-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Slavne osebnosti v veliki meri sprejemajo NFT

Slavne osebnosti v veliki meri sprejemajo NFT

Trg nezamenljivih žetonov (NFT) raste. Glede na novo poročilo analitične platforme DappRadar je obseg trgovine NFT narasel preko $ milijard v tretjem četrtletju 2010, kar je sedemkrat več kot v prejšnjem četrtletju. Čeprav pomemben del tega dejanja izvira iz pobeglih uspešnic, kot so NBA Top Shot, CryptoPunks in igralna platforma Axie Infinity, se primeri uporabe NFT hitro širijo, saj ustvarjalci prepoznavajo njihov potencial.

V ne preveč- V daljni preteklosti so slavne osebnosti, ki so želele izkoristiti rastoče kriptoscene, imele le malo možnosti. Večinoma so bili omejeni na šiling začetne ponudbe kovancev (ICO) ali vlaganje lastnega denarja v startup, ki se jim je zdel obetaven. Zahvaljujoč NFT pa lahko zdaj izkoristijo svojo zvezdniško privlačnost z izdajo iskanih digitalnih zbirateljskih predmetov, ki predstavljajo skoraj vse: umetniška dela, albume, menjalne karte ali blago. S temi žetoniziranimi zbirateljskimi predmeti se lahko nato trguje na prostem trgu med oboževalci in vlagatelji.

Povezano:

Ko dolarji naletijo na hype: Največji NFT uspešnici zvezdnikov

Glasbena industrija je popoln poligon za NFT

Od glasbenikov in športnikov do igralcev in supermodeli, ugledne zvezdnice so zaposlene s kovanjem in dražbo vrtoglave palete sredstev in blaga, ki temeljijo na blockchainu, ki so všeč digitalno podkovani množici. Preko NFT se lahko javne osebe povežejo z oboževalci na digitalnem področju in odprejo nov tok prihodkov v kupčiji.

V začetku tega leta je kanadski glasbenik Grimes prodal skoraj 6 milijonov dolarjev NFT-jev, ki vključujejo umetniška dela in avdio-vizualne animacije. Medtem ko so bili nekateri žetoni edinstveni, so imeli drugi cenejši predmeti na tisoče izvodov. Čeprav se zdi, da je to dejstvo v nasprotju s konceptom NFT – ali naj ne bi bil vsak NFT dokazljivo edinstven? — zadevni “dvojniki” so zbrali več kot 5 milijonov USD.

Opusti NFT jutri ob 14:00 EST. vnesite praznino pic.twitter.com/l9fNFUCheX

— Grimes ᚷᚱᛁᛗᛖᛋ (@Grimezsz) februar 48, 2010

Morda ni presenetljivo, da glasbeniki vedno bolj izkoriščajo NFT za dopolnitev svojih prihodkov: prehod na pretakanje v zadnjem desetletju je močno vplival na zaslužek umetnikov. Velik udarec je zadala tudi svetovna pandemija COVID-13. industriji, saj so se številni glasbeniki za dohodek zanašali na nastope v živo. Dela, ki se pridružijo Grimesu v zajčji luknji NFT, vključujejo Snoop Dogg, Eminem, Jay-Z, Shakira, Lewis Capaldi, Steve Aoki, Shawn Mendes, Kings of Leon, Soulja Boy in Aphex Twin.

Povezano: NFT so sprememba igre za neodvisne umetniki in glasbeniki

Od vseh zgoraj naštetih imen so Kings of Leon naredili morda največji potres s predstavitvijo svojega novega albuma, When You See Yourself in pri tem zbral 2 milijona dolarjev. Zanimivo je, da je izdaja vključevala pol ducata dražb zlatih vstopnic, pri čemer so nastali žetoni imetniku dali pravico do sedežev v prvi vrsti do ene predstave z vsake turneje Kings of Leon za vse življenje. Žetoni albumov po ceni $36 pa so vključevali vinil v omejeni izdaji.

Ponosni smo, da podpiramo težko pričakovano lansiranje NFT Katy Perry v decembru, ki praznuje njeno prihajajočo rezidenco Play v Resorts World Las Vegas hotel. Katy je ena izmed najbolje prodajanih izvajalk na svetu, vseh šest njenih albumov pa je na Spotifyju preseglo milijardo pretokov. Zanimivo je, da bodo NFT vključevali tako digitalne zbirateljske predmete kot izkušnje IRL – tako da se najde nekaj za vsakogar.

Ustvarjalnost je v središču teh podvigov in ves čas se pojavljajo novi primeri uporabe NFT. Vzemite na primer tržnico Royal, ki poganja blockchain, ki uporabnikom omogoča nakup delnic skladb, ki jih uživajo – in zaslužijo licenčnine, ko te iste skladbe dosegajo priljubljenost. Umetniki medtem obdržijo večino pravic do svojega dela, medtem ko imajo dostop do neposrednega financiranja svojih največjih podpornikov. Po besedah ​​Royala gre za sistem, “kjer lahko umetniki in oboževalci vzajemno koristijo, ne da bi se zanašali na posrednike, ki prevzemajo večino dobička.” Lepa ideja, seveda, in človek se vpraša, kaj si o tem mislijo šefi založbe.

Od TopShota do Toppsa

Glasba se lahko zelo dobro izkaže za največjo gonilo pri potiskanju NFT v mainstream – vendar tudi športne zvezde množično sprejemajo NFT.

Seveda ne moremo razpravljati o presečišču blockchain in šport brez sklicevanja na NBA Top Shot, igro za trgovanje s košarkarskimi kartami, ki je svojega ustvarjalca Dapper Labs spremenila v več milijard dolarjev vredno podjetje. Top Shot daje fanatikom lige NBA priložnost, da kupujejo, prodajajo in trgujejo z uradno licenciranimi video posnetki ikoničnih trenutkov, kot je Lebronov dvoročni udarec z vetrnico proti Houston Rockets lani februarja — $

,000 je najnižje vprašanje, FYI. Da ne boste verjeli, da je trgovanje skoncentrirano med jedrom privržencev, je Top Shot olajšal milijon transakcij ob vklopu več kot milijon uporabnikov.

Da sploh ne omenjamo, ta formula se ponavlja v drugih športih, vključno z bejzbolom (Topps MLB), nogometom (Sorare, Socios) in avtomobilskimi dirkami (F1 Delta Time). ONE Championship, največja promocija mešanih borilnih veščin (MMA) v Aziji, je prav tako nedavno objavila, da bodo predstavili trg na Theta blockchainu z NFT-ji, ki bodo ponujali ekskluziven dostop do ugodnosti iz resničnega sveta, kot so vstopnice iz zakulisja, sedeži ob obroču in drugi prilagojeni oboževalci. izkušnje. Posamezni športniki in športnice prav tako mobilizirajo svoje oboževalce s posebnimi NFT padci, pri čemer je prvak v težki kategoriji Tyson Fury prodal edinstven žeton za le nekaj milijonov dolarjev. Kupec je prejel tudi fizično poslikavo umetniškega dela, podpisane boksarske rokavice in osebni video samoglasnega Gypsy Kinga.

Povezano: Žetoni oboževalcev: dan trgovanja z vašo najljubšo športno ekipo

Naravno se je spraševati, kam gremo od tukaj. Ali bo balon NFT počil, zaradi česar bodo oboževalci in vlagatelji imeli v rokah kopico digitalnih zbirateljskih predmetov? Ali pa bomo videli, da se pojavljajo bolj ustvarjalni primeri uporabe, ko bodo NFT oboževalcem omogočili vse vrste izvrstnih ugodnosti?

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.

Mnenja, misli in mnenja tukaj izraženi so izključno avtorjevi in ​​ne odražajo ali predstavljajo nujno stališč in mnenj Cointelegrapha.

Mitch Liu je soustanovitelj in izvršni direktor Theta Labs. V 2010 je Liu soustanovil Gameview Studios, enega najzgodnejših najbolj znanih studiev za mobilne igre za brezplačno igranje za svojo franšizo igre Tap Fish s skoraj 100 milijoni prenosov. Podjetje je šest mesecev po lansiranju kupilo DeNA, vodilno japonsko podjetje za mobilne igre na srečo. Pred tem je soustanovil Tapjoy v 2007, pionirja mobilnega video oglaševanja, in povečal to podjetje do 100 MM prihodkov. Ima diplomo iz računalništva in inženiringa na MIT in MBA na Stanford Graduate School of Business.