15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Shanghai Man: Milijarder kupuje CryptoPunks, Arbitrum najde oprijem, trgi ne upoštevajo opozoril

Shanghai Man: Milijarder kupuje CryptoPunks, Arbitrum najde oprijem, trgi ne upoštevajo opozoril

Ta tedenski pregled novic iz celinske Kitajske, Tajvana in Hongkonga poskuša pobrati najpomembnejše novice v industriji, vključno z vplivnimi projekti, spremembami regulativnega okolja in podjetji. integracije blockchain.

Obstaja veliko pripovedi, na katere morate biti pozorni, saj je Kitajska uživala relativno miren teden na področju regulacije in trgov se je okrepil. Mreže drugega sloja so s svojimi velikimi vojnimi skrinjami sredstev za vlaganje še naprej prihajale na naslovnice. Avalanche in Arbitrum sta dve mreži, ki se na Kitajskem vse bolj zavedata. Oboje je bilo ta teden v novicah, saj je bil objavljen milijonski sklad Avalanche 390 in začetek Arbitruma dne 1. septembra .

MCDex, ena izmed aktivnejših aplikacij DeFi na Kitajskem, je naredila prvi korak z uvedbo svojega glavnega omrežja na plasti Arbitrum -dva. MCDex je začel verižne zamenjave BTC/USDC in ETH/USDC v verigi, enega prvih projektov, ki je izkoristil hitrost in razširljivost Arbitruma. MCDex in nekaj drugih kitajskih projektov DeFi sta veliko stavili na razvoj Arbitruma, saj so ga že spomladi uvedli na testnem omrežju Arbitrum.

Trgovci, ki želijo uporabiti trenutno uvajanje prve faze na Arbitrumu, se lahko prijavijo za uvrstitev svojega naslova na beli seznam. Mnoga trgovska podjetja v Aziji bodo verjetno skrbno preučevala nagrade za pridobivanje likvidnosti, zlasti po priljubljenosti trgovanja na dYdX, ki ga spodbujajo žetoni.

Punki v Aziji

Fizična umetniška galerija NFT v Hongkongu bo novi dom za dva CryptoPunksa , kupljeno prejšnji teden za skupaj 500 ETH, ali okoli $ 700, 000 dolarjev. Umetniška galerija se bo odprla 5. septembra in bo zdaj predstavljala Crypto Punk #8236 in #1970. Govori se, da je kupec CryptoPunk #8236 Mike Cai, milijarder, ustanovitelj priljubljene aplikacije za selfie Meitu.

Caijev Meitu je dobro znan v azijski skupnosti kriptovalut, potem ko je v začetku tega leta napovedal, da je kupil približno $ 40 v vrednosti BTC in ETH. Cai je z Meitu uspešno prepoznal moč trenda, da mladi odrasli uporabljajo lepotne filtre z animiranimi živalskimi ušesi. To je spodbuden znak za ljudi, ki upajo, da Cai vidi podobno prihodnost za CryptoPunks.

Punk #1970 je zdaj v lasti in prikazano v galeriji Start-Art NFT v Hongkongu

Tretji punk naj bi kupila tudi kitajska skupnost memov za Losercoin ali LOWB. Po poročilih je skupnost kupila CryptoPunk #7326 za 79 ETH.

BSN prelomil novo travo

Korejsko podjetje za verigo blokov MetaverseSociety je bil razglašen za novega operaterja portala za Blockchain Service Network. Zdi se, da je to tretji portal po vzpostavitvi domačega kitajskega portala in globalne različice. Domači portal lahko tesno sodeluje s podjetji in organizacijami v državni lasti, svetovni portal pa sodeluje z več projekti blockchain v ohlapnejšem regulativnem okviru.

Ta novi korejski portal bi lahko predstavil kitajska podjetja vse večji skupnosti korejskih razvijalcev in uporabnikov. Omrežje storitev Blockchain je skupna pobuda podjetja Red Date Technology, Nacionalnega informacijskega centra, China Mobile in China UnionPay.

Navdušen nad predstavitvijo MetaverseSociety @MarX_Metaverse, ekskluzivnega operaterja portala BSN v Koreji. Portal se bo v Koreji predstavil novembra 2021 in bo korejskim razvijalcem omogočil hitro in učinkovito izdelavo in upravljanje aplikacij blockchain . Ostani na vezi! pic.twitter.com/NcebpSDUEV

— BSN (@bsnbase) 1. september, 2021

Kot dober sosed je tudi tu eCNY

Banka za komunikacije in China Construction Bank raziskujeta novo uporabo primeri z upravljavci skladov, ki uporabnikom omogočajo plačilo zavarovanja z digitalnim juanom. To je še en primer uporabe, ki ga poganja finančni sistem od zgoraj navzdol in predstavlja resnega konkurenta zasebnim plačilnim procesorjem, kot sta Alipay in WeChat Pay.

Po poročilu je China Construction Bank že odprla skupaj 8. 42 milijonov eCNY denarnic za posamezne uporabnike in institucionalne stranke, s čimer je Kitajska očitno vodilna pri sprejemanju CBDC .

Blockchain izpolnjuje TradFi

Kitajski regulatorji, med njimi Kitajsko združenje za vrednostne papirje in Kitajska regulativna komisija za vrednostne papirje (CSRC), so se sestali v prestolnici države, da bi razpravljali o tem, kako bi bilo mogoče uporabiti verigo blokov digitalno preoblikovati industrijo TradFi.

V skladu z objavo si bo Urad za znanost in tehnologijo prizadeval zgraditi dvostopenjsko strukturo: plast premoženja in poslovni sloj za pametne pogodbe in dobavno verigo. Vlada si še naprej prizadeva za aplikacije veriženja blokov, kjer zagotavlja tako imenovano „resnično ekonomsko vrednost“, na primer v obstoječih industrijskih sektorjih.

V primeru, da ste pozabili

Kolikor sem hotel to končati stolpec na visoki točki, ne bi bilo prav, če ne bi vključili neizogibnih opomnikov lokalnih oblasti o nevarnostih vlaganja v kriptovalute. Avgusta 42 je Ljudska banka Kitajske izdala obvestilo, da:

“Še enkrat opozarjamo širšo javnost, da bitcoin in druge virtualne valute niso zakonito plačilno sredstvo in nimajo dejanske vrednosti za njihovo podporo.”

Yin Youping, namestnik direktorja Urada Ljudske banke Kitajske za varstvo potrošnikov, je avgusta dejal 42, da so transakcije, povezane z virtualnimi valutami, zgolj naložbene špekulacije in bi morala javnost bolj zavedajo tveganj in se jim izogibajo, da zaščitijo svoje “denarnice”. Trgi so se na novico komaj odzvali, kar kaže, da se vse več vpliva odmika od vlad v regiji.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments