19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Šanghaj: ekonomist pravi, da je Salvador "na poti do smrti", plače izplačane...

Šanghaj: ekonomist pravi, da je Salvador “na poti do smrti”, plače izplačane v e-CNY …

Naš mož v Šanghaju ni dovolil, da nedavni predpisi upočasnijo novice, ki prihajajo s Kitajske. Podjetniški blockchain, digitalne valute centralnih bank in zagonski projekti še naprej pozitivno vplivajo na regijo v upanju, da bodo s tehnologijo povečali gospodarsko vrednost.

Pohod smrti za Salvador

)

Razprava okoli Salvadorja se je nadaljevala ta teden, ko so mediji in uradniki poskušali prebaviti sprejetje Bitcoina kot nacionalne valute. JPMorgan je izjavil, da ima malo gospodarske koristi, profesor univerze John Hopkins Steve Hanke pa je opozoril, da bi ta poteza lahko “popolnoma porušila gospodarstvo” majhne države. Nekdanji namestnik guvernerja Kitajske Banke Wang Yongli je uporabil zelo trden pristop z izjavo, da bi nestanovitnost in pomanjkanje predpisov ali nadzora gospodarstvo postavili na “pot do smrti”. Ta citat, objavljen v državnih medijih The Paper 9. junija, je bil nenavadno neposreden in barvit stavek o tej temi.

Kripto inovacije so lahko produktivne

Zhou Xiaoquan, nekdanji guverner Ljudske banke Kitajske, je imel nekaj pozitivnih reči o kriptovaluti kot tehnologija junija 11. Govoril je na gospodarskem vrhu v Šanghaju in poudaril, da so lahko inovacije kriptovalut na Kitajskem produktivne, če služijo realnemu gospodarstvu. Posnel je tudi nekaj fotografij v drugih državah in izjavil, da bi se ljudje zmotili, če bi mislili, da druge države uporabljajo enak pristop k gradnji finančnih storitev. Zhou, ki je eden najpogosteje citiranih ekonomistov v državi, je menil, da je drugje po svetu malo poudarka na razmerju med finančnimi storitvami in ekonomsko vrednostjo. Na podlagi divjih prikazov na konferenci v Miamiju Bitcoin pred nekaj tedni je njegovo stališče morda bolj zdravo, kot bi si drugi želeli priznati.

Plačano v e-CNY

Kitajski testi e-CNY so se nadaljevali s prvim poročanjem o množičnih izplačilih plač v Xiong’anu, okrožju blizu glavno mesto Peking. Po poročanju Cointelegraph-a je pilot prejel podporo številnih nacionalnih bank in videl, da podizvajalci plačujejo delavcem iz digitalne denarnice.

Industrijska veriga blokov v vrednosti $ 22. 6B

3. junija je vlada organizacija je izdala poročilo z naslovom China Industrial Blockchain Development Status and Trend Report . Glede na poročilo so bile v 2020 izdane 222 politike industrijske verige blokov, 12, 059 so bile odobrene nove patentne prijave, povezane z blockchain, in 776 nova podjetja z blockchain uveljavljena. Poročilo je tudi trdilo, da je trenutna velikost tržnega sektorja industrijskega blockchain-a okoli $ 22, 6 milijard ameriških dolarjev. Industrijski blockchain je področje, na katerem si Kitajska želi prevzeti nadzor, kar je v zadnjih letih povzročilo to eksplozivno rast.

Samo petkrat več zabave

borza Huobi je presenetil trgovce s terminskimi pogodbami, tako da jih je omejilo na le 5-kratni vzvod za trajne zamenjave in novim uporabnikom onemogočil popoln dostop do funkcije. Trgovanje s terminskimi pogodbami, zlasti trgovanje s terminskimi pogodbami z velikimi vzvodi, je bilo vedno priljubljeno na borzah, kot sta OKEx in Huobi. Zanimivo bo videti, ali bodo te nove odločitve o omejevanju tveganja škodovale tem velikim borzam, ki še vedno nekoliko upoštevajo pravila regulatorjev. Možno je tudi, da gre za kratkoročno rešitev, da bi se izognili nadzoru v obdobju poostrenega nadzora.

Futures of Singapore

Medtem ko je Huobi poostroval nadzor nad trgovci s terminskimi pogodbami, je platforma SynFutures s sedežem v Singapurju dopolnjevala serijo A za $

milijonov. Krog je vodil Polychain Capital in je vključeval imena, kot so Framework Capital, Pantera Capital, Bybit, Kronos Research, WOO Ventures, Wintermute in IOSG Ventures. SynFutures ustvarja nezaupljiv trg izvedenih finančnih instrumentov, kjer lahko uporabniki zavzamejo stališča do sredstev ali česar koli, kar ima natančen vir, vključno z Bitcoini, ceno zlata ali celo Bitcoin hashrateom. Marsikdo ne ve, da ekipo SynFutures sestavljajo člani Matrixporta, aplikacije za finančne storitve, ki je bila veja velikega kitajskega rudarskega konglomerata Bitmain. Zdaj poznate celotno zgodbo!

Ta tedenski pregled novic s celinske Kitajske, Tajvana in Hongkonga poskuša pripraviti najpomembnejše novice v industriji, vključno z vplivnimi projekti, spremembami na področju zakonodaje, in integracije verig podjetij.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments