15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga SEC je zaračunala 5 zaradi nezakonite promocije družbe Bitconnect Ponzi v vrednosti...

SEC je zaračunala 5 zaradi nezakonite promocije družbe Bitconnect Ponzi v vrednosti 2 milijard USD

SEC pravi, da je pet posameznikov “promoviralo globalno neregistrirano ponudbo vrednostnih papirjev z digitalnimi sredstvi.”

1458 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

S.E.C. charges 5 for illegally promoting $2 billion Bitconnect Ponzi

Tri leta in nekaj nepozabnih memov pozneje je Komisija za vrednostne papirje in borze objavila, da bo 5 posameznikov obtoženih zaradi promocije sheme Bitconnect Ponzi.

“Pritožba SEC trdi, da so ti predlagatelji ponujali in prodajali vrednostne papirje, ne da bi pri Komisiji registrirali ponudbo vrednostnih papirjev in niso bili registrirani kot posredniki pri Komisiji, kot zahteva z zveznimi zakoni o vrednostnih papirjih, «piše ​​v sporočilu.

Predlagatelji, med njimi Trevon Brown, Craig Grant, Ryan Maasen in Michael Noble, naj bi “potencialnim vlagateljem oglaševali prednosti naložbe v posojilni program BitConnect, med drugim ustvarjanje videoposnetkov v obliki “pričevanja” in njihovo objavljanje na YouTubu, včasih večkrat na dan. ” V zameno za njihova promocijska prizadevanja so bili vplivneži in predstavniki plačani na provizijo.

V izdaji je bil Joshua Jeppesen imenovan tudi kot „stik med BitConnectom in promotorji.“

Kmalu po izdaji je Trevon Brown (bolj znan kot Trevon James) je objavil tweet, v katerem ni zanikal obtožb in dejal, da se bo skupnost “zbrala” okoli njega.

Pravi kripto OG-ji se bodo zbrali okoli mene.

Pravi, ki vedo resnico in kaj se je zgodilo od 1. dne.

Se slišiva kmalu. Soon #FreeTrevon

– Trevon James, ustanovitelj našega.stekla Crypto (@BitcoinTre) maj 28, 2021

“Prizadevali si bomo, da bodo odgovorni tisti, ki nezakonito zaslužijo s kapitalizacijo zanimanja javnosti za digitalna sredstva, «je v sporočilu povedala Lara Shalov Mehraban, podpredsednica regionalnega direktorja regionalnega urada SEC v New Yorku.

Podjetje, ki je propadlo v 2018, je bilo več analitikov in opazovalcev, vključno z Ethereumom, obtoženo, da je shema ponzi soustanovitelj Vitalik Buterin. Lani je bil Avstralec obtožen zaradi goljufije podjetja. Mnogi bodo projekt poznali zaradi zdaj že legendarne predstavitve vlagatelja Carlosa Matosa:

Mult iple kripto odvetniki so se na Twitter odzvali na dolgoročne posledice tega primera. Gabriel Shapiro je ugotovil, da čeprav SEC cilja na znano goljufijo v Bitconnectu, bi lahko na koncu postal “načrt” za ukrepanje proti drugim DAO.

ni časa, da bi kaj dolgo napisal, vendar naj vas ne zavede dejstvo, da je bil Bitconnect prevara – ta primer bi lahko postal načrt za ukrepanje zoper nepoštene DAO

NB – Bitconnect je bil “nekorporacijsko združenje” https://t.co/WyXzap8oLZ

— _gabrielShapir0 (@lex_node) maj 28, 2021