2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Singapurski CBDC, osredotočen na maloprodajo, za varovanje pred zasebno izdanimi stabilnimi kovanci

Singapurski CBDC, osredotočen na maloprodajo, za varovanje pred zasebno izdanimi stabilnimi kovanci

Maloprodajni CBDC bo razvit v partnerstvu z zasebnimi subjekti, kar bi »bilo digitalni ekvivalent današnjih bankovcev in kovancev«.

992

Skupni ogledi

00

Skupaj deleži

Retail-focused Singaporean CBDC to hedge against privately issued stablecoinsRetail-focused Singaporean CBDC to hedge against privately issued stablecoinsRetail-focused Singaporean CBDC to hedge against privately issued stablecoinsRetail-focused Singaporean CBDC to hedge against privately issued stablecoins

Monetarna uprava Singapurja (MAS) je okrepila prizadevanja za raziskovanje in razvoj digitalne valute centralne banke (CBDC) za maloprodajno uporabo v okviru pobude Project Orchid.

Po besedah ​​generalnega direktorja MAS Ravija Menona bo singapurski maloprodajni CBDC razvit v partnerstvu z zasebnimi subjekti, kar bi “bilo digitalni ekvivalent današnjih bankovcev in kovancev.”

Menon je v govoru na Singapurskem FinTech Festivalu poudaril prednosti maloprodajnih CBDC-jev pri pomoči hitrejšim in varnim spletnim transakcijam ter izgradnji vključujočega plačilnega ekosistema.

Prav tako meni, da lahko izgradnja notranjega maloprodajnega CBDC zmanjša prirojena naložbena tveganja pri poslovanju z zasebno izdanimi stabilnimi kovanci ali tujimi CBDC v plačilnem okolju Singapurja:

»Digitalni singapurski dolar, ki ga izda MAS, ki je skladen s potrebami digitaliziranega gospodarstva, bi lahko na neki način ublažil to tveganje. Toda izdajanje maloprodajnega CBDC ni enostavna odločitev.”

Menon je opozoril, da če bi ljudje imeli večino svojih sredstev v obliki digitalnih singapurskih dolarjev, centralne banke ne bi mogle zagotoviti zadostnih posojil:

»Vendar lahko ta tveganja verjetno obvladujemo tako, da oblikujemo maloprodajni CBDC s smiselnimi zaščitnimi ukrepi, kot so zaloge in omejitve pretoka za količino digitalnih singapurskih dolarjev, ki jih lahko kdorkoli položi pri MAS.«

MAS je pred tem eksperimentiral z veleprodajnimi CBDC-ji pod imenom Project Ubin, katerega cilj je bil identificirati različne primere uporabe pri čezmejnih plačilih. Pobuda je povzročila zagon Partior, medbančnega klirinškega in poravnalnega omrežja, ki temelji na blockchainu, ki so ga skupaj ustanovili DBS Bank, JP Morgan in Temasek.

Po mnenju Menona bo Singapur olajšal regulativne peskovnike na podlagi obstoječih okvirov za tržno testiranje dejavnosti z nizkim tveganjem v vnaprej določenem okolju.

»Z dejavnostmi, ki temeljijo na kriptovalutih, gre v bistvu za naložbo v bodočo prihodnost, katere oblika trenutno ni jasna.«