15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Salvadorci odhajajo na ulice, da bi protestirali proti zakonu Bitcoin

Salvadorci odhajajo na ulice, da bi protestirali proti zakonu Bitcoin

Tisti, ki so ta teden nastopili proti Bitcoinom, so trdili, da je kriptovaluta preveč nestanovitna in bi podjetjem omogočala, da “perejo nezakonito pridobljeni denar”.

520 Skupno ogledov

4 Skupaj delnice

El Salvadorians take to the streets to protest Bitcoin law

Demonstranti, ki se imenujejo Blok ljudskega upora in upora, so se podali proti vladi El Salvadorja, ki je sprejela zakon, s katerim je Bitcoin postalo zakonito plačilno sredstvo.

Torek v tweetu lokalne tiskovne hiše El Mundo prikazuje El Salvadorce na ulicah San Salvadorja nosijo transparente z besedami “ne Bitcoinu”, ki zahtevajo razveljavitev zakona o Bitcoinih v državi. Poslanki zakonodajne skupščine Anabel Belloso in Dina Argueta sta po prvem srečanju s skupino, ločeno s pregrado iz britvice, nagovorili protestnike.

RT @SusanaPenate: Miembros del Bloque de Resistencia y Rebeldía Popular llegaron a presentar una propuesta de derogar la Ley Bitcoin. Salen a recibirlos Dina Argueta y Anabel Bellosopic.twitter.com/CXFLDW4tsr

— Diario El Mundo (@ElMundoSV) July 20, 2021

V pismu, ki je bilo na voljo na protestu, je ljudski odpor in skupina Rebellion Block sta trdila, da je predsednik Nayib Bukele sprejel zakon, s katerim je kriptovaluta v državi postala zakonito plačilno sredstvo brez ustreznih posvetovanj z ljudmi. Navedla je tudi nestanovitnost Bitcoina (BTC), pri čemer je vlaganje v kriptovaluto primerjala z igranjem na loteriji: “stave na loterijo so prostovoljno dejanje, medtem ko je Bitcoin po zakonu potreben.”

Povezano: Prisila in sobivanje: kako lahko El Salvadorjev zakon o bitkoinih spremeni globalne finance

Vendar se je zdelo, da je glavna pritožba skupine glede pravnega okvira Bitcoin osredotočena na zaznane razlike v uporabi kriptovalute s strani vlade v primerjavi s povprečnim prebivalcem Salvadorja. Protestniki so dejali, da Bitcoin “nekaterim velikim poslovnežem, zlasti tistim, ki so povezani z vlado, služi za pranje nezakonito pridobljenega denarja.”

“Podjetniki, ki svoj kapital vložijo v Bitcoin, ne bodo plačevali davke na njihov zaslužek, «piše ​​v pismu. “Poleg tega bo vlada za uporabo Bitcoina zapravila milijone dolarjev davkov, ki jih plačujejo ljudje.”

Dodali so:

“” Bitcoin bi olajšal javno korupcijo in delovanje trgovcev z mamili, orožjem in ljudmi, izsiljevalcev in utajevalcev davkov. Prav tako bi povzročil denarni kaos. Prizadel bi ljudi plače, pokojnine in prihranki, uničijo mnoga MSP, prizadenejo družine z nizkimi dohodki in prizadenejo srednji razred. “

Čeprav ga je vlada Salvadorja sprejela junija in ga je Bukele podpisal v zakon, zakon, ki Bitcoin priznava kot zakonito valuto v državi, začne veljati šele 7. septembra, protest Narodnega upora in upora pa je bil namenjen vladnim uradnikom. zahtevati razveljavitev zakona. Poleg tega je Svetovna banka tudi zavrnila pomoč Salvadorju pri prehodu na Bitcoin prijazen okvir zaradi njegovih “pomanjkljivosti v okolju in preglednosti.”

Sorodno: Kaj je v resnici za El Salvadorjevim “Bitcoin zakonom”? Odgovor strokovnjakov

Med načrtovanim obiskom ameriškega zunanjega ministrstva v začetku tega meseca je podsekretarka za politične zadeve Victoria Nuland predlagala Salvadorju, naj zagotovi, da je Bitcoin dobro urejen in pregledno, vendar ni izrecno rekel nič proti prehodu države na bolj digitalno gospodarstvo. Nekateri zagovorniki zakona, vključno z Bukelejem, menijo, da bi lahko Bitcoin pomagal olajšati nakazila državljanov El Salvadorja, ki živijo v tujini, in zmanjšal odvisnost države od ameriškega dolarja.

Prejšnji članekReddit uporablja rešitev 2-ih ravni, namenjeno skaliranju točk skupnosti, ki temeljijo na Ethereumu
Naslednji članekCoin98 dobi 1.200% po uvrstitvi na seznam Binance, Ampleforth naraste na integraciji Aave

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments