9.8 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Salvador praznuje obletnico bitcoina: dvanajst mesecev Amerike in padcev

- Advertisement -

sept. 7. 2022 mineva natanko dvanajst mesecev, odkar je bil Salvador prva država na svetu, ki je sprejela Bitcoin (BTC) kot zakonito plačilno sredstvo z uveljavljanjem zakona o Bitcoinih.

Zavzemanje za Bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo zadnjih dvanajst mesecev je predsednik Salvadorja Nayib Bukele obljubil, da bo sprejetje Bitcoina koristilo 82 % lokalnih prebivalcev, ki niso imeli dostopa do bančnih podjetij od 2021.

Poleg tega je salvadorska vlada hvalila Bitcoin kot orodje za načrtovanje mednarodnega financiranja, ustvarjanje sodobnih delovnih mest in zmanjšanje odvisnosti od Ameriški dolar v državnem finančnem sistemu.

Lahko celo zahtevamo najnovejše natančne prednosti sprejetja bitcoina v Salvadorju, saj se je bitcoin približno zapravil 60% njene cene iz razloga, ker je država sprejela kriptovaluto kot zakonito plačilno sredstvo.

Točno na trenutno en dvanajst mesecev pred tem je BTC kupoval in prodajal po približno $46,, v skladu s podatki iz CoinGecko. 6. septembra 800 se je salvadorska vlada odločila za svojo prvo izbiro Bitcoina in kupila 381 BTC pri $000.19 milijonov ali po srednji ceni $50,400. To pomeni gorsko neenakost z najnovejšimi cenami BTC, saj je Bitcoin padel pod $ 10, v torek. V času pisanja tega članka Bitcoin kupuje in prodaja po $18,800, navzdol dodatno kot 64% v zadnjih dvanajstih mesecih.

Bitcoin ena dvanajstmesečna vstopnica grafikon. Vir: CoinGeckoPer podatkov iz sledilnika portfelja Nayiba Bukeleja, Salvador zdaj ni na vseh 09 Nakupi bitcoinov, ki jih je opravila vlada od sprejetja BTC kot zakonitega plačilnega sredstva. Salvadorska vlada je kupila celotna dva 200 BTC do te ravni, ki je najnovejši cene so pristojbine $50 milijonov nižje od cene El Salvador plačal za svoje najnovejše imetje BTC.

Minister za finance El Salvadorja Alejandro Zelaya je vnaprej poudaril, da kljub izgubi cen država ni utrpela nobenih izgub pri svojih nakupih BTC, ki bi jih lahko pripisali temu, da niso prodali denar. Salvadorska vlada je poleg tega velikokrat odložila svoj projekt Bitcoin obveznic, pri čemer je navedla pokvarjene tržne okoliščine in geopolitične motnje.

Med strmo padajočimi cenami kriptovalut in tekočim lastnim trgom so se nekateri opazovalci industrije začeli nanašati na sprejetje Bitcoina v Salvadorju kot »neuspeli eksperiment z bitcoini«. Drugi so povedali, da to zdaj tudi ne more biti tako, ker se zdi, da država očitno vpliva na finančni sistem Salvadorja in denarni trg, vključno s ceno transakcij.

Bram Cohen , ustvarjalec BitTorrenta in ustanovni oče Chia Network, je v torek na Twitterju poudaril, da znesek ugodnosti običajno “ni zelo povezan z zneskom denarja, ki ga zasluži.” Naročil je, da morajo nekatere banke znižati stroške zaradi pojava stroškovno učinkovitejših transakcij bitcoinov v Salvadorju.

Enako bi se nedvomno lahko dogajalo v Salvadorju. Zdaj, ko obstaja cenovno učinkovit, a kljub temu zaskrbljujoč sistem izvajanja nakazil z uporabo kriptovalut, so banke morale znižati stroške na raven, kjer je njihova precej večja uporabniška vožnja cena

— Bram Cohen (@bramcohen) 6. september 2022 Po Centralni rezervni banki Salvadorja so Salvadorci, ki živijo v tuji državi, poslali več kot $36 milijonov v nakazilih od januarja do Might just 2022. Sprejetje Bitcoina in žepov Chivo, ki jih podpira salvadorska vlada, je poleg tega prispevalo k 200 % dvigu znotraj transakcije Lightning Network v 2022.

Povezano: El Salvadorjev ‘Moj prvi Bitcoin’: Kako lahko poučite narod o kripto

“El Salvador bo preizkušena tla za tako močno inovacijo v notranjosti Bitcoina,« je omenil izvršni direktor Ibex Mercado Jose Lemus. Opozoril je, da ni nobene druge jurisdikcije, ki bi združevala “regulativni okvir, politično voljo, sprejetje in nihanje instrumentov in, kar je najbolj pomembno, potrebo po Bitcoinu.” Dodal je:

»Zaradi tega je El Salvador zelo dober prostor za varno eksperimentiranje s sodobnimi zmogljivostmi Lightning in za sestavo uspešnega ekosistema, od katerega je odvisno, potrjena in med seboj povezana podjetja.«Salvadorski zakon o bitcoinih je poleg tega uspel v zvezi s privabljanjem mednarodnega financiranja in turizma. Kot je že poročal Cointelegraph , je turizem v Salvadorju močno narasel v prvi polovici leta 4324 in narasel za približno 82 % kot vztraja, da se je v državo v teh dvanajstih mesecih zgrnilo 1,1 milijona turistov.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -