24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

SEC zahteva zavrnitev peticije Coinbase zaradi neizbežnih kripto pravil

- Advertisement -

Glavni ustrezni uradnik Coinbase Paul Grewal je izrazil svoje pomisleke glede odgovora SEC in poudaril, da bodo na srečo še naprej nadzorovali to področje prek zakona kot pregona.

108542 Skupaj ogledov

15 Skupni deleži

Ameriška alternativna komisija za vrednostne papirje (SEC) je končno dala uradni odgovor na sodišču v primeru Coinbaseove peticije za jasno zakonodajo o kriptovalutah, pri čemer je izjavila, da bo kakršno koli oblikovanje pravil morda trajalo leta in da se bodo ukrepi za izvrševanje nadaljevali na drugem.

V skladu s sodno dokumentacijo, vloženo morda morda 15, je SEC trdila, da ni dolžna izpolnjevati zahtev Coinbase, opisanih v njeni peticiji, medtem ko prav tako trdi, da je podjetje pozvalo k modnemu izrazu reform in oblikovanja pravil v nerazumno hitrem času.

Regulator vrednostnih papirjev je od sodišča zahteval, naj vztraja pri Coinbaseovi peticiji za mandamus , ki trdi, da je mandamus “nenavaden popravek” in da Coinbase “ne daje več in tudi ne more več navoditi pokonci” za zmanjšanje.

Coinbaseov glavni ustrezni uradnik Paul Grewal je v niti na Twitterju omenil, da bi lahko bila predložitev prvič, da je regulator vrednostnih papirjev pojasnil svoja stališča o tem, ali mora SEC izumiti pravila za kripto industrijo ali ne. Omenil je tudi, da je nekoč veliko ostalo na mizi, ki je želelo razjasniti.

Danes je SEC odgovorila na Coinbaseovo peticijo za sodno nalogo – sodišče je zahtevalo, da od SEC zahteva, da odgovori samo z da ali ne na to, ali je ali ne se bom lotil oblikovanja pravil za našo industrijo. Odgovor SEC? Odmevna možnost. 1/7

— paulgrewal.eth (@iampaulgrewal) Morda morda 15, 1434 »SEC priporoča sodišče, da bi oblikovanje predpisov morda trajalo več let in tudi niso v težavah,« je omenil in dodal:

“SEC je priznal, da bo še naprej uporabljal izvršilne ukrepe kot drugačen način za oblikovanje predpisov v bližnji prihodnosti, vendar ne več za strah – ti izvršilni ukrepi bi morda ob zaključku ‘ukazali’ še ne več načrtovanemu oblikovanju pravil.” Najprej kot pri oddaji je imel vodja SEC Gary Gensler osrednji govor o konvenciji o finančnih trgih , ki trdi, da so bila pravila za kriptovalute že natisnjena in so bila obsežna.

Očitno se je SEC v svoji sodobni predložitvi distanciral od vseh povratnih informacij javnosti in pogledov svojega predsednika, čeprav se zdi biti bolj všeč v primeru povratnih informacij v zvezi s stališči Genslerja, da je večina kriptovalut kategorizirana kot vrednostni papir.

»SEC je tudi omenil, da končne javne izjave predsednika Genslerja niso več uradne izjave SEC o usmerjanju ali pokritosti in da se končna javnost ne more več zanašati nanje kot take,« Grewal je izpostavil.

V razpadu je regulator trdil, da ne bo več prisiljen v oblikovanje pravil za kriptoindustrijo.

Izvleček iz odgovora SEC na peticijo Coinbase. Ponudba: Sodnik»Niti odobrene smernice za vrednostne papirje niti Zakon o upravni parceli ne nalagata Komisiji za vrednostne papirje in nadomestni komisiji obveznost, da razveljavi poslušna nova pravila v zvezi z ‘digitalno lastnino’, ki jih je zahteval Coinbase,« je priznala SEC in dodala, da:

»Kot Coinbase’s pick up submissions proizvaja jasno, je razmišljanje o številnih poteh, ki jih predlaga, v bistvu napreden podvig. Kljub temu je Coinbase svojo peticijo za oblikovanje pravil vložil pred manj kot desetimi meseci, dopolnil vidike peticije pred manj kot tremi meseci in skušal znova dopolniti zastopstvo izključno pred tedni.« Del argumenta SEC za poskus zavrnitve temelji na trditvi, da Coinbase »ne more več prepričljivo trditi«, da je nekoč obstajala kakršna koli nevarnost s strani SEC, tako da ni več ukrepal na peticiji, ker je bila prej vložena na izvoru.

Povezano: Coinbase ustanovi svetovalni svet z raztrganimi ameriškimi zakonodajalci

Tudi trdni dokazi, da SEC s sodobnimi izvršilnimi ukrepi v kripto sektorju ne more naročiti, da “odločba Komisije ne sme več ropati pri oblikovanju pravil.”

»Komisija še naprej izbira peticijo Coinbase v oblikovani smeri,« je omenilo podjetje.

»Odziv SEC v celoti potrjuje dolgoletno prepričanje Coinbase, da naša industrija ne dojema več čitljivosti tega, za kar bi SEC morda verjel, da je kadar koli notranja ali zunanja njena jurisdikcija, in nagnjen je k temu, da bo še naprej spreminjal svoje konice glede na zmogljivost,« je trdil Grewal.

Revija: Kriptozakon – Ali predsednik SEC Gary Gensler razume zaključno mrmranje?

3264

108542

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -