0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Senator Bragg pravi, da je "zlovešče" debankiranje trgovcev s kriptovalutami pogosto protikonkurenčno

Senator Bragg pravi, da je “zlovešče” debankiranje trgovcev s kriptovalutami pogosto protikonkurenčno

Avstralske banke pri debankiranju strank kriptovalut oblačijo protikonkurenčno vedenje kot skladnost z zakonodajo, je dejal senator Andrew Bragg.

»Verjamem, da so številne banke debanking preoblekle kot regulativno nujnost. Pravzaprav je pogosto protikonkurenčno vedenje in veliko bolj zlovešče in grozeče, kot se zdi na površini,« je dejal liberalni senator za Novi Južni Wales v pripravljenem nagovoru Tehničnemu svetu Avstralije tod.

Zavrnitev bančništva ali debanking je, ko se finančna institucija odloči, da stranki ne bo več ponujala bančnih storitev. Razloga ni treba navesti, banke pa imajo možnost, da takoj zamrznejo račun ali ga zaprejo z zelo malo obvestila. Za stranke kriptovalut banke pogosto navajajo pomisleke glede skladnosti s preprečevanjem pranja denarja (AML) in boja proti financiranju terorizma (CTF).

Senator Bragg je za Cointelegraph povedal, da je njegov senatni odbor slišal dokaze, da so banke ukinile račune za »komercialni razlogi« – praksa, »ki jo ACCC že dolgo pozna in označuje ”.

»Z drugimi besedami, odplačali so stranke, da bi zaščitili svoj utrjen položaj na trgu. To ni dovolj dobro.«

Ustanoviteljica ‘Bitcoin Babe’ Michaela Juric je septembra letos podala dokaze senatni preiskavi o »Avstraliji kot tehnološkem in finančnem centru« je rekla, da so jo v svoji sedemletni zgodovini v kriptovalutu prepovedale skupaj 29 banke in finančne institucije.

“ Nobenih razlogov, nobenih ocen ali razprav od primera do primera in ni na voljo regresa,« je dejala takrat.

Drug avstralski trgovec z digitalnimi valutami Allan Flynn je dobil poravnavo z ANZ, ker ga je oktobra 15 prevzel. Medtem ko je ANZ zanikal kakršno koli odgovornost, mu je banka ponudila možnost, da ponovno zaprosi za bančni račun. Flynn ima tudi podoben primer proti Westpacu, ki je v teku.

V današnjem nagovoru tehničnemu svetu je senator Bragg obsodil prakso debankinga, češ da “spodkopava Avstralijo kot kripto središče.”

»Kako si lahko središče, če ne moreš dobiti bančnega računa kot trgovec, rudar, borza, skrbnik ali vlagatelj? Ne moreš.”

Vendar se stvari spreminjajo. 3. novembra je Commonwealth Bank objavila, da bo postala prva avstralska banka, ki bo strankam ponudila možnost nakupa, prodaje in držanja kripto sredstev prek svoje aplikacije CommBank. Po Braggovih besedah ​​bodo banke težko uskladile anti-kripto stališče, ko bodo same začele vstopati v kriptosvet.

»Položaj, ki so ga banke v preteklosti zavzele, bo težko ohraniti z nedavnim vstopom bank v kriptosvet. Zagotovil bom, da ne bo priložnost, da bi bile banke hinavci,« je dejal na današnjem nagovoru.

Tej izjavi je dodal in povedal Cointelegraphu: »Mislim, da bi bilo hinavsko dovoliti in spodbujati stranke, da uporabljajo kriptovalute v aplikaciji, in nato debanke drugim strankam, da storijo enako . Vesel sem, ko vidim, da so banke začele uporabljati kriptovalute.”

“Kripto poročilo” senatnega odbora, objavljeno oktobra 20 je 12 priporočila, namenjena reševanju ključnih vprašanj, povezanih s sektorjem kriptovalut, vključno s tem, da avstralska vlada razvije »jasen postopek za podjetja, ki so bila debankirana«.

Povezan: Avstralska kriptopodjetja, ki želijo sprejeti predpise, pravi senator

Po objavi poročila je Avstralski center za poročila in analize transakcij (AUSTRAC) objavil izjavo, v kateri je ostro kritiziral debankiranje oktobra

:

»Učinek debankiranja zakonitih in zakonitih podjetij finančnih storitev lahko poveča tveganje pranja denarja in financiranja terorizma ter negativno vpliva na avstralsko gospodarstvo, ” je navedeno v poročilu.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments