15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Skrbništvo nad kriptovalutami daje komercialnim bankam oporo na trgu

Skrbništvo nad kriptovalutami daje komercialnim bankam oporo na trgu

Skrbniške storitve niso najbolj prepričljiv kotiček kripto ekosistema, vendar 21 Rešitve za shranjevanje in hrambo digitalnih sredstev iz prvega stoletja so ključne, če želimo, da kriptovalute dosežejo široko uporabo.

Iz tega razloga je nedavno sporočilo družbe Cowen Inc., da 103 – Omeniti velja letna ameriška investicijska banka, ki želi imeti kripto v imenu upravljavcev premoženja in hedge skladov, še posebej v povezavi s podobnimi izjavami tradicionalnih bančnih velikanov, kot sta Bank of New York Mellon in Deutsche Bank v začetku tega leta.

Ali je prezgodaj govoriti o tem kot o gibanju? “To je absolutno trend,” je za Cointelegraph povedal Raphael Polansky, direktor podjetja Boerse Stuttgart Digital Ventures GmbH.

Tradicionalne bančne velikane, kot je Wells Fargo, ki je prav tako napovedal, da bo začel ponujati kripto storitve svojim premožnejšim vlagateljem, stranke spodbujajo k poslu, ki si želijo povečati svoje kripto in žetonske dejavnosti. “Te stranke prav tako še niso pripravljene zaupati tistim pionirskim fintech podjetjem s trimestnimi milijoni zneskov,” je pojasnil Polanski in dodal: “Želijo si zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja, ki ga poznajo že desetletja, in to so še vedno tradicionalne banke. “

” Da, več banke bodo nudile skrbniške storitve, «je napovedal Michael Gofman, docent za finance na Univerzi v Rochesterju. Kot da bi gradili hišo, kjer je “skrbništvo temelj,” je dejal za Cointelegraph. Večina uporabnikov se funkcije skrbništva komaj zaveda, ključnega pomena pa je, če bo hiša zdržala.

Matthias von Hauff, izvršni direktor banke TEN 31 fintech, je za Cointelegraph povedal : “Tiste jurisdikcije s trdnim finančnim regulativnim režimom na splošno začenjajo razumeti pomen zagotavljanja trdnega regulativnega okvira za skrbništvo nad kripto.” Tudi on pričakuje, da bodo v skrbniški prostor vstopile bolj tradicionalne banke.

Odpirač vrat?

Zanimanje zapuščenih bank za skrbništvo nad kripto lahko na prvi pogled izgleda presenetljivo. Pristojbine navsezadnje niso donosne; Provizije za skrbništvo Coinbase na primer znašajo približno 50 baznih točk na letni ravni. “Z njimi [i.e., the banks] ne bodo zaslužili veliko denarja,” je opazil Gofman. Toda banke ga lahko vidijo kot nekakšnega voditelja izgub, ki institucijam omogoča, da novim skrbniškim strankam prodajo dodatne – in bolj donosne – storitve, kot je kripto trgovanje.

Številni ponudniki do zdaj so bili ponujanje storitev tako rekoč brezplačno, je poudaril von Hauff, medtem ko je skrbništvo nad kripto “popolnoma logično” odpiralo vrat “za široko paleto možnosti navzkrižne prodaje,” in dodal: “Podobno je, kot da bančnim strankam ponudite brezplačne račune za preverjanje. Najprej izgubite denar, vendar imate stranko, ki ji lahko ponudite najrazličnejše finančne produkte. «

Prav tako banke zagotovo budno spremljajo naložbe Fidelity, vzajemni sklad colossus, ki je leta 2019 uvedel institucionalno skrbništvo nad kripto in je oktobra razširil pokritost digitalnega premoženja na Azijo. Njegova skrbniška dejavnost Bitcoin (BTC) je bila “neverjetno uspešna,” je decembra za Barron’s povedala izvršna direktorica Fidelity Abigail Johnson in dodala:

“Če bi me vprašali v na začetku, če bi mi ali kdo dal prednost skrbništvu nad Bitcoinom, bi rekel, “nikakor, mislim, to je nekako nasprotno od vsega,” v resnici pa je, da ga potrebujete, ker če ste posameznik, ki najame svetovalca in želite sestaviti nepremičninski načrt, dejansko potrebujete nekoga, ki bo skrbel za vaš Bitcoin. «

Ali bodo banke nadomestile fintechs ?

Z izjemo Fidelity, zunanjega podjetja, je podjetje za skrbništvo kripto res začelo cveteti 2019, ki ga vodijo fintech podjetja. Toda zdaj, ko bodo bolj uveljavljene banke vstopile v areno, bi se lahko njeno težišče premikalo.

„Ne bi rekel, da bo prvi finančni interes za ta sektor vedno nadomestil tradicionalne finančne institucije, vendar se bo z vstopom v ta prostor konkurenca za stranke zagotovo povečala, «je za Cointelegraph dejal Sean Stein Smith, docent za ekonomijo in poslovanje na Lehman College. Možno je, da se nekateri demografski podatki dejansko raje ukvarjajo s fintech-i kot s tradicionalnimi komercialnimi bankami, je dodal.

Moral bi biti prostor za partnerstva med bankami in fintech-i, je dejal Polansky. “Na trgu predvidevamo veliko strateških potez, kjer bodo tradicionalne banke vlagale v skrbnike kripto, namesto da bi oblikovale lastne rešitve.”

Banke običajno niso v ospredju, ko prihaja do sprejemanja novih tehnologij, je poudaril von Hauff, zato ni presenetljivo, da je večina bank to konkurenčno situacijo sprva prepustila fintech podjetjem. Zdaj se zdi, da jih začenjajo dohitevati. «

Tudi narava skrbništva nad kripto se lahko kmalu spremeni, še posebej, ko se kriptoindustrija iz dokaznega dela preusmeri v dokazno protokolov za potrjevanje transakcij z vložki in ko postajanje vlog postaja bolj običajna, je Gofman dejal za Cointelegraph. Če uporabnik stavi na kriptovaluto, na primer Ether (ETH), ki omrežju pomaga pri preverjanju blokov v svojem protokolu, lahko ta delež pričakuje donosnost naložbe – npr. 6,7% nad 365 – dnevno obdobje.

Kdo pa bo sledil, zavaroval in dokumentiral vsa ta dodatna sredstva? “V prihodnosti bodo morali vsi poskrbeti za vložke,” je napovedal Gofman, “vendar tega ne bo mogel storiti vsak skrbnik.” Lahko postane provinca manjših specializiranih podjetij za kripto skrbništvo.

Medtem se dogodki hitro premikajo, Polansky pa pričakuje, da bo kripto skrbništvo v veliki meri spremenjeno v naslednjih treh do štirih letih. “Hitrost, s katero različna podjetja gradijo skupno infrastrukturo, je neverjetna.” Poleg vseh novih udeležencev na trgu bi lahko predpisi oblikovali tudi prihodnje skrbniške posle, je dejal za Cointelegraph in dodal:

“Združite te učinke in videli bomo mrežo veliki igralci s podobnimi cenami si delijo trg in otežujejo vstop novim konkurentom. “

To bi moralo biti plus za uporabnike kripto, ki bodo dostopni, dostopne storitve. Poleg tega Polansky predvideva “interoperabilnost skrbnikov”, ki strankam omogoča, da “lažje premikajo žetone in kriptovalute med ekosistemi.”

Kaj pa skrbniške storitve za vsakodnevne vlagatelje?

Nedavne napovedi so se osredotočale na rešitve kripto skrbništva za institucije, ne za posamezne vlagatelje, vendar to ni tako presenetljivo, saj imajo institucionalni igralci in stranke zasebnega bančništva preprosto več sredstev , je dejal Stein Smith in dodal: “Z vidika poslovnega modela je logično, da najprej ponudimo storitve najbolj dragocenim strankam.”

“Maloprodajne stranke tega ne potrebujejo,” je dodal Gofman. Zasebni ključ lahko napišejo na list papirja in ga shranijo v sef. Za prijavo davkov sploh ni potrebna. Za institucionalne vlagatelje pa je druga zgodba. Dejansko so v ZDA kvalificirani vlagatelji z $ 150, 000 ali več sredstev jih mora imeti pod nadzorom “usposobljenega skrbnika.”

To ima nekaj smisla, je nadaljeval Gofman. Resnično ne želite, da bi direktor podjetja imel zasebne ključe za naložbo podjetja v BTC v višini milijarde dolarjev. Čeprav izvršni direktor verjetno ne bo z zasebnim ključem pobegnil na Kajmanske otoke, je bolje, da ga shranite pri uveljavljenem finančnem skrbniku.

Rešitve skrbništva na drobno zaostajajo glede uporabe in funkcionalnosti, je dejal Polansky in ne pričakuje, da se bo to spremenilo. “Ostali bodo veljavna možnost za tiste, ki jih želijo uporabljati, vendar ne bodo prevzeli trga.”

Kripto v pokojninskih skladih?

Vse skupaj je lahko dejstvo, da finančni težkokategorniki, kot so Fidelity, BNY, Deutsche Bank, Northern Trust, DBS Bank in drugi, lahko skrbništvo nad digitalnimi sredstvi. svetu, in lahko bi pričakovali, da bi lahko celo pokojninski skladi kmalu imeli kripto premoženje.

„Vključevanje Bitcoina in kripto v načrtovanje upokojitve dejansko že poteka z uporabo samostojnega upravljanja IRA, «je za Cointelegraph povedal Stein Smith. “Zaradi povečanega zanimanja in vključevanja kripto v tradicionalne skrbniške in druge finančne storitve je logično, da bodo Bitcoin in drugi kripto postali sestavni del procesa načrtovanja upokojitve.”

Povezano: Bitcoin v bilanci privlači negativne pozornost s strani antikripto bank

Skrbništvo je velika stvar, je dejal Gofman, osnova za zgradbo kriptovalut, in četudi bodo provizije za skrbništvo še vedno razmeroma nizke, “1% od 1 bilijona dolarjev še vedno predstavlja veliko denarja.” Neprofitne organizacije, pokojninski skladi in drugi institucionalni vlagatelji pa morajo imeti varne in zaupanja vredne skrbniške storitve, če bodo vlagali v kriptovalute.

„Velik razlog, da so se institucionalni vlagatelji jasno izognili kripto do zdaj je vprašanje skrbništva, «je aprila za Cointelegraph povedal Campbell Harvey iz univerze Duke in dodal:» Niso imeli mehanizma za shranjevanje zasebnih ključev. Niso hoteli prevzeti zaporne nevarnosti. ” Zdaj pa so na voljo številne rešitve.

)

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments