17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Šef Bank of England se zaveže k "težki ljubezni" pri regulaciji kriptovalut

Šef Bank of England se zaveže k “težki ljubezni” pri regulaciji kriptovalut

guverner Bank of England, Andrew Bailey pravi, da bo pri urejanju kriptovalut obstajal element “trde ljubezni”. »Česar ne moremo imeti, je svet, v katerem inovacije dobijo brezplačno dovoljenje za ignoriranje javnega interesa. Verjetnosti, da se tak pristop ne konča dobro, so previsoke, “je dejal guverner.

Bank of England Bailey želi regulirati kripto s “težko ljubeznijo”

Guverner Bank of England Andrew Bailey je v ponedeljek na letni konferenci finančnega trgovinskega organa The City UK spregovoril o regulaciji kriptovalut.

Kot je navedel, je dejal: “Moramo, tako doma kot v sodelovanju z mednarodnimi partnerji, zagotoviti, da razumemo in se odzivamo na vprašanja javnega interesa, ki se tukaj pojavljajo.” Rekel je, da bo Angleški centralni banki omogočil zaščito finančne stabilnosti, hkrati pa bo omogočil, da se bodo inovacije dogajale “v svetu, kjer je javni interes dobro opredeljen in zaščiten.”

Poudarja, “Kaj ne moremo imeti, je svet, v katerem inovacije dobijo brezplačno dovoljenje za ignoriranje javnega interesa. Verjetnosti, da se tak pristop ne konča dobro, so previsoke, «je guverner podrobno povedal:

Neizogibno bodo elementi trda ljubezen v takem procesu in nekaj razočaranih ambicij, vendar sem prepričan, da bo iz tega prišla močna oblika inovacij.

Guverner Bailey je že dolgo kritik kriptovalut. Prejšnji mesec je dejal, da so kriptovalute “nevarne” in znova poudaril, da “nimajo nobene lastne vrednosti” in “kupi jih le, če si pripravljen izgubiti ves svoj denar.”

Govoril je tudi o stabilkovancih in opozoril, da “imajo potencial, da so sistemski glede na njihov pomen za finančni sistem in njegovo stabilnost.” Bailey je pojasnil: “Ključna zahteva bo zagotoviti, da rezervna sredstva za stablecoine ves čas pokrivajo neporavnano izdajo kovancev, razen če stabilcoin deluje kot banka.”

Poleg tega je guverner Bank of England opozoril pred uporabo kriptovalut za plačila, pri čemer je navedel:

Vrednosti znatno nihajo, zato na splošno niso dober medij za plačevanje.

V zvezi z delom Bank of England v zvezi z digitalno valuto centralne banke (CBDC) je dejal, da banka in zakladnica Združenega kraljestva pretehtata potencial za njeno ustvarjanje. “Sodelovali bomo z uporabniki, tehnološkim sektorjem, da bi razumeli potencial teh stvari,” je dejal.

Kaj menite o komentarjih guvernerja Bank of England o regulaciji bitcoinov in kriptovalut? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Central American Bank for Economic Integration to Help El Salvador Implement Bitcoin as Legal Tender

SEC Leaves Bitcoin and Cryptocurrency Off Regulatory Agenda 2021

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments