2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice SEC zavrača Vaneck Bitcoin Spot Market ETF zaradi pomislekov glede manipulacije s...

SEC zavrača Vaneck Bitcoin Spot Market ETF zaradi pomislekov glede manipulacije s ceno


SEC Rejects Vaneck Bitcoin Spot Market ETF Over Price Manipulation Concerns

V petek, novembra , je ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) zavrnila Vaneckov sklad za promptni trg bitcoinov (ETF). Ameriški regulator je opozoril, da je zavrnitev posledica pomanjkanja preprečevanja “goljufivih in manipulativnih dejanj in praks.”

SEC zavrnil ETF na promptnem trgu – ameriški regulator meni, da bi moralo biti za vlagatelje več zaščite pred manipulacijo

 • Po odobritvi nekaj bitcoin ETF-jev, ki izkoriščajo prihodnje trge, je SEC v petek zavrnila Vaneckov promptni ETF za bitcoin. Ameriški regulator do zdaj ni odobril nobenih bitcoin ETF, ki so vezani na promptne tržne cene.
 • V svoji odločitvi SEC pojasnjuje, da ponudbe ETF na promptnem trgu niso »izpolnile svojega bremena«, ko gre za » vlagateljev in javnega interesa.” Vaneck ETF je bil zavrnjen zaradi “zahteve, da so pravila nacionalne borze vrednostnih papirjev “namenjena preprečevanju goljufivih in manipulativnih dejanj in praks.”

 • Prvič, standardi morajo vključevati “sporazume o delitvi nadzora”, saj “zagotavljajo potrebno odvračanje od manipulacije, ker olajšajo dostopnost informacij, potrebnih za popolno preiskavo manipulacije če bi do tega prišlo,« je podrobno razsodba SID.
 • SID je navedla tudi zavrnitev Winklevoss ETF, ki sta jo pred leti poskušala odobriti vlagatelja. V primeru večine ETP s skrbniškimi sredstvi za blago mora sklad skleniti nekakšne “sporazume o delitvi nadzora” ali “članstvo v skupini za nadzor trga (“ISG”), ki je vezano na vrsto trga, pojasnjuje odločitev ameriškega regulatorja.

   V sodbi je navedeno, da je sklad BZX meni, da so bili “takšni pomisleki glede manipulacije dovolj omilili in da bi morala naraščajoča in količinsko opredeljiva pomisleka o zaščiti vlagateljev [be] zadostovati, da upraviči opustitev zahtevane pogodbe o delitvi nadzora.”

  • Odločitev SEC ugotavlja, da je trenutno osrednji premislek regulatorja »potencialna manipulacija z bitcoinom«.

  Kaj menite o tem, da je SEC zanikal Vaneckov ETF za promptni trg bitcoinov? Sporočite nam, kaj menite o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

  Finiko Fugitives Suspected of Moving 750 BTC From Crypto Pyramid’s Wallet

Oznake v tej zgodbi

Bitcoin, bitcoin etf, sklad, s katerim se trguje na borzi bitcoin, promptni trg bitcoin, BTC, BTC ETF, terminske pogodbe, terminski ETF, zavrnitev, zavrnitev, SEC, zavrnitev SEC, promptni trg, ameriški regulator, vaneck, Vaneck ETF

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, logotip Vaneck,

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments