18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice SEC poziva kongres, naj sprejme zakonodajo o kriptovalutah za zaščito vlagateljev

SEC poziva kongres, naj sprejme zakonodajo o kriptovalutah za zaščito vlagateljev

SEC Urges Congress to Pass Cryptocurrency Legislation to Protect Investors

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je pozval kongres, naj sprejme zakonodajo o kriptovalutah za zaščito vlagateljev, je razkril novi predsednik SEC. Regulator vrednostnih papirjev sodeluje tudi s Komisijo za trgovanje s terminskimi terminskimi posli (CFTC) in Ministrstvom za finance ZDA za boj proti kriminalnim dejanjem, ki jih olajšujejo kriptovalute, je dejal predsednik.

SEC, ki sodeluje s CFTC, zakladnico za kripto regulacijo, poziva kongres, naj sprejme zakonodajo

Novi predsednik ameriškega vrednostnega papirja in Exchange Exchange (SEC), Gary Gensler, je kongres pozval, naj sprejme ukrepe v zvezi z zakonodajo o kriptovalutah, je v sredo povedal pododboru za proračunska sredstva.

Gensler je pojasnil pododboru, da obstajajo “Vrzeli” v regulaciji kriptovalut, kot sta bitcoin in eter. Opozoril je, da trenutno obstaja “tisoč” kriptovalut in mnoge od njih delujejo kot neregistrirani vrednostni papirji, je poudaril:

Ukrepali smo lahko samo 75 in obstajajo drugi, ki trenutno niso skladni.

Gensler je izjavil, da je najbolj pereče vprašanje pri urejanju kripto prostora pomanjkanje regulativnega nadzora nad izmenjavami kriptovalut. Rekel je, da bi rad sodeloval s kongresom, “da bi zagotovil zaščito vlagateljev na platformah, kjer na platformi trgujejo ti včasih blago, včasih vrednostni papirji.”

Predsednik nadaljeval s primerom vnaprejšnjega teka, kjer bi lahko kripto borza delila informacije o naročilih, kar vlagatelju omogoča trgovanje pred kripto transakcijo, ki za druge vlagatelje dražje nakupe. Potrdil je: “Brez policaja z utripom in nekaterih cestnih pravil lahko udeleženci na trgu izvajajo vaša naročila.”

V nasprotju s tem je predsednik dejal, da je SEC si prizadeva za zaščito pred goljufijami in manipulacijami na tradicionalnih borzah, vendar enaka zaščita ni na voljo za kripto borze. Poudaril je, da SEC “poskuša zagotoviti podobne zaščite na borzah, kjer trgujete s kripto premoženjem, kot bi lahko pričakovali na newyorški borzi ali Nasdaqu.”

Njegova izjava v zvezi s povečanim nadzorom nad kripto borzami odraža podobno izjavo, ki jo je prejšnji teden dal na konferenci Regulatornega organa za finančno industrijo (FINRA), ko je dejal, da kripto borze potrebujejo več predpisov.

Gensler nadalje je potrdil, da SEC sodeluje s Komisijo za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami (CFTC) in Ministrstvom za finance ZDA za boj proti kriminalnim dejanjem, ki jih olajšujejo kriptovalute. Razkril je:

Močno so osredotočeni na pranje denarja in zaščito pred nedovoljenimi dejavnostmi.

Prejšnji teden je zakladnica predstavila Bidenov davčni predlog, vključno z zahtevo, da podjetja poročajo o kripto transakcijah v višini več kot $ K Upravi za notranje davke (IRS) v okviru širšega zatiranja davčnih utaj. Ta teden so Bitcoin News poročale, da želi uprava Bidena povečati nadzor nad kriptovalutami, da bi zaščitila vlagatelje in preprečila nezakonite transakcije prek kriptovalut. Medtem si zvezni regulatorji prizadevajo, da bi pripravili enoten regulativni okvir za kriptovalute po navodilih uprave Bidena.

Medtem ko je Gensler kongres pozval k ukrepanju v zvezi s kripto valuto, je kongresnik Jim Himes je pred kratkim dejal, da njegovi kolegi globoko ne razumejo kriptovalut. Posledično ne pričakuje, da bo Kongres kmalu sprejel kripto zakonodajo.

Kaj menite o tem, kako SEC poziva Kongres, naj sprejme kripto zakonodajo za zaščito vlagateljev? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Danish Central Banker Tempted to Ignore Cryptocurrency — Sees Real Threat in 'Big Tech Invading Currency Area'

Executives from China's Largest Bitcoin Mining Firms Speak About Regulatory Crackdown

Oznake v tej zgodbi

Biden, Bidenova uprava, CFTC, Kongres, kripto zakonodaja, kripto nadzor, kripto regulacija, izmenjave kriptovalut, regulacija kriptovalut, vlagatelj zaščita, SEC, Ministrstvo za finance ZDA

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments