15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Satoshi Nakamoto bo ovekovečen v bronu v bližini kipa Steva Jobsa v...

Satoshi Nakamoto bo ovekovečen v bronu v bližini kipa Steva Jobsa v Budimpešti

Budimpešta naj bi postavila bronasti kip v naravni velikosti, na katerem je upodobljen ustvarjalec Bitcoinov Satoshi Nakamoto. Obraz ima odsevno površino, ki simbolizira neznano identiteto Satoshi.

14508 Skupaj ogledov

11 Skupaj delnice

Satoshi Nakamoto to be immortalized in bronze near the Steve Jobs statue in Budapest

Bitcoinov anonimni ustvarjalec Satoshi Nakamoto naj bi bil upodobljen v bronastem kipu v naravni velikosti v Budimpešti, glavnem mestu Madžarske.

Po poročanju lokalne novice Hungary Today kiparji Réka Gergely in Tamás Gilly oblikujejo kip in so predstavili začetne načrte, na katerih je upodobljena figura z brezličnim obrazom, ki nosi bitcoin kapuljačo. .

Slika: Réka Gergely

Kapuca je nad glavo figure, obraz pa bo izdelan iz odsevne površine, tako da se bodo gledalci ob pogledu na kip lahko ogledali nazaj – s poudarkom na ideji, da smo “vsi Satoshi.”

Projekt je sprožil kripto navdušenec András Györfi. V pogovoru z Hungary Today je poudaril prednosti, ki jih Bitcoin in tehnologija veriženja blokov ponujajo svetu:

“To je učinkovita, poštena in pregledna baza podatkov, ki odpravlja nezaupanje med ljudmi in lahko na mnogih področjih izboljša svet, od oskrbe s hrano do dostave pomoči.”

Projekt so financirale štiri organizacije, g. Coin, Crypto Academy, združenje Blockchain Hungary in Blockchain Budapest.

Kip naj bi postavili v parku Graphisoft v tretjem okrožju Budimpešte, ki že ima kip, na katerem je ustanovitelj Appla Steve Jobs v podpisu kavbojk, dolgčastega vratu in superg. Naročili so ga kot poklon Jobsu od madžarskega podjetja za programsko opremo Graphisoft, v katerega je Jobs sredi leta investiral kot novoustanovljeni – 1980 s.

To ni prvi javni spomenik, ki je bil ustvarjen v praznovanje kripto kulture – že leta 2018 je slovensko mesto Kraj v središču krožišča v bližini odkrilo Bitcoin spomenik mestno sodišče.

Spomenik je sestavljen iz vodoravnega sedem metrov širokega jeklenega obroča z Bitcoin logotipom v sredini. Projekt je financirala kripto izmenjava Bitstamp s sedežem v Luksemburgu in programsko podjetje 3fs

s programsko opremo blockchain. Zdi se, da se Madžarska ogreva na kripto, potem ko je vlada maja razkrila načrte 06 za znižanje davkov na kripto trgovanje iz 30. 5%, do 08% kot del programa za oživitev gospodarstva po pandemiji.

Prejšnji članekSmartKey in Orange revolucionirata Blockchain of Things
Naslednji članekProtivirusno orodje Norton360 bo svojim 13 milijonom strankam omogočilo, da kopajo Ethereum

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments