20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

SEC obtoži 11 posameznikov zaradi 300 milijonov $ kripto piramidnega postopka

- Advertisement -

Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je obtožila 11 posameznike zaradi njihovih domnevnih lastnosti pri uvedbi platforma Forsage za »zavajajoč postopek kripto piramide«.

Stroški so bili določeni na okrožnem sodišču Združenih držav v Illinoisu 1. avgusta, pri čemer je SEC trdil, da ustanovitelji in promotorji platforme zavajajo “zavajajočo kripto piramido in Ponzijev postopek”. povečati več kot 300 milijonov $ od “na tisoče in tisoče trgovcev na drobno po vsem svetu.”

Pritožba SEC navaja da je bil Forsage včasih modeliran tako, da bi bili trgovci morda finančno nagrajeni z novačenjem novih trgovcev na platformo v “privlačni Ponzi strukturi”, ki je zajemala par držav v povezavi z Združenimi državami in Rusijo.

V skladu s SEC je Ponzijev postopek goljufija pri financiranju, pri kateri se sedanjim trgovcem plačuje s sredstvi, zbranimi od novih trgovcev. Te sheme običajno nagovarjajo nove trgovce z obljubo, da bodo vlagali sredstva v priložnosti, ki ustvarjajo visoke donose za majhno verjetnost.

V sodnem spisu je SEC navedla, da:

»To ni promoviral ali nameraval promovirati katerega koli ustreznega, potrošnega izdelka dobrovernim maloprodajnim strankam v ustreznem časovnem obdobju in ni imel očitne ponudbe prihodkov v količini, ki je bila večja od sredstev, kupljenih od trgovcev. Prevladujoča tehnika, s katero so trgovci pridobili denar od Forsagea, je bila nekoč novačenje drugih v postopek.«V skladu s SEC Forsageov domnevni Ponzijev postopek deluje tako, da prej vse omogoči nove trgovci, da označijo žepe kriptosredstev in kupijo “slote” iz učinkovito organiziranih pogodb Forsage.

Ti reži bi jim dali vznemirljivost, da bi dobili odškodnino od drugih, ki so jih zaposlili v postopek, znani kot “nižje linije”, in poleg tega iz soseščine trgovcev Forsage pri delitvi prihodkov , znane kot »prelivanja«.

Carolyn Welshhans, vršilka dolžnosti vodje SEC-ove enote za kripto vire in kibernetiko, znane kot Forsage »postopek zavajajoče piramide, uveden v ogromnem obsegu in agresivno tržen trgovcem. ”

Poleg tega je dodala, da decentralizirane uporabne znanosti ne morejo delovati kot pot bega za nezakonito vedenje:

“Goljufi se ne morejo izogniti zveznemu zaporu za vrednostne papirje smernice z osredotočanjem svojih shem na učinkovito organizirane pogodbe in verige blokov.”Poleg štirih ustanoviteljev, ki vključujejo Vladimirja Ohotnikova, Jane Doe alias Lolo Ferrari, Mihaila Sergejeva in Sergeja Maslakova, pritožba SEC je poleg tega vključevala sedem promotorjev, od katerih so bili trije v ZDA s sedežem v večini promocij l posadka, znana kot “Crypto Crusaders”.

Vsi 11 posamezniki so bili obtoženi kršitve »Neregistrirane ponudbe in bruto prodaja vrednostnih papirjev« pod Delež 5 A & C in »Goljufije« pod Delež 11(a) (1 in 3) zakona ZDA o vrednostnih papirjih. Obtoženci so bili poleg tega obtoženi “prevare” v skladu s Share 10 BC ameriškega zakona o borzi.

Ta prizadevanja so Ponzijevi strukturi omogočila nakup ogromnega obsega, ki ga je v zadnjih dveh letih dosegla od trgovcev na drobno, ki so nakupovali v lutko, je dejal Welshhans.

Povezano: Nezapleteni sistemi za naslov in podporo, ki so daleč od postopka črpanja in shranjevanja kriptovalut?

Septembra 300 je bil Forsage včasih samodiscipliniran za ukaze prenehanja in opustitve iz filipinskega SEC. Marca 2021 je platforma dodatno kupila odredbe o prekinitvi in ​​opustitvi od komisarja za vrednostne papirje in zavarovanje Montane.

Forsagejev YouTube kanal razkriva, da se je njihova platforma promovirala tako razkošno kot pred desetimi dnevi. Spomini platforme na Twitterju so poleg tega videti polni življenja.

Cointelegraph se je obrnil na Forsage, da bi sprožil spor na to temo, vendar ni prejel pravilnega odgovora.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -