17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Sci-fi ali blockchain resničnost? OASIS "Ready Player One" je mogoče zgraditi

Sci-fi ali blockchain resničnost? OASIS “Ready Player One” je mogoče zgraditi

Distribuirane knjige v obliki tehnologije veriženja blokov verige se prerivajo na finančne trge, zdravstvene sisteme in globalno oskrbovalno verigo, toda morda najpomembnejša motnja še prihaja. V zadnjih mesecih so nezanimljivi žetoni (NFT) v središču pozornosti žig legitimnosti digitalnega blaga, od umetniških do obrabljenih modnih modnih muh. Vendar je igralniška industrija edinstveno primerna za integracijo NFT-jev, kar je že prepoznalo več pomembnih subjektov v igralniški industriji, zlasti Sony, Ubisoft, GameStop in celo Sega.

Če se vam to zdi težko Če želimo zanositi, analogija bivalne arkade, prikazane v Ready Player One , predstavlja funkcionalen način razjasnitve, kakšno obliko bi lahko igrala igralna industrija, ki temelji na blockchainu. Film, posnet po istoimenskem romanu Ernesta Clinea v režiji Stevena Spielberga, pripoveduje zgodbo o najstniku, ki si prizadeva najti ključe skritega bogastva v virtualnem svetu OASIS – Ontološko antropocentrične senzorične imerzivne simulacije . Zanimivo je, da je bila povezava s tehnologijo blockchain vzpostavljena že pred izidom filma.

Ne da bi bila na prvi pogled v glavnem očitna, bi tehnologija blockchain, ki presega NFT, zagotovo lahko zagotovila operativni osnovni sloj za ogromne večina čudnih in čudovitih konceptov, prikazanih v filmu. Od dostavnih brezpilotnih letal Pizza Hut (glej to akademsko poročilo) do tehnologije za prepoznavanje obrazov boste ugotovili, da te vrste tehnologij niso več rezervirane za velik zaslon – že se pretakajo v resnični svet.

Povezano: Hype je konec: Kako bodo NFT-ji in umetnost imeli koristi drug od drugega, ko se premikajo naprej

Začnimo z osnovami

Za zagon sistema morate plačati samo 0 USD. 25 igro, vsi vstopijo v OASIS na isti ravni. Skoraj za vse ostalo so potrebne dodatne pristojbine med igrami – razmeroma pogost koncept v igrah. Na ta način se valuta v OASIS uporablja kot gorivo za omrežje, podobno kot žeton SAND v peskovniku, ki obstaja na verigi Ethereum. Podobno kot OASIS, čeprav na precej bolj osnovni ravni, to omogoča igralcem, da kupujejo storitve med igrami, trgujejo in glasujejo o odločitvah, ki vplivajo na igralno omrežje.

Poleg tega igralci uporabljajo znane igre na srečo. orodja za krmarjenje po območju OASIS, na primer heads-up display (HUD) in inventar uporabniškega vmesnika (UI). Seveda ti koncepti obstajajo tudi v igrah, ki temeljijo na verigah blokov, v naslovih, kot sta Neon District (igra vlog) in Dissolution (strelec v prvi osebi). Za razliko od tradicionalnih igralnih omrežij so bile te igre razvite s tehnologijo veriženja blokov, ki igralcem omogoča resnično lastništvo pridobljenega premoženja. Nadaljnji razvoj bo prihodnjim igralcem razbremenil odvečne predmete v igrah, da bi si povrnili resnično vrednost.

Tradicionalno igranje, kakršno je danes, ni ugodno za delovanje OASIS. Vrednost je večinoma pripisana posamezni igri, saj obstaja na določeni platformi. Na ta način posameznik, ki igra Call of Duty, ne bi mogel zamenjati vrednosti z drugo igralno FIFA ali Fortnite. Še pomembneje je, da med igralnimi omrežji, kot sta Microsoft in Sony, ne obstaja interoperabilnost, kar še dodatno izolira ogromno potencialno izmenjavo vrednosti med tema svetovoma.

Nasprotno, nepovratna sredstva za igre na srečo z omogočeno verigo blokov igralcem možnost, da svoja sredstva prenašajo na decentralizirane borze in izvajajo zamenjave vrednosti, podobno kot tiste, ki jih vidimo pri avtomatiziranih prodajalcih, kot sta SushiSwap in Uniswap. Te platforme delujejo nekoliko drugače kot centralizirane kripto borze, kot sta Binance ali Coinbase, saj ni centralnega organa, ki bi odobril transakcije. Namesto tega se avtoriteta skladov in poslov porazdeli med uporabnike, s čimer se odstrani vsaka točka neuspeha.

Povezano: Nepriljubljeno mnenje? Težava pri igranju blockchain je blockchain

Čeprav obstaja nekaj dodatnih korakov v primerjavi z brezhibnim transakcijskim tokom, ki je viden v OASIS, ta infrastruktura igralcem omogoča izmenjavo vrednosti med igrami in dejansko igralnimi omrežji. Igralcem omogoča tudi, da si resnično lastijo svoje zbirateljske predmete v igri in si tako ustvarijo prihodnost, kjer lahko prej neopredmetena digitalna sredstva postanejo legitimno blago.

Gradnja tokeniziranih gospodarstev

Količina časa in denarja, porabljena za igre na srečo, zlasti med 2020 COVID – 19 zaklepanje, je osupljivo. Ocenjuje se, da bo igralni ekosistem presegel milijardo dolarjev 300 milijard dolarjev s strani 2026. ), zasenči druge pomembne zabavne panoge, kot sta film in glasba. Poleg tega naj bi svetovni trg tokenizacije do 2027 dosegel 4 milijarde dolarjev. Številni navdušeni igralci hrepenijo po možnosti, da bi s to pito zaslužili delček, čeprav je to privilegij, rezerviran za “elitne” igralce.

Podobno v Ready Player One , igralci spodbujajo bit v OASIS-u z uporabo metod za zaslužek, ki niso podobne tistim, ki jih igrajo igralci v našem vesolju. Digitalno gospodarstvo, ki deluje na omrežju blockchain, se zdi presečišče oddaljenega delujočega (gig) gospodarstva in igralniške industrije kot naravni napredek. Kripto-gig ekonomija ima očitne prednosti, ideali igralniške industrije pa se prekrivajo s primarnimi značilnostmi tehnologije veriženja blokov, pri čemer veliko število kriptopodjetnikov kapitalizira na trgu športov.

Še pomembneje, tržnice, ki prodajajo kripto igre NFT-ji so doživeli eksplozivno rast med 2020, še bolj pa med 2026 . Dejansko je prodaja NFT v prvem četrtletju dosegla 2 milijardi dolarjev, brez prodaje, povezane z NBA Top Shot, ki je pred kratkim presegla milijon uporabnikov.

V širšem gospodarstvu OASIS igralce spodbujajo, da dosežejo raven navzgor s tekmovanjem za “artefakte” – redke, močne predmete, ki jih običajno dobimo z dokončanjem izzivov. Popolno usklajevanje z načinom delovanja NFT-jev že deluje, kot v Gala Games svetu Mirandus, NFT-ji igralcem zagotavljajo konkurenčne prednosti in so v neizpodbitni lasti igralcev, ki so jih pridobili. Podobno se je virtualna modna revolucija v igrah že začela in morda bomo videli metaverzum, naseljen z luksuznimi modnimi blagovnimi znamkami, prej kot si mislite.

Povezano: Pridelovanje gamificiranega donosa z nefungičnimi žetoni

Igre na naslednji ravni

Kot vsaka običajna igra vlog znotraj v OASIS obstajajo igralni liki (NPC), ki naseljujejo okolje in s katerimi lahko igralci komunicirajo. Seveda bi takšna poglobljena virtualna izkušnja zahtevala za zdaj nepredstavljivo visoko stopnjo odzivnosti in prilagodljivosti, vgrajene v njeno tkanino. Morda veste, kam gre to: svet umetne inteligence ali AI.

Drug koncept, ki se pojavi v Ready Player One , je Halliday Journals, ki je knjižnica vseh spominov ustvarjalca OASIS. Igralci ga uporabljajo za iskanje namigov na tipke in je opisan kot upodobljen s posnetki CCTV in zapisanimi dnevniškimi zapisi. Na tej točki si nisem mogel kaj, da ne bi pomislil na Neuralink in njegovo bližino igralniške industrije. Projekt, ki ga je razvil Elon Musk, je Neuralink nevronski vsadek, ki bo uporabnikom omogočil nadzor nad računalnikom ali pametno napravo.

Morda bomo v prihodnosti morda videli gamificiran vmesnik možgan-stroj, zavarovan z in deluje na tehnologiji veriženja blokov, da bi zagotovil izjemno izkušnjo, kot je OASIS. Si predstavljate takšno izkušnjo, integrirano z “blockchain stolpom” Todda Morleyja, ki posnema Halliday Journals, kjer spomine shranjujejo in predstavljajo NFT-ji v popolnoma interaktivnem okolju?

A decentralizirana utopija

Na koncu Ready Player One predstavlja opozorilno zgodbo, ki navdihuje gledalce, da ostanejo privezani v resnični svet. V istem smislu moramo ostati utemeljeni v svojih ambicijah za tehnologije veriženja blokov. Ta rajska vizija iger na osnovi kriptografije mora še nekaj dozoreti, preden bo pustila neizbrisen pečat v običajnih igralnih omrežjih.

S tem pa igre, ki temeljijo na blockchainu, nenehno dobivajo zagon in funkcije blockchain iger lahko izboljšajo tradicionalne igralniške poslovne modele – najbolj znani so brezplačno igranje kozmetičnih nakupov v igrah (Fortnite), fizične kopije ali digitalni prenosi z dodanimi vsebinami (igre Xbox, Playstation ali Nintendo), in freemium igre (Eve Online ali World of Warcraft).

Vrednost teh iger in njihovih omrežij se ponavadi kopiči v žepih založnikov iger, pri čemer igralci pogosto malo vlečejo v igralna omrežja, kjer ustvarjajo astronomsko vrednost. Ta model se ne stara dobro in se zdi nerazumen za igre z omrežnimi učinki. Posebej nedaven primer je odziv proti Call Of Duty: Warzone za omogočanje prednosti plačila za zmago.

Igre, ki temeljijo na Blockchainu, so se odločile razlikovati po dveh glavnih lastnostih: prva biti digitalno lastništvo – igralcem omogoča resnično, nespremenljivo posedovanje njihovega premoženja v igri – in drugo je prosti trg, znotraj katerega lahko igralci med seboj izmenjajo svojo nabrano vrednost. Zaradi samega obsega financiranja, ki se pretaka v igralni prostor blockchain, bi kombinacija digitalnega lastništva in udeležbe na prostem trgu lahko privedla do tega, da bi igralna industrija postala industrija, ki jo najbolj dopolnjuje tehnologija blockchain.

Ta članek ne vsebuje investicijskih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave.

Tu izraženi pogledi, misli in mnenja so samo avtorja in ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

Eric Kapfhammer je glavni operativni direktor družbe Polyient Capital, kjer nadzoruje strategije in naložbe v mreže ter je specializiran za legitimiranje vloge NFT v svetovnih digitalnih gospodarstvih. Eric je tudi ustanovitelj podjetja LogosBlock. Pred zagonom LogosBlock-a je vodil skupino za podatkovno znanost pri Microsoftu, ki se je osredotočila na uporabo statističnih metod in metod strojnega učenja za računalniško in omrežno varnost. Eric je član upravnega odbora Ibis Security, podjetja za plačila in varovanje, osredotočeno na blockchain. Diplomiral je iz poslovnih in mednarodnih odnosov na Univerzi v Puget Soundu in magistriral iz financ na Univerzi v Seattlu.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments