Blockstream in Bitfinex

Izdajo obveznic bo upravljal Blockstream, podjetje, ki je osredotočeno na storitve bitcoin družba, pri čemer so tokenizirane obveznice izdane na vrhu njenega Liquid blockchaina, združene stranske verige. 1 milijarda dolarjev, ki jih namerava zbrati pobuda, bo razdeljena na dva dela. Prvi del bo uporabljen za nakup 500 milijonov dolarjev bitcoinov, drugi milijon dolarjev 500 pa bo uporabljen zgraditi infrastrukturo za rudarjenje in energijo, specifično za bitcoin.

Tokenizirana obveznica bo na voljo številnim uporabnikom po svetu, ki bodo imeli dostop do vlaganja v majhnih zneskih celo $100 dolarjev, v skladu z izjavami CSO Samson Mow iz Blockstreama. Dividende bodo zlahka izplačane imetnikom obveznic z uporabo orodij, nameščenih na vrhu omrežja Liquid.

Država bo morala odobriti nov zakon o vrednostnih papirjih in dovoliti Bitfinex, borzo, izbrano za vodilno ta postopek za organizacijo izdaje obveznic. Za Bukeleja je to enostavno, saj njegova stranka Nove ideje nadzoruje večino zakonodajne oblasti v državi. Torej, to je zgolj formalnost pri predlogu Bitcoin Cityja.

Kaj menite o Salvadorskem predlogu Bitcoin City in izdaji obveznic za njegovo financiranje? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Bitcoin Black Friday: Bitpay Reveals List of Merchants Offering Discounts and Special Promotions

Bitcoin Black Friday: Bitpay Reveals List of Merchants Offering Discounts and Special Promotions

Bitcoin Black Friday: Bitpay Reveals List of Merchants Offering Discounts and Special Promotions

Canada Detains Teen for Alleged $36 Million Cryptocurrency Theft

Zasluge za slikeCanada Detains Teen for Alleged $36 Million Cryptocurrency Theft: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments