15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain „Sidequests“, sponzorstva in e-športi, saj protokoli DeFi razmišljajo o pridobivanju uporabnikov

„Sidequests“, sponzorstva in e-športi, saj protokoli DeFi razmišljajo o pridobivanju uporabnikov

Eden najbolj nerešljivih problemov v decentraliziranih financah (DeFi) se morda sooča s prizadevanji celotnega ekosistema, saj se vse večje število protokolov začenja ustvarjati s svojimi prizadevanji za oglaševanje in ozaveščanje.

Samodejno tržni ustvarjalec Uniswap je v torek napovedal sodelovanje s skupino esports Team Secret. Financiran iz programa Uniswap Grants, bo Uniswap postal uradni sponzor ekipe v zameno za $ 112, 500. V objavi v spletnem dnevniku Team Secret je dejal, da bo “razvijal ekskluzivne vsebine in esports aktivacije” za skupnost Uniswap ter pomagal Uniswapu doseči novo bazo uporabnikov.

Potovanje ekipe Secret na Luno

Z veseljem pozdravljamo našega novega partnerja @Unizwap to the Secret Fam!

Decentralizirana tehnologija Uniswap-a utira pot v svetlejšo prihodnost v kripto. Za HODLerje in tiste, ki vodijo v vodstvo 2: 0 v finalu

https://t.co/HF1vCHAbii pic.twitter.com/6nNZvGeP31

– Team Secret (@teamsecret) 1. junija, 2021

“Prvič v zgodovini DAO sponzorira esports ekipo? Ne bo zadnji, «je opisano v opisu stroškov na strani donacij Uniswap-a.

Uniswap ni edini projekt, ki išče nekonvencionalne načine za spodbujanje rasti. Prej v torek je platforma za sledenje in upravljanje DeFi Zapper predstavila sistem nagrajevanja “quest”, s katerim lahko uporabniki preizkusijo različne funkcije. Trenutna dnevna naloga je odpreti spletno stran, medtem ko se tedenske naloge osredotočajo na dodajanje / odstranjevanje likvidnosti iz protokolov in zamenjave premoženja. Z dokončanjem misije uporabnikom omogočite izkušnjo, ki jo lahko sčasoma uporabite za “dvig nivoja” in zaslužek nenemogljivih žetonov (NFT).

“Cilj je narediti DeFi dostopnejši. Tradicionalno so bile finance od nekdaj strašansko dolgočasne,” je dejal ustanovitelj Zapperja Seb Audet. Nadaljeval je:

“Večina ljudi se je povezala, da verjame, da je to preveč zapleteno in ne najbolj vznemirljivo. Želimo spremeniti ta scenarij. Če imamo nekaj bolj zabavnega, tudi bolj dostopen. “

Sistem spominja na Rabbithole, zagon, namenjen spodbujanju globoke udeležbe s protokoli DeFi. Pozno 2020 je skupno število naslovov, ki so komunicirali s protokolom DeFi, počilo milijon, vendar je ustanovitelj Rabbitholeja Brian Flynn opozoril, da te številke ne bi smeli razlagati kot znak hitro rastočega uporabnika base.

“Dejansko je število edinstvenih uporabnikov samo 10 – 15% OD TEGa. To je resnična metrika, ki je pomembna, «je Flynn povedal za Cointelegraph.

Pobudi Uniswap in Zapper dokazujeta, da se projekti znajdejo v iskanju uporabnikov. Predvsem protokoli, kot je Uniswap, imajo ogromne zakladnice, ki jih je mogoče uporabiti, pa tudi skupnost udeležencev decentralizirane avtonomne organizacije (DAO), ki lahko priporočajo pobude – en neuspešen predlog na forumih za upravljanje Uniswap-a je bil nakup oglasa Super Bowl.

Čeprav so oglaševalski vložki v pravem času lahko oddaljeni, več projektov išče manjše sponzorstvo in ciljno umestitev. DeFi-usmerjena publikacija The Defiant je pred kratkim razkrila prevzem ozadja Aave, Uniswap pa sponzor podcasta Bankless DeFi.

– The Defiant (@DefiantNews) 1. junija, 2021

Vse je del širše prizadevanje, da bi DeFi postal bolj dostopen, razumljiv in prijeten.

“DeFi se je boril, ker je na vstopu toliko trenja. Veliko je žargona DeFi + naučiti se morate vseh osnov web3 (povezovanje denarnice, bencin, preklic transakcij itd.) …), “je dejal Audet. “Pri tem želimo pomagati tako, da postane bolj zabavno in proaktivno. Učenje ne bi smelo biti tako zahtevno.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments