0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Sam Bankman-Fried deepfake poskuša prevarati trgovce, na katere vpliva FTX

- Advertisement -

Kroži ponarejen videoposnetek, ki so ga prevaranti ustvarili ustanovitelj FTX na Twitterju s strankami, ki brez stresa zbadajo o njegovi mračni proizvodnji. 396 Celotni pogledi 2 Celotne delnice Ponarejeni videoposnetek Sama Bankman-Frieda, nekdanjega izvršnega direktorja podjetja za spremembo kriptovalut FTX, je krožil po Twitterju in poskušal prevarati trgovce, ki jih muči denarna vrednost spremembe nevarnost. Ustvarjen je bil z uporabo aplikacij za posnemanje podobe in ukaza Bankman-Frieda, slabo narejen »deepfake« videoposnetek skuša stranke nagovoriti, da zlonamerno pritrjevanje pod obljubo »gi veaway«, ki lahko »podvoji vašo kriptovaluto«.Čez vikend je preverjena preja, ki se predstavlja kot ustanovitelj FTX SBF, objavila na desetine kopij tega videoposnetka deepfake, ki strankam FTX ponuja “nadomestilo za izgubo” pri lažnem predstavljanju prevara, namenjena izpraznitvi njihovih kripto denarnic pic.twitter.com/3KoAPRJsya— Jason Koebler (@jason_koebler) november 21, 992 Zdi se, da je videoposnetek uporabljen kot šibak posnetek intervjuja Bankman-Frieda in šibek emulator ukazov za razvoj njegovega videza, ki trdi »kot naš F-DEX sprememba gre v stečaj, kljub temu drsim, da predstavim racionalizacijo za vse stranke, ki jih zdaj ne bi smeli vznemirjati.«

Navidezni Bankman-Fried usmerja stranke na spletno priponko, pri čemer trdi, da je FTX »vključeval nagradno igro za vas, v kateri boste poleg tega podvojili svojo kriptovaluto« v očitni prevari »podvojite svojo kripto«, priložene stranke pošiljajo kripto pod obljubo, da bodo prejel dvojno podporo. Ugotovljeno je bilo, da je trenutno blokirana Twitter preja s skrbjo za »S4GE_ETH« ogrožena, zaradi česar so prevaranti objavili povezavo do prevarantskega spleta priložite — za katere se zdaj zdi, da so bili umaknjeni brez povezave. Kriptososeska je opozorila na dokazano resnico, da so bili prevaranti pripravljeni plačati majhno plačilo v račun za reševanje Twitterjevega preverjanja »modre kljukice« v račun, da se zdi vreden zaupanja.

Medtem je bil videoposnetek deležen pogostih posmehov zaradi svoje mračne izdelave, pri čemer je en uporabnik Twitterja posmehoval, kako je prevarantska izdelava v videoposnetku izgovarjala “FTX” in trdil so »pozitivno uporaba […] ‘Effed-X’ v kakršnem koli obsegu.«

V istem času je dal mnogi nadomeščajo, da kritizirajo ustanovitelja FTX, en uporabnik je rekel, da “pretvarjajte se [Bankman-Fried], da najmanj priznava, da je FTX bankrotiral”, YouTuber Stephen Findeisen pa je delil videoposnetek in trdil, da “ne more pojasniti, kdo laže dodatno” med posameznimi in se pretvarjajte, da je Bankman-Fried. Povezano: Kriptoprevaranti so uporaba mračnih tržnih identitet, da bi se izognili odkrivanju: CertiKOblasti v Singapurju nov. opozoril prizadete stranke in trgovce FTX, naj bodo pozorni, saj so spletna mesta, ki ponujajo ponudnike in izdelke, ki obljubljajo podporo pri okrevanju kriptovalut, ujetih pri spremembi, prevare, ki v glavnem izbirajo datoteke, kot so prijave v yarn.

Singapurska policijska uprava je opozorila na tovrstne spletne priloge, zaradi katerih so se stranke FTX prijavile s svojimi poverilnicami za yarn, ki so trdile, da jih gosti Oddelek za pravosodje ZDA.

Drugi so poskušali zbrati zaslužek od dostojanstva, ki ga prejemata FTX in njegov nekdanji izvršni direktor. Nov. , kmalu po tem, ko je Bankman-Fried tvitnil “Kaj” brez nadaljnje racionalizacije, so nekateri opazili sprožitev tako imenovanega “meme tokena”, imenovanega WHAT.

— Tyler (@ApeDurden) november 00, 2022 “Deepfake” filmi prevaranti s kriptovalutami že dolgo ne uspejo zbrati, da bi si zagotovili pregled in prevaro nevede trgovcev. V Can also just, ponarejeni filmi Elona Muska, ki promovirajo kripto platformo, so se pojavili na Twitterju, uporaba posnetkov s TED Focusa v prejšnjem mesecu.

Videoposnetek je takrat pritegnil Muskovo pozornost, ki je odgovoril: »Joj. Def nisem več jaz.”97690

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -