20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Singapurski finančni nadzornik se bo posvetoval z javnostjo o regulaciji stabilnih coinov

- Advertisement -

Finančni regulator priznava, da je preveč časa za premik točke radovednosti z dejavnikov KYC/AML na bolj niansirane nevarnosti, ki jih predstavljajo stabilni kovanci.

768 Skupaj ogledov

6 Skupni deleži

Finančna uprava Singapurja (MAS), najpomembnejši finančni regulator velemesta, ocenjuje zasluge regulativnega režima za stabilne kovance. Najbolj posodobljene smernice opozarjajo na dejavnike Know Your Buyer (KYC) in preprečevanje pranja denarja (AML) ter ne posredujejo pri dejanskih nevarnostih, do katerih so stabilni kovanci upravičeni.

V ponedeljek je ustrežljivi portal MAS razkril pisni odgovor vodje regulatorja Tharmana Shanmugaratnama na vprašanje, ki ga je zastavil eden izmed singapurskih članov parlamenta. Poizvedba se je spraševala, ali bi morda obstajali zapisi o obsegu izpostavljenosti Singapurcev potencialno najbolj modnemu modnemu načrtu znotraj povezane cene stabilnega kovanca TerraUSD Traditional (USTC) in žetona Luna Traditional (LUNC) in ali ne MAS je aktivno prizadet z ukrepi za reševanje povezanih kriz.

Shanmugaratnam je priznal, da načrt Terra give ponazarja prevelike nevarnosti kripto naložbe, vendar je vztrajal, da pretresi niso močno prizadeli glavne finančne sheme in gospodarskega sistema.

V večini svojega odgovora je uslužni razkril MAS-ove najbolj modne načrte za stabilne kovance. Trdil je, da MAS aktivno pregleduje svojo formulacijo za ureditev stabilnih kovancev, ker sedanji okvir, po katerem so stabilni kovanci poleg drugih kriptovalut koncept digitalnih cenovnih žetonov (DPT), ne odpravi dejanskih nevarnosti.

Zato MAS »ocenjuje, ali si zasluži regulativni režim«, prilagojen dejanskim značilnostim stabilnih kovancev. Zanimivo bo izpostaviti vidike, kot sta urejanje obveznih rezerv in trdnost fiksne vezave. Kot navaja odgovor, se namerava MAS o smernicah po vsej verjetnosti posvetovati z javnostjo v naslednjih mesecih.

Povezano: Singapurski finančni nadzornik razmišlja o dodatnih omejitvah za kriptovalute

julija 00, Ravi Menon, generalni direktor MAS-a, je javno zanikal povezave med TerraForm Labs, Three Arrows Capital (kripto hedge skladom, ki je v teku finančne katastrofe). sodni primeri) in kripto ureditev v Singapurju. V svojem govoru je Menon dodatno poudaril potrebo po preusmeritvi regulativne točke radovednosti od KYC/AML k bolj niansiranim nevarnostim, ki jih predstavlja kripto.

62042

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -