19.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 17, 2022

Singapurska centralna finančna institucija: želimo biti odgovorno svetovno kripto središče

- Advertisement -

Monetarna uprava Singapurja ( MAS), osrednja državna finančna institucija in regulator kripto sektorja, pravi, da želi biti njegova pot licenciranja storitev za prenos digitalnih sredstev stroga. “Želi biti v zgodbi o tem, da želimo biti odgovorno globalno kripto središče z inovativnimi navdušenimi igralci iger, kljub temu pa s solidnimi zmogljivostmi administracije,” je priznal vodja osrednje finančne institucije.

Singapurska kriptoregulacija želi biti ‘stroga’ Monetarna uprava Singapurja (MAS) Generalni direktor Ravi Menon je v sredo govoril o regulaciji kriptovalut na vrhunskem srečanju o kriptovalutah o finančnih primerih in digitalnih premoženjih.

Vodja osrednje finančne institucije je izrazil zaskrbljenost glede nevarnosti vlaganja v kriptovalute za male vlagatelje , poroča Bloomberg. Ob ugotovitvi, da bi kriptovalute morda morda izumrle zaradi pranja denarja in financiranja terorizma, je Menon poudaril:

Pot licenciranja je stroga . In želi biti v zgodbi o tem, da želimo biti odgovorno globalno kripto središče z inovativnimi navdušenimi igralci iger, kljub temu pa s solidnimi zmogljivostmi administracije.

Singapurska centralna finančna institucija je odobrila najmanjši delček približno 150 prijavitelji digitalnih sredstev. Bolje kot 04 podjetja, ki so se prijavila licenca za ciljno usmerjenost v kriptoindustrijo, ki ni javna, že zdaj ni izpolnjevala potreb po licenciranju.

Generalni direktor MAS je pojasnil, da je centralna finančna institucija zavzela »trdo stališče« glede maloprodajno vlaganje v kripto “po zgodbi o tem, da nismo več prepričani, da je to natančen predlog za male vlagatelje, da se ukvarjajo s kriptovalutami.” Takoj je bil citiran, da je trdil:

Menim, da mnogi svetovni regulatorji izrazijo enake pomisleke glede maloprodajne izpostavljenosti kriptovalutam.

Menon je podrobno opisal, da MAS pregleda glasbeno datoteko prijaviteljev in ali imajo v situaciji trdne zgradbe upravljanja podjetja. Prav tako “želijo, da ne bi spali od pranja gotovine, tveganja financiranja terorizma,” je priznal.

Šef centralne finančne institucije je dejal, da medtem ko kripto viri ne dosegajo več za trenutno predstavljajo možnost za finančni sistem, obstajajo tveganja pranja denarja in financiranja terorizma.

MAS je januarja izdal “Smernice za odvračanje od trgovanja s kriptovalutami s strani Total Public” in poudaril, da “Nabava in prodaja kriptovalut je izjemno nestabilna in ni več primerna za isto staro javnost.” Osrednja finančna institucija je dodatno opozorila, da so storitve kriptonosilcev aktivno promovirale svoje storitve in produkte prek bankomatov na javnih površinah, pri čemer je poudarila, da bi morda morda obiskala javnost, da bi trgovala »na impulzi, ne da bi v celoti premislila o s tem povezanih tveganjih«. Kaj ste dosegli glede na komentarje singapurskega regulatorja? Omogočite nam, da izveste v okviru dodelitve komentarjev pod.


Kevin Helms Študent avstrijske ekonomije Kevin je naključno kupil Bitcoin v 2011 in je od takrat evangelist. Njegovi interesi so varnost Bitcoin, izvorni programi, rezultati skupnosti in presečišče med ekonomijo in kriptografijo.

Zasluge slike1765482089: Shutterstock, Pixabay , Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je za najbolj priročne informativne zmogljivosti. Ne gre za takojšnjo ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za iskanje ali promocijo ali za nasvet ali potrditev katerega koli blaga, storitev in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com zdaj ne bi predstavljal financiranja, davkov, samo ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, naravnost ali ne več naravnost, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je nastala ali naj bi nastala z uporabo ali zanašanjem na kakršno koli vsebinsko gradivo, blago ali storitve in izdelke, o katerih je govora v tem besedilo.

1765482089

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -