15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

SEC za razmislek: ime Direct Coinbase za razlago pravila o kriptovalutah

- Advertisement -

Vir: AdobeStock / Andriy Blokhin Ameriška komisija za vrednostne papirje in nadomestne provizije je zaprosila za odločitev o zavrnitvi zahteve Coinbase, da bi komisijo prisilila, da odgovori na peticijo za oblikovanje pravil, ki je zahtevala jasnejše smernice kripto zakonodaje.

V sodnem spisu, ki je bil predložen v ponedeljek, je SEC priznal, da ni več pooblaščen za izpolnjevanje potreb, ki jih je Coinbase navedel v peticiji, hkrati pa je trdil, da se je podjetje sklicevalo na fancy nabor reform in oblikovanja pravil v nerazumno kratkem času.

»Coinbase želja po hitrejšem ali raznolikem regulativnem ukrepanju komisije ji ne daje več pravice do neprimerljivega zmanjšanja iz tega sodnega spisa. Peticijo je treba zavrniti.«

Kot poročajo, je Coinbase vložil tožbo pri zvezno prizivno sodišče v Filadelfiji zadnji mesec, ki trdi, da “SEC noče upravljati s peticijo Coinbase za oblikovanje pravil” hkrati, ko si podjetje prizadeva za začetek izvršilnih ukrepov proti podjetju zaradi razčlenjevanja neregistriranih vrednostnih papirjev.

Julija zadnje leto je Coinbase pri SEC vložil peticijo za pisanje predpisov, ki pojasnjujejo, kako so odobrene smernice za vrednostne papirje sestavljene v kriptovaluto, in za vpijanje ustreznega iskanja in komentiranja Največja kripto zamenjava v ZDA je marca podjetju poslala tudi pripombo, v kateri je zahtevala za večjo jasnost glede stališč SEC o storitvah in produktih stakinga, kar pomeni, da uporabniki zaklenejo kripto lastnino za določeno časovno obdobje, da podprejo okrepitev delovanja verige blokov in v zameno razvijejo nagrade.

Druga možnost je, da je SEC v predložitvi trdil, da regulativne spremembe izberejo čas za izbiro edinstvenega.

To je “v bistvu sofisticiran podvig,” je priznalo podjetje, pri čemer je opozorilo, da ni časovne omejitve, v kateri bi moralo opraviti celotno dolžnost.

SEC prvič pojasnjuje poglede na sodni spis Nenehno s predložitvijo SEC je glavni pošteni uradnik Coinbase Paul Grewal priznal, da bi bilo morda zelo učinkovito kritičen čas, ko je podjetje uradno pojasnilo svoja stališča o tem, ali je načrt v sodišču ali ne. kar bi morda vseeno ustvarilo smernice za kripto podjetje.

“SEC je obvestil sodni spis, da bi oblikovanje pravil morda izbralo leta in bi” ni vrveža,« je priznal, poleg tega pa bo podjetje še naprej uporabljalo izvršilne ukrepe kot nadomestilo za določanje regulativnega okvira.

“SEC je prav tako potrdila, da splošne javne izjave predsednika Genslerja ne bodo več uradno usmerjanje ali politika izjave SEC in širše javnosti se ne morejo zanašati nanje same.”

Odnos med SEC in Coinbase se je postopoma znatno poslabšal.

Marca je komisija spet poslala “Wells seek” Coinbase, grožnje kriptovaluti nadomestijo z dejanskimi dejanji, ki se nanašajo na nekaj njegovih navedenih digitalnih lastnin, njegovo storitev vstavljanja Coinbase Compose, Coinbase Prime in Coinbase Pockets.

V odgovor je generalni direktor Coinbase Brian Armstrong obtožil podjetje, da napeljuje v “nekatero dejansko nedorečeno vedenje.”

Šef kriptovalut je tudi navedel, da bo zamenjava morda zapustila ZDA, če regulatorji ne bodo upoštevali njihovega načrta glede nabora digitalnih sredstev.

“Sproščanje je na mizi, poleg stranske selitve ali česar koli že znanega,” je priznal tik v finalu Innovate Finance Global Summit mesec.

275744 Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne vsakodnevne novice

Začasne 3 minute razkritja o kripto datotekah edinstvenega časa!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -