19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice SEC pušča Bitcoin in Cryptocurrency izven regulativne agende 2021

SEC pušča Bitcoin in Cryptocurrency izven regulativne agende 2021

SEC Leaves Bitcoin and Cryptocurrency Off Regulatory Agenda 2021

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je objavil svoj regulativni program, ki ne omenja regulacije bitcoinov ali kriptovalut.

Bitcoin, kriptovalute Ne o najnovejši regulativni agendi SEC

Urad za informacije in regulativne zadeve je objavil pomlad uprave Bidena 2021 Enotna agenda regulativnih in deregulacijskih ukrepov prejšnji teden. Podrobno opisuje “ukrepe, ki jih upravne agencije načrtujejo v bližnji in dolgi rok”, ki zagotavlja “pomembno obveščanje javnosti in preglednost predlaganih regulativnih in deregulacijskih ukrepov znotraj izvršilne veje,” je razloženo v priloženem sporočilu.

Na dnevni red je vključena “letna regulativna agenda” ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC), ki jo je neodvisno objavila agencija in pojasnila:

Poročilo, ki vključuje prispevke v zvezi s Komisijo za vrednostne papirje, navaja kratkoročne in dolgoročne regulativne ukrepe, ki jih nameravajo sprejeti upravne agencije.

Nekatere postavke, ki jih bo upoštevala SEC, vključujejo razkritja v zvezi s podnebnim tveganjem, raznolikostjo upravnih odborov družb ter dejanskim lastništvom in zamenjavami. SEC se bo osredotočil tudi na pravila, ki se nanašajo na SPAC in reformo razkritja na kratko. Celoten seznam najdete tukaj.

Predsednik SEC-a Gary Gensler je komentiral: „Da bi izpolnili naše poslanstvo, da zaščitimo vlagatelje, ohranimo poštene, urejene in učinkovite trge ter olajšamo ustvarjanje kapitala, SEC nas čaka še veliko regulativnega dela. Veselim se sodelovanja s kolegi komisarji in predanim osebjem, da predlagam in dokončam pravila, ki bodo okrepila naše trge, povečala preglednost in zaščitila vlagatelje. «

Medtem ko bitcoin in kriptovalute letos niso na regulativnem dnevnem redu SEC, Gensler govori o potrebi po zaščiti vlagateljev in regulaciji izmenjave kriptovalut.

Nazadnje mesec je predsednik pozval kongres, naj sprejme zakonodajo o kriptovalutah, da bi zaščitil vlagatelje, in dodal, da je za izmenjavo kriptovalut potrebna večja ureditev. Poleg tega je SEC prejšnji teden vlagatelje opozorila na sklade, ki trgujejo z bitcoin terminskimi pogodbami. Do zdaj je agencija izvedla 75 izvršilne ukrepe, povezane s kripto. Medtem vse večje število podjetij išče odobritev za trgovanje z bitcoin skladi, s katerimi se trguje na borzi (ETF).

Ali menite, da bo SEC letos odobril bitcoin ETF ali uvedel nova kripto pravila? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Central American Bank for Economic Integration to Help El Salvador Implement Bitcoin as Legal Tender

Bank of England Boss Pledges 'Tough Love' in Cryptocurrency Regulation

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments