20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Senator Warren opozarja na porabo energije Bitcoinov - Bitcoiners ugriznejo nazaj

Senator Warren opozarja na porabo energije Bitcoinov – Bitcoiners ugriznejo nazaj

warren

Ameriška senatorka Elizabeth Warren je kritizirala Bitcoin in kriptovalute včeraj na zaslišanju pododbora za bančni senat. Na zaslišanju je Warren kritiziral porabo energije, ki jo potrebujejo za delovanje Bitcoin in druge kriptovalute za dokaz o delu (PoW). Warren tudi meni, da so kriptovalute “divji zahod” naložb, in pozval k regulativnemu zatiranju industrije. Nekateri v družabnih omrežjih so hitro ugriznili, vendar so opozorili na Warrenovo napačno logiko in zaznavanje hinavščine.

Senatorka Elizabeth Warren prevzema Bitcoin

Senatorka Elizabeth Warren je včeraj na zaslišanju pododbora senata izjavila svoje mnenje o bitcoinih in drugih kriptovalutah. Zaslišanje z naslovom “Izgradnja močnejšega finančnega sistema: priložnosti digitalne valute centralne banke” je služilo kot priložnost za kritiko porabe energije Bitcoin in njegove uporabe v kriminalnih dejavnostih. Warren je hitro izjavil, kako je Bitcoin potreboval preveč energije, da bi poravnal celo eno transakcijo, in poudaril, da:

Ena Bitcoin transakcija porabi več energije kot običajno ameriško gospodinjstvo v enem mesecu. Mislim, da je ocena 53 dni.

Toda Warrenovo kritično stališče do Bitcoina se pri tem še ne konča. Nekdanji kandidat za predsednika demokrata tudi meni, da je bitcoin kot naložbeno sredstvo pomanjkljiv. Warren je v intervjuju na Bloomberg TV pojasnil, da je Bitcoin zelo nestanoviten in je kot “divji zahod” naložb. Izjavila je:

Če bi kupovali zaloge za špekulacije, bi bili zaščiteni pred črpalko in odlagališči, vendar ne takrat, ko bi kupujejo Bitcoin; o tem se moramo pogovoriti s SEC.

Warrenu so kriptovalute tudi orodje za uporabo kriminalcev v napadih ransomware. Primer tega je tisto, kar se je zgodilo z ugrabitvijo sistema Colonial Pipeline. Posledično poziva k strožjemu regulativnemu nadzoru nad sistemom. Glede tega poziva k obtožbi je Warren izjavil:

Naši regulatorji in kongres zamujajo uro in dolar manjkajo. Dohiteti moramo, kam gredo kriptovalute.

Community Enraged

Zaradi tega niza kritik na račun Bitcoin in drugih kriptovalut je skupnost hitro začela zanemarjati mnenja senatorja Warrena. Ari Paul, direktor tehnične službe Blocktower Capital, je izjavil, da je Warrenova uporaba družbenih omrežij veliko bolj škodljiva za okolje kot Bitcoin. Izjavil je:

Družbeni mediji porabijo več električne energije kot bitcoin. Za podnebne spremembe bi lahko naredili več, če ne bi tweetali.

Krakenov Dan Held je sarkastično predlagal ukinitev božičnih lučk zaradi njihove energije poročilo s strani Phys.org in še en tvit kritiziral Warrenovo hinavsko uporabo fosilnih goriv – namesto navideznih medijev – za udeležbo na sestankih.

Warrenove izjave so zadnji iz serije napadov, s katerimi se je Bitcoin soočil v zadnjih dveh mesecih. Nekdanji predsednik Donald Trump je nedavno kritiziral Bitcoin in dejal, da meni, da je Bitcoin “nekakšna prevara” v intervjuju za Bloomberg prejšnji teden.

Kaj menite o kritiki senatorke Elizabeth Warren na račun Bitcoin? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

China Arrests 1,100 People Allegedly Using Cryptocurrency to Launder Criminal Proceeds

Doge in Brooklyn: A Local Apparel Store Starts Accepting the Famed Crypto

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments