30.9 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Shanghai Man: Zanimanje za Bitcoin na Kitajskem upada zaradi zatiranja družbenih omrežij...

Shanghai Man: Zanimanje za Bitcoin na Kitajskem upada zaradi zatiranja družbenih omrežij in rudarjev

Ta tedenski pregled novic s celinske Kitajske, Tajvana in Hongkonga poskuša pripraviti najpomembnejše novice v panogi, vključno z vplivnimi projekti, spremembami na področju zakonodaje in integracijami podjetniških blokov.

Ta teden se je po burnih nekajtedenskih predpisih fokus Bitcoina usmeril v Miami in Latinsko Ameriko. Iskanja Bitcoinov v najbolj priljubljeni kitajski aplikaciji za družabna omrežja WeChat so se ustalila med 1-3 milijoni na dan, kar je močna razlika od vrhov nad 10 milijonov, ki so jih opazili konec maja .

Weibo in Baidu na pol izvlečeta čep

Baidu, kitajski prevladujoči iskalnik, je omejeval iskanja borz Binance, Huobi, in OKEx v začetku tedna. Običajno velika internetna podjetja delujejo pod budnim očesom vladnih in strankarskih uradnikov, zato je ta poteza nekoliko pričakovana. Filtriranje ključnih besed ni vedno najučinkovitejša rešitev, saj bi iskanja »Binance App Download« uporabnike še vedno vodila do zahtevane povezave. Treba je poudariti, da ima vlada v teh primerih omejena pooblastila, saj je večina teh velikih borz, zlasti Binance, registriranih v drugih državah in ima omejeno fizično prisotnost na Kitajskem.

Učinkovitejše je bilo utišanje računov vplivnih kriptovalut na platformi za mikroblogiranje Weibo. Kot poroča Cointelegraph, je bilo vsaj ducat računov začasno ustavljenih s sporočilom, da so kršili ustrezne zakone in smernice. To lahko veliko bolj strezni vpliv na kitajsko skupnost kriptovalut, saj so vplivneži pogosto glavni vir informacij, zlasti za uporabnike, ki nimajo dostopa do tradicionalnih zahodnih platform socialnih medijev.

Zahodna pokrajina ruši vrata rudarjem

9. junija je okrajna vlada na zahodu Xinjianga izdala “obvestilo o takojšnji ustavitvi rudarskih podjetij z virtualno valuto.” Poročilo je napovedalo, da morajo podjetja, ki se ukvarjajo z rudarjenjem digitalnih valut, proizvodnjo ustaviti do 14. ure 9. junija in o prekinitvi poročati lokalni komisiji za reforme. To je povzročilo znaten padec moči globalnega zgoščevanja, pri čemer se je Ant Pool, ki ga podpira Kitajska, zmanjšal za več kot 30%. V zadnjem mesecu je prišlo do številnih predpisov proti rudarskim podjetjem, ko se Kitajska pripravlja na izpolnitev ciljev glede emisij ogljika. Rudarji se še vedno trudijo, da se prilagodijo novim predpisom, mnogi pa se usmerjajo v bolj popustljive države, kot je sosednja Kazahstan.

V njem za tehnologijo

Denarni organ Singapurja je sporočil, da je prejel

aplikacije za kripto plačila in licence za izmenjavo. Singapur je običajno mesto za stalno prebivališče kitajskih podjetij, saj je v njem uspešen FinTech sektor, vendar ostaja blizu celine, tako v smislu zemljepisa kot kulturnih vezi. Eno od razkritih podjetij je bil internetni velikan Alibaba. Alibaba je na Kitajskem prišla pod drobnogled zaradi posojilnih praks, zato ni presenetljivo, da bodo morda Alibaba in druga kitajska podjetja želela razpršiti svojo finančno ponudbo v drugih regulativnih regijah.

Pospeševanje hitrosti sprememb

Kitajsko visoko ministrstvo za industrijo in informacijsko tehnologijo je 7. junija izdalo smernice o pospeševanje uporabe tehnologije veriženja blokov v industrijskem sektorju. Cilj je bil 2025 leto, v katerem bi blockchain moral prodreti na področja, kot sta upravljanje dobavne verige in sledljivost za mednarodno konkurenčna podjetja. To bo zanimivo za številne javne in zasebne verige, ki se lahko razvijejo v okviru kitajskega regulativnega okvira. Kljub temu, da se kriptovalute soočajo z močnimi reakcijami, se kitajska vlada ni umaknila upanju, da bo blockchain gonilo gospodarske rasti v državi.

Za tiste, ki želijo bolje razumeti ambicije Kitajske na tem področju, je BSN, ki ga podpira vlada, gostil spletni seminar o prizadevanjih Kitajske v novih tehnologijah. Kitajska tehnološka strokovnjaka Winston Ma in Paul Schulte sta pokrivala številne teme, vključno z blockchainom, digitalnimi valutami centralnih bank in celo nekaterimi spornejšimi geopolitičnimi vprašanji. Človek Cointelegraph-a v Šanghaju je bil sam na zmernem mestu, nepristransko je pazil na stvari.

Banka pri njem

Denarna uprava Hongkonga je 8. junija objavila “Fintech 2025 “strategija za izboljšanje raziskav o digitalni valuti centralne banke. Hongkong monetarna uprava sodeluje z Inovacijskim vozliščem Nacionalne banke za poravnavo in obračun, da bi digitalno valuto centralne banke pripeljala na maloprodajo. To območje je zanimiv prostor za opazovanje, da ugotovimo, kako bo e-HKD podoben e-CNY in kaj to pomeni za finančno prihodnost regije.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments