13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Shanghai Man: Rudarji prepovedani, izmenjave usmerjene? Tukaj se dogaja

Shanghai Man: Rudarji prepovedani, izmenjave usmerjene? Tukaj se dogaja

Ta tedenski pregled novic s celinske Kitajske, Tajvana in Hongkonga poskuša pripraviti najpomembnejše novice v panogi, vključno z vplivnimi projekti, spremembami na področju zakonodaje in integracijami podjetniških blokov.

Kitajski predpisi, FACT ali FUD?

Običajno ta tedenska rubrika na široko pregleda ves razvoj, novice in celo trače iz Kitajske. Ta teden se je večina tem vrnila na novico, da se je v industriji zavihtelo še eno zatiranje, ki je grozilo, da bo trge zrušilo na popolnoma razcveten medvedji trg.

Zapuščanje min

Vse je bilo zabavno in zabavno, dokler ni sodba padla z vrha. Liu He, ki je podpredsednik kitajske vlade in član vsemogočnega osemčlanskega politbiroja, je vodil sestanek o preprečevanju in nadzoru finančnih tveganj. Med odločitvami je bilo zatiranje dejavnosti rudarjenja in trgovanja z bitkoini, ki je bodilo skozi srce vsakogar, ki je upal, da bo videl bolj odprto regulativno okolje. Takoj so se pokazali znaki, da razsodbe ne bodo sprejeli zlahka, saj je provinca Notranja Mongolija vzpostavila telefonsko linijo za poročanje, s katero so ljudje kršili ukaz.

BTC.TOP, eden največjih rudarskih bazenov na svetu, ki je poročal o 2,5% svetovnega hashratea, je takoj spoštoval z objavo, da zapira poslovanje. To ni ustavilo ustanovitelja družbe BTC.TOP Jiang Zhuo, da je na platformo za mikro blogiranje Weibo napovedal, da je Bitcoin orodje, ki bi ga Kitajska lahko uporabila za razbijanje monopola ameriškega dolarja v mednarodni trgovini.

Zahodni strokovnjaki iščejo odgovore

Vloga Kitajske v rudarski skupnosti je bila glavni vir nezaupanja med Vzhodom in Zahodom , nekateri Bitcoinerji trdijo, da bi morebitni nadzor Kitajske nad rudarsko skupnostjo lahko ogrozil sposobnost verige, da ostane v celoti decentralizirana. Zato so nekateri praznovali novico o prepovedi, misleč, da bo rudarska skupnost postala bolj razdrobljena. Ker pa Kitajska prepoveduje poslovanje, še ne pomeni, da bodo kitajska podjetja izgubila svoj prevladujoči položaj v tej panogi. Kot je poudaril partner Primitive Capital Dovey Wan, se mnogi rudarji preprosto pakirajo in selijo iz države. Registracija in osnova njihovega delovanja v regijah, kot so ZDA, Kazahstan ali celo Afrika, dejansko ne bi preprečila, da bi minirani BTC pripadal kitajskim rudarjem, temveč bi otežila dejansko sledenje centralizaciji omrežja.

Borze in trgovalne platforme do zdaj niso bile močno prizadete. Leta 2017, ko so bile borze prvič usmerjene v predpise, je bil učinek veliko večji, saj je bilo veliko vodilnih borz registriranih na Kitajskem. Danes imajo platforme sedež v drugih državah, imajo zunanje strežnike in skrbijo za veliko bolj raznolike uporabniške baze. Lokalne oblasti bodo imele veliko manj interesa posegati v te operacije, saj je vpliv na kitajsko družbo veliko manj očiten. Huobi je začasno prekinil trgovanje s terminskimi pogodbami za kitajske uporabnike, vendar ni videti, da bi to trajno spremenilo način njihovega delovanja. Futures platforma Bybit je razkrila, da do junija 15 zapira račune, registrirane s kitajskimi telefonskimi številkami, a ker je večina njihovih uporabnikov nekitajskih držav, bo negativni vpliv veliko manjši od tveganju, ki bi ga prevzeli z nadaljnjim služenjem kitajskim uporabnikom.

Privoščite si torto in jo tudi pojedite

To se zdi Kitajski zmagovalna situacija, saj se lahko približa svoji ogljično nevtralni cilji z zmanjšanjem količine rudnikov Bitcoin. Hkrati pa tudi utrjuje eCNY kot edino digitalno sredstvo v državi. Na koncu bodo dobički od rudarjenja in borz verjetno še vedno pritekali nazaj na celino, saj pisarne borz in rudarskih obratov verjetno ne bodo sledile strojni opremi iz države.

Ne pozabite na Hongkong

Hong Kong si prizadeva za prepoved trgovanja s kriptovalutami na drobno z napovedjo ukrepov to bi pomenilo minimalni prag približno milijon dolarjev za naložbe. Christopher Hui, hongkonški sekretar za finančne storitve in zakladnico, je zagovarjal zahteve in dejal, da verjame, da ščitijo vlagatelje, prepovedujejo tržne manipulacije in varujejo pred pranjem denarja in financiranjem terorizma. Odločitev bo zagotovo olajšala sledenje kriptovalutam v posebni upravni regiji in državljanom celinske Kitajske otežila izogibanje pravilom.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments