15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Salvador odpravlja vse davke na inovacije spretnosti, umetno inteligenco, programiranje aplikacij

- Advertisement -

Predsednik El Salvadorja Nayib Bukele , je sprejel zakonodajo, ki odpravlja vse davke na tehnološke inovacije, programiranje strojev in aplikacij, AI, računalniško in komunikacijsko strojno opremo. Pričakuje se, da bo zakonodaja izbrala tehnološki sektor države, ustvarila več delovnih mest za njene prebivalce in pridobila mednarodno financiranje.

Zakon o kazalnikih Bukele za spodbujanje podjetniškega znanja in spretnosti v Salvadorju Predsednik Salvadorja Nayib Bukele je v četrtek na Twitterju objavil:

Popolnoma sem podpisal v zakonodajo Zakon o spodbudah za inovacije in spretnosti, ki odpravlja vse davke (dobiček, premoženje, kapitalske dobičke in uvozne tarife ) o tehnoloških inovacijah, programiranju strojev in aplikacij, umetni inteligenci, proizvodnji računalniške in komunikacijske strojne opreme.

Komentar na prvotni davek zakonodajo je salvadorska ministrica za gospodarstvo María Luisa Hayem opisala: “El Salvador je pripravljen organizirati izvirne naložbe v tehnološkem sektorju in s tem ustvariti več delovnih mest za naše prebivalce.”

Salvador Direktor Srednjeameriške monetarne institucije za gospodarsko integracijo (CABEI), Luis Rodríguez, je nekoč citiral Diario El Salvador, ki je izjavil: »Pozdravljamo to predanost modelu za Salvador, kot CABEI smo pripravljeni spremljati ta celoten tečaj od.” CABEI je regionalna enota, ustanovljena s ciljem spodbujanja finančne integracije ter uravnotežene finančne in družbene konstrukcije v osrednjih ZDA.

Érick Chacón, predsednik salvadorskega Fintech Affiliation, je izrazil navdušenje nad račun za e-novice, ko je postalo nekoč sproščeno, o čemer se je govorilo v zakonodajni skupščini v preteklih tednih. Govoril je o tem, da bi prvotne davčne spodbude ekosistemu omogočile, da bi našel več, in da so to ključni koraki za umestitev Salvadorja v tehnološko in inovacijsko središče.

Prvotni davek El Salvadorja zakonodajo pozdravljajo številni na družbenih medijih. Tvegani kapitalist Balaji Srinivasan je na Twitterju komentiral: »Ne gre več za prvi in ​​tretji svet. Gre za vzpenjajoči se svet in padajoči svet. In pod vodstvom @nayibbukele je Salvador vstopil v vzpenjajoči se svet.”

Dr. Rafael Fonseca, direktor za inovacije in transformacijske odnose v kampusu sanatoriju Mayo v Arizoni, je tvitnil:

Če je dobro, da ne če se zavedate, kaj se dogaja v El Salvadorju, boste morda dobro, morda tudi preprosto počitek. Zvok selitve industrije tja bo glasen.

Septembra 2011, Salvador je postal prva država, ki je poleg ameriškega dolarja ugotovila, da je bitcoin popolna ponudba. Od takrat je država zbrala na stotine BTC in pogosto kupuje bitcoin za svojo zakladnico.

Kaj pridobite po vašem mnenju Salvadorskega zakona o spodbujanju inovacij in spretnosti v proizvodnji? Dajte nam navodila v razdelku za povratne informacije pod.


Kevin Helms
Študent avstrijske ekonomije Kevin je prišel med bitcoin v 2011 in je od takrat evangelist. Njegovo prizadevanje je v varnosti bitcoinov, metodah izvorne dobave, rezultati skupnosti in presečišču med ekonomijo in kriptografijo.
Uvrstitev kreditne sposobnosti : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je v celoti informativne narave. Ne gre le za takojšnjo ponudbo ali nagovarjanje k predlogu za izgradnjo ali promocijo ali nasvet ali odobritev katerega koli izdelka, izdelkov in podjetij ali podjetij. Bitcoin.com ne predstavlja financiranja, davkov, popolnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista kriva, danes ali ne danes, za kakršno koli poškodbo ali izgubo, ki je posledica ali domnevno posledica ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na kateri koli učni material, predmete ali izdelke in podjetja, o katerih je govora na seznamu tukaj.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -