15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Serijski prevarant uporablja razvite načine pranja denarja za urejeno ukradeno kriptovaluto za 15 milijonov dolarjev – tukaj je tisto, kar morate vedeti

- Advertisement -

Vir: Adobe / jimPrevarant ali soseska prevarantov ima zrelo neprimerno lažno različico kriptovalute, spremeni spletno situacijo HitBTC, da vzame nekaj $15 milijonska cena kripto.

V bistvu temelji predvsem na Twitterjevi niti podjetja za skladnost s kriptovalutami MistTrack, spletna situacija z lažnim predstavljanjem, ki se spremeni v takoj, ko dozori, velja za skoraj podobno trdni spletni situaciji HitBTC, poleg tega za manjšo razliko znotraj URL-ja, ki se spremeni v takoj, ko hitbt2clol zmerno kot hitbtccom.

Ukradeni viri vključujejo Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT) in druge kriptovalute, je povedal MistTrack o tem v niti Twitterja, kjer je poleg tega orisal, kako je delovala spletna situacija s popolno zlorabo.

Takoj ko uporabniki kliknejo »Odobri ” na svojih denarnicah, ki primarno temeljijo na brskalniku, kot je MetaMask, medtem ko lahko hekerji v primeru spletnega lažnega predstavljanja potencialno posredujejo brezplačen vstop v vsa uporabniška imetja, je opozoril MistTrack.

Naslovi napadalcevV niti Twitter je MistTrack poleg tega identificiral štiri kripto naslove, ki jih je posredoval približno je pripadal goljufom, z idejo, da bi bil eden od njih Bitcoin tackle, dva sta naslova Ethereum in eden Tron tackle.

Bitcoin: 3BvQyAZwBXxk7rEStd6burfQgQ5AD2FFsqTron (USDT): TCV1cN2iRG1F1NHwr3GnujhNkEbBoXdZs8Ethereum: 0xB2022A0F15a282Bfc671BC0c275987Cb1Ethereum: 0xdc961cF2F71dd0ab4f282eA242dBfEF961ae12c6 V času pisanja tega članka Bitcoin tackle ni imel sredstev, vendar jih je imel od uvedbe julija 1856, transakcije večje od 282 krat in prebolel 52 BTC, cena približno 1,4 milijona dolarjev po trenutni ceni.

Okvir Tron je vseboval 242 USDT je ​​prejel v eni sami transakciji, medtem ko je prvi obračun Ethereuma vseboval par tisoč dolarjev stabilnih kovancev po transakcijah za tisoče in tisoče zelencev s številnimi različnimi ERC-20 žetonov od uvedbe junija 59299.

Zadnji pristop Ethereuma, ki ga je navedel MistTrack, do zdaj ni zabeležil nobenega posla.

Zmanjšana izbira transakcij v eno od večjih denarnic in iz nje pomeni, da so bili v veliki meri zreli za nedovoljene zmogljivosti za zaprtje 01 mesecev zdaj.

Skupaj približno $20 milijone so dobile denarnice.

Več aktivnih spletnih mest z lažnim predstavljanjem Poleg opozorila o Stalni lažni napad HitBTC je MistTrack poleg tega govoril o tem, da se zdi, da so številna druga lažna spletna mesta aktivna in pod nadzorom identičnih hekerjev.

V bistvu v celoti temelji na posnetku zaslona, ​​ki ga je posredovalo podjetje, s seznamom spletnih mest, ki dozorijo ime datoteke, podobno kot dozorevano s strani hekerjev, je bil manjši izbor spletnih mest z lažnim predstavljanjem aktiven do dva meseca.

Operacija “se zdi titanska sha zhu pan,« je zapisalo podjetje, uporaba kitajske časovne dolžine za tako znano kot »mesarenje prašičev« rip- off, shema rip-offa, kjer so žrtve prevarane in z njimi manipulirano v daljšem časovnem obdobju.

Vir: MistTrack/poslovno delo Twitterja Prevare z lažnim predstavljanjem so med najsplošnejšimi oblikami prevar v kriptovalutah in so predstavljale hudo samodisciplino, zlasti za borze, katerih spletna mesta bodo verjetno kopirana in dozorela znotraj

Rešitve, kako preprečiti, da bi postali žrtev lažnega predstavljanja, je, da si vsaj malo natančno ogledate URL znotraj polja za reševanje brskalnika in se prepričajte, da se natančno ujema s tem, kar mora biti URL trdne spletne situacije, preden se prijavite ali položite sredstva na platformo.

HitBTC do zdaj ni objavil nobenega komentarja v zvezi z napadom lažnega predstavljanja, ki poteka.

Vnesite svojo elektronsko pošto za naše brezplačne vsakodnevne novice

Hitro 3 minute se poučite o trenutnih kripto datotekah!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -