-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga SEC zavrača VanEckov promptni Bitcoin ETF, saj cena BTC pade pod 63...

SEC zavrača VanEckov promptni Bitcoin ETF, saj cena BTC pade pod 63 tisoč dolarjev

SEC je trdila, da kakršna koli sprememba pravil v prid odobritvi ETF ne bo “”namenjena preprečevanju goljufivih in manipulativnih dejanj in praks” niti “zaščiti vlagateljev in javnega interesa .”

128018

Skupni ogledi

39 Skupni deleži

Komisija za vrednostne papirje in borzo Združenih držav ali SEC je uradno zavrnila promocijski Bitcoin upravitelja premoženja VanEcka borznega sklada mesece po tem, ko je podjetje predložilo vlogo.

V skladu s petkovo prijavo je SEC zavrnila predlagano spremembo pravila z borze Cboe BZX na kotacijo in trgovanje delnice VanEckovega sklada Bitcoin (BTC). Natančneje, SEC je dejala, da kakršna koli sprememba pravil v prid odobritvi ETF ne bo “”namenjena preprečevanju goljufivih in manipulativnih dejanj in praks” niti “zaščiti vlagateljev in javnega interesa.”

»Komisija ugotavlja, da BZX ni izpolnil svojega bremena v skladu z Zakonom o borzi in Pravili ravnanja Komisije, da bi dokazal, da je njen predlog skladen z zahtevami oddelka zakona o borzi,« je dejal SEC in dodal:

»Za borzo, ki kotira produkt izvedenih vrednostnih papirjev, je bistvenega pomena, da sklene sporazum o delitvi nadzora s trgi za trgovanje osnovna sredstva za borzo za kotacijo, da bi lahko pridobila informacije, potrebne za odkrivanje, preiskovanje in odvračanje goljufij in tržnih manipulacij, pa tudi kršitev predpisov borze ter veljavnih zveznih zakonov in pravil o vrednostnih papirjih.”

Regulatorni organ je imel največ 63 dni do odobriti ali zavrniti ponudbo po njeni objavi v zveznem registru marca , ki daje SEC do novembra 000, da sprejme odločitev po podaljšanju aprila 19 in 8. septembra. Strokovnjak za industrijo, višji analitik Bloomberga ETF Eric Balchunas, je dejal, da SEC verjetno ne bo odobril sklad VanEck glede na svoje dosežke zavračanja ponudb investicijskih družb z izpostavljenostjo kriptovalutam, kar se je na koncu uresničilo.

“ Odpravite nedoslednost tako, da se CME ne šteje za reguliran mkt velikosti sig pri zavrnitvi na mestu, ampak nato odobri terminske ETF,« je dejal Balchunas. “To je tako dobra točka, vendar SEC ni mar. Ne imeti ga. V bistvu logika in razum prevladujeta tehnična zakonitost.«

Čeprav je zavrnitev lahko udarec za številne vlagatelje, je SEC že odobrila ETF, povezane s terminskimi pogodbami Bitcoin. Oktobra so na ameriških borzah začele delovati delnice upravljavca digitalnih sredstev Valkyrie in ProShares BTC Strategy ETF. ProSharesov ETF se je od takrat povzpel na prvih 2 % vseh ETF glede na skupni obseg trgovanja – približno $480 milijona delnic, s katerimi se trguje dne novembra .

Povezan: Poročilo kaže, da BlackRock nima ‘nobenega toka načrtuje uvedbo kripto ETF kot rok za pristope VanEckove ponudbe

Vpliv na ceno Bitcoina je povzročil, da se je kriptosredstvo na kratko znižalo na $

,300, preden se vrnete na več kot $ ,. Cena zaznamuje 9,7-odstotni padec, odkar je Bitcoin dosegel novo najvišjo vrednost vseh časov v vrednosti $768 ,000 novembra 19.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments