15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Skrbniške storitve, ki temeljijo na Španiji, poročajo o lastništvu kripto sredstev v...

Skrbniške storitve, ki temeljijo na Španiji, poročajo o lastništvu kripto sredstev v skladu z osnutkom novega zakona

Spain Based Custodial Services to Report Ownership of Crypto Assets, According to New Law Draft

Nov osnutek zakona je bil pravkar odobren danes bi finančna komisija španskega kongresa poskrbela, da španske skrbniške službe poročajo o lastništvu kriptovalut v upravljanju. Cilj zakona, ki je bil nekaj časa v Kongresu, je zapolniti vrzel v zakonodaji, ki je nekaterim uporabnikom omogočila, da zaobidejo zahteve in se med tem izognejo plačilu davkov.

Skrbniške službe s sedežem v Španiji bi morale prijaviti lastništvo premoženja

Skrbniške storitve tretjih oseb s sedežem v V skladu s predlogom zakona, ki ga je v sredo potrdila finančna komisija španskega kongresa, bi morala Španija poročati o lastništvu svojih strank in o vseh operacijah z njimi. Zakon z naslovom “Preprečevanje in boj proti davčnim goljufijam” bi postavil obvezno poročilo o vseh skladih kriptovalut v teh institucijah, vključuje pa tudi posameznike ali institucije, povezane z začetno ponudbo kovancev v mešanici.

Do zdaj tem institucijam ni bilo treba prijaviti nobene svoje dejavnosti davčnim organom, odgovornost za to pa so bili dejanski lastniki kriptovalut. Trenutna zakonodaja določa, da morajo uporabniki prijaviti imetja več kot 50 , 000 evrov v kriptovaluti, pa tudi vsi dohodka od trgovanja z njimi.

Zakon vključuje tudi izmenjave kriptovalut na tem področju, zato bi morale vse borze kriptovalut s sedežem v Španiji sporočiti tudi identiteto svojih stranke in poslovanje vsakega od njih davčnim organom. Osnutek zakona, ki je bil sprejet z 21, je glasoval zanj in 14 proti, bo zdaj šel v senat, da ga odobri oz. vrženo.

Spremembe pa ne zadevajo le regulacije kriptovalut. Davčni organ določa tudi nove omejitve zneska, ki ga lahko rezidenti Španije dobijo kot gotovinska plačila, in ga zniža na 1 000 evrov za podjetnike in strokovnjake, in do 2, 500 evrov za druge.

Trda drža na kripto

To je še eno novo pravilo, ki dopolnjuje že tako trdno stališče, da so se španske vlade in njeni zakonodajalci prijavili za zadeve, povezane s kriptovalutami. V začetku tega meseca je španska vlada podpisala tudi kraljev odlok, s katerim so morale borze in podjetja za skrbništvo kripto valut pripraviti poročilo o vseh svojih transakcijah s kriptovalutami, da bi svoje podatke delile z blokom držav Evropske unije. Ta uredba vključuje tudi poročanje organom o kakršnih koli “sumljivih” transakcijah.

Kaj menite o predlogu zakona, odobrenem v Španiji? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Federal Reserve Bank President Says Most Cryptocurrencies Are Worthless

Ontario Securities Commission Snuffs out Crypto Exchanges, Poloniex Targeted for Flouting Compliance

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, ki bi nastala ali bi domnevno nastala zaradi uporabe ali zanašanja na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments