15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Šest ljudi, povezanih s kripto prevarami v višini 36 milijonov dolarjev, je...

Šest ljudi, povezanih s kripto prevarami v višini 36 milijonov dolarjev, je bilo aretirano, shema je delovala z več lokacij v Evropi

Six People Arrested in Connection to a $36M Crypto Scam That Operated From Multiple Locations of Europe

Oblasti v Nemčiji so sprožile obsežno operacija, ki je zaznamovala prefinjeno kripto prevara, kar je privedlo do aretacije šestih ljudi v različnih evropskih državah. Začetna poročila navajajo, da je takšna goljufiva shema ukradla več kot $ 36. virtualne valute posameznikov po Evropi.

Racije na Poljskem, v Severni Makedoniji in na Švedskem

Po poročanju The National News naj bi se preiskava nemške policije začela po tem, ko so domačini obtožili tolpo, da je prek lažnih spletnih trgovinskih platform v državi ukradla več kot 7 milijonov evrov (8,5 milijona dolarjev). , ki je spodbujal visok donos donosa od vlaganja v kriptovalute.

Pet od šestih oseb so oblasti v Bolgariji in enega v Izraelu priprle, je navedla tiskovna agencija. sodelovanje z Europolom. V okviru preiskave so bili tudi napadi na Poljskem, v Severni Makedoniji in na Švedskem.

Europol je izdal izjavo o tem, kako je delovala prevara z milijonskimi premoženjskimi sredstvi:

Kriminalna skupina je vodila vsaj štiri takšne trgovalne platforme profesionalnega videza, ki so žrtve vabile z oglasi v družabnih medijih in iskalnikih. Člani kriminalne skupine so se ob stiku z žrtvami prek klicnega centra, ki so ga ustanovili, predstavljali kot izkušeni posredniki. Osumljenci so z manipulirano programsko opremo prikazovali dobiček od naložb in motivirali žrtve, da vlagajo še več.

Poleg tega so organi pregona potrdili zaseg nepremičnin, nakita, luksuznih vozil, elektronskih naprav in 2 milijona evrov (2,4 milijona dolarjev) gotovine, domnevno povezane z mojstri prevara.

O žrtvah poročajo tudi v Španiji

Klicni centri, v katerih so prevaranti vodili svoje goljufive naložbene sheme, so imeli sedež v Bolgariji in Severni Makedoniji, večinoma pa so jih vodili izraelski državljani .

Oblasti tudi verjamejo, da so zločinci pral ukraden denar prek lupinarjev s sedežem v državah Evropske unije.

Toda obseg žrtve dosegle Španijo, kjer naj bi 300 pritožbe vložili ljudje, ki naj bi jih prevarali isti goljufi .

Kaj menite o lažni shemi, povezani s kripto nemške oblasti? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Elon Musk Impersonators Rake in $2 Million: Regulator Warns of Fake Giveaway Cryptocurrency Scams

Mecum Auctions Now Accepts Digital Currency Payments for Collector Cars

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments